ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΑΝΩ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Αποτροπή υποβάθμισης της περιοχής του Άνω Δάσους

 

Ο σύλλογος του Δάσους Χαϊδαρίου από τις 17/10/2014 αντέδρασε σε μια μεθοδευμένη αλλαγή χρήσης- χαρακτηρισμό της περιοχής του Άνω Δάσους δια μέσου έγγραφου της πολεοδομίας Αιγάλεω όπου επέτρεπε την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων μαζικής εστίασης- συνάθροισης κοινού, Κέντρων διασκεδάσεως, εστιατορίων, μπαρ, κλπ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου κάλεσε σε γενική συνέλευση προς ενημέρωση των μελών-κατοίκων της περιοχής και αποφασίστηκε η καθολική υποστήριξη αποτροπής της υποβάθμισης της περιοχής μας. Κατ’ αρχάς απευθυνθήκαμε στον Δήμο Χαϊδαρίου εκφράζοντας τις θέσεις των κατοίκων και απαιτώντας από την επιτροπή ποιότητας ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση και να προχωρήσει σε κανονιστική απόφαση για την χρήση γης με το σχέδιο χωροθέτησης για την αντιμετώπιση του θέματος, ώστε να μην διαταράσσεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, ερμηνεύοντας ο καθ’ ένας τους νόμους κατά το δοκούν. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να εξασφαλίσει όρους ισορροπίας μεταξύ του δικαιώματος για την ποιότητα ζωής των πολιτών και του Δικαιώματος επιχειρείν.

Σε συνέχεια ενημερώσαμε τον Δήμο για τις ενστάσεις μας μέχρι την διαλεύκανση του θέματος εάν επιτρέπεται η όχι η ίδρυση των ως άνω καταστημάτων στην περιοχή μας. Θεωρήσαμε επιβεβλημένη την ανάθεση σε νομικό σύμβουλο παρά τα πενιχρά έσοδα του συλλόγου μας. Προσφύγαμε σ’ ανώτερες Διοικητικές αρχές για θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού προκειμένου να διασφαλίσουμε και να αποσαφηνίσουμε τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως προς την δυνητική χρήση επιτρεπομένων καταστημάτων σε συνδυασμό με τον χαρακτηρισμό της αμιγούς κατοικίας.

 

Η Δημοτική αρχή μετά από συνεχόμενες αναβολές μέχρι τις απαιτούμενες διευκρινίσεις από το ΥΠΕΚΑ παρέπεμψε το θέμα ως μείζονος σημασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε στις 22/12/2014. Εκτέθηκαν οι θέσεις και τα επιχειρήματα του Συλλόγου, των κατοίκων και κλήθηκαν η Δημοτική Αρχή και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να τοποθετηθούν ως κάτωθι:

1. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Σελέκος: Κατά των καταστημάτων μαζικής εστίασης

2. Μποζικας Ανδρέας: Υπέρ καταστημάτων μαζικής εστίασης

3. Σπηλιοπουλος Θεόδωρος.: Υπέρ καταστημάτων μαζικής εστίασης

4. Δρούλιας Ηρακλής: Μόνο καταστήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και όχι τραπεζοκαθίσματα εντός αυτών.

5. Ασπρογέρακας Κωνσταντίνος: Παρών

6. Ντηνιακός Ευάγγελος: Παρών 

7.Φουρλής Κωνσταντίνος: Παρών

Ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Σελέκος υπεσχέθη ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα προβεί σε κανονιστική πράξη Αμιγούς κατοικίας και στον εμπορικό τομέα καταστήματα της αμιγούς κατοικίας δηλ. που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών όπως ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής μας.

Μετά από όλα αυτά ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός σύλλογος του Δάσους Χαϊδαρίου και οι κάτοικοι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την νέα Δημοτική Αρχή τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Σελέκο και όσους από τους δημοτικούς συμβούλους μας συμπαραστάθηκαν και είδαν το πρόβλημά μας σε βάθος. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν τον δύσκολο αγώνα που δώσαμε, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.

 

ΔΡΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ