arxiki kouva

 

Το Χαϊδάρι της επανάστασης:
Ο γιος του Ραούλ Κάστρο στην πόλη μας


Επίσκεψη - συζήτηση με τον Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν και τον Κουβανού Πρέσβη Osvaldo Cobacho Martinez
Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου την Παρασκευή 9/1/2015 και ώρα 12μ.μ. θα υποδεχθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τον Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιο του Ραούλ Κάστρο και τον Κουβανό Πρέσβη Osvaldo Cobacho Martinez.
Θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και θα συζητήσουν για την Κουβανική Επανάσταση.
Τέλος, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, στο μαρτυρικό Μπλοκ 15.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν θα επισκεφτεί την χώρα μας για να παραβρεθεί στο Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, που διοργανώνεται στην Αθήνα υπό την επιμέλεια της New Star, σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Κούβας, από τις 8 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου για την επέτειο των 56 χρόνων της κουβανικής επανάστασης. Επίσης θα γίνει η παρουσίαση της Ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Το τίμημα της ισχύος – Η αυτοκρατορία του τρόμου», την επόμενη Δευτέρα, 12/1 στο Αλκυονίς New star art cinema.

 

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν και στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τους φοιτητές μεταπτυχιακών του Πάντειου Πανεπιστημίου, με τον Μίκη Θεοδωράκη, ακόμα θα ξεναγηθεί στους ιστορικούς χώρους αλλά και στα μουσεία, όπως στην γέφυρα του Γοργοπόταμου, το πρώην ΕΑΤ- ΕΣΑ, το Μουσείο Μακρονήσου, το Μουσείο Θερμοπυλών, το Χάνι της Γραβιάς.

 

alejandro-620x330