STATHMOS1

 

Η προσχολική αγωγή αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού και λαϊκή ανάγκη. Είναι απαραίτητη για τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού και ως τέτοια πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται. Απαιτεί σύγχρονη οργάνωση, ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, άρτια εξοπλισμένο σε υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονο, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, έτσι ώστε να βοηθηθεί το κάθε παιδί να αναπτυχθεί σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά.

 

STATHMOS2

 

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου με αυτόν τον γνώμονα δίνει αγώνα καθημερινά για την καλύτερη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, την μείωση ή εξάλειψη των τροφείων και την δυνατότητα να έχει κάθε οικογένεια το δικαίωμα να καλύψει αυτήν την βασική ανάγκη.

Η Διεύθυνση Παιδείας, Αθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με την εικαστικό του Δήμου Κέλλυ Μοίρα άρχισαν ένα πλάνο εικαστικής παρέμβασης του Α’ Παιδικού Σταθμού της πόλης μας.

Ήδη η πρόσοψη του παιδικού σταθμού είναι ζωγραφισμένη σαν κήπος με λουλούδια που συμβολίζουν τους μαθητές, στον οποίο κατοικούν νεράιδες με μαγικά ραβδιά- συμβολίζουν τις δασκάλες-που κάνουν χαρούμενα τα μικρά λουλούδια.

Να σημειωθεί ότι από πέρσι το εκπαιδευτικό προσωπικό με την διευθύντρια του παιδικού σταθμού ζωγράφισαν και στόλισαν όλο τον εσωτερικό χώρο με ζωγραφιές από παραμύθια, ώστε να διασφαλίζεται στα παιδιά ένα περιβάλλον ηρεμίας μέσα στο οποίο θα αναπτύσσονται σωματικά, πνευματικά και κοινωνικά.