karagiannis-paxatoyridis

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 5x5

Αρωγό στην προσπάθεια αποκατάστασης αθλητικών υποδομών, αναζητά στο πρόσωπο του προέδρου του ΑΣΔΑ, η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου. Για τον λόγο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητικών & Πολιτιστικών Υπηρεσιών ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, με επιστολή που απέστειλε στον Ανδρ. Παχατουρίδη, τον καλεί να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να πρωτοστατήσει ο ΑΣΔΑ στο έργο ανακαίνισης των γηπέδων 5x5 που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος, ο ΑΣΔΑ στο Χαϊδάρι δεν έχει πραγματοποιήσει καμία παρέμβαση τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με άλλους Δήμους που είχαν μεγαλύτερη "εύνοια".

 Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Καραγιάννη προς τον πρόεδρο του ΑΣΔΑ…:

 

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση έργου με τίτλο «Ανακαίνιση Γηπέδων 5x5 όμορων Αττικού Νοσοκομείου»

Γνωρίζοντας την προσπάθεια σας για την συντήρηση και την αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στη ήδη υποβαθμισμένη από έργα, περιοχή της Δυτικής Αθήνας, σας ζητάμε να προχωρήσετε στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ανακαίνιση Γηπέδων 5x5 όμορων Αττικού Νοσοκομείου» που έχει δημοπρατηθεί πριν από ενάμιση χρόνο.

 Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Χαϊδαρίου, τους αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στη περιοχή και εκατοντάδες ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει τις ακαδημίες των ποδοσφαιρικών αθλητικών σωματείων που ξεπερνάνε τα 400 παιδιά και που σήμερα κυριολεκτικά δεν μπορούν να φιλοξενηθούν από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να αθληθούν ελευθέρα σε μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση.

 Δυστυχώς το συγκεκριμένο αθλητικό συγκρότημα ποδοσφαίρου παρά την μεγάλη δαπάνη για την κατασκευή του, δεν συντηρήθηκε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα ένα χώρο σχεδόν διαλυμένο. Το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο βρίσκεται πλησίον των συνόρων μας με το Περιστέρι, δίπλα στο Αττικό Νοσοκομείο και μέσα σε μια δεντρόφυτη περιοχή με παντελή έλλειψη φωτισμού, με αποτέλεσμα να αποτελεί σημείο παράνομων και επικίνδυνων δραστηριοτήτων που επιβαρύνουν την περιοχή.

 Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι η ανακαίνιση των συγκεκριμένων γηπέδων 5x5, πρέπει να προχωρήσει στο στάδιο της άμεσης υλοποίησης, αφού υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες (έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία, μελέτη τεχνικού έργου, δημοπράτηση και επιλογή του εργολάβου).

 Είναι επίσης σημαντικό ο ΑΣΔΑ να πάρει αυτή τη πρωτοβουλία επιτελώντας το ρόλο του, καθώς στο Χαϊδάρι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση τα τελευταία χρόνια παρά τις διάφορες εξαγγελίες των προηγούμενων διοικήσεων του, παρεμβάσεις που ορθώς έχουν γίνει σε αθλητικές εγκαταστάσεις όμορων δήμων.

 Είναι κατανοητό ότι η τοπική διοίκηση έχει πολύ στενά οικονομικά όρια και οι πόροι από το κράτος έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να αποτελεί δύσκολο έργο η συντήρηση αθλητικών και άλλων δημοτικών εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα όμως, σαν Δημοτική Αρχή επιμένουμε στην ανάγκη ενίσχυσης αυτών των υποδομών που δίνουν κυριολεχτικά ανάσα ζωής στους κατοίκους του Χαϊδαρίου και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας.        

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 Παιδείας, Αθλητικών & Πολιτιστικών Υπηρεσιών 

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ