diilistiria

 

ΤΟ Δ.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ...

Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα έγινε την Παρασκευή 8 Μαΐου στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, που έστειλε εργάτες σοβαρά τραυματισμένους στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση.

Έχουν γίνει καθεστώς οι εργολαβίες που χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενους εργάτες με το κομμάτι, με άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες χωρίς μέτρα ασφάλειας της ζωής τους. Με εντατικοποίηση της δουλειάς, με ατέλειωτες ώρες και μεροκάματα φτώχειας. Θέλουν τους εργάτες αναλώσιμους. Δεν τους νοιάζει αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους, στην οικογένειά τους, στα παιδιά τους, αν θα γυρίσουν όρθιοι ή στο αναπηρικό καροτσάκι.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που θεριεύει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και στο χώρο των πετρελαίων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μέτρων που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κατακρεούργησαν την όποια προστασία υπήρχε στην ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, της υγείας κλπ. Τέτοια μέτρα θα περιέχει και η νέα συμφωνία που ετοιμάζονται να υπογράψουν κυβέρνηση με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ. Το νέο εργοδοτικό έγκλημα αποδείχνει για μια ακόμη φορά ότι δεν συμβαδίζουν κέρδη και δικαιώματα εργαζομένων ακόμα και η ζωή τους.

Η εργατική τάξη μπορεί να βάλει φρένο στην πολιτική που γεννά τα εργοδοτικά εγκλήματα. Να μην δείχνει καμιά ανοχή και με ταξική αλληλεγγύη να οργανώσει την πάλη της και να απαιτήσει μέτρα για την ασφάλεια της ζωής της .

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δ. Χαϊδαρίου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που τραυματίστηκαν και στις οικογένειες τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ , στον αγώνα που διεξάγουν, γνωρίζοντας ότι μόνο η κοινή πάλη των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα μπορέσει να ανακόψει την εργοδοτική ασυδοσία, να αποτρέψει και στο μέλλον παρόμοια ατυχήματα.

Χαιδάρι,12/05/2015