ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο …ΣΤΑΜΑΤΗΣ


"ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ

 

ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ"

            
Με ένα άρθρο «φωτιά» ο Νώντας Σταμάτης (διευθυντής του Δήμου Χαϊδαρίου) λέει πως έχει «αποφασίσει οριστικά και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ  να τα βγάλω όλα στη φόρα για τους  εκπροσώπους του πολιτικού αμοραλισμού» και αναρωτιέται  «Ποιος  πληρώνει τον χρυσό - γόνο;»
Ερώτημα που παραπέμπει στην ένσταση για τις εκλογές του Μαΐου στο Χαϊδάρι.
Απ’ ότι φαίνεται τα των εκλογών στο Χαϊδάρι δεν τελείωσαν… και το σίγουρο είναι πως δεν θα πλήξουμε.

 

Ακολουθεί το άρθρο:

                

 

«Ποιος  πληρώνει τον χρυσό - γόνο;

 

Σε προηγούμενα άρθρα μου, επειδή γνωρίζω πολύ καλά τα πράγματα από τα μέσα και επειδή έχω αποφασίσει οριστικά και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ  να τα βγάλω όλα στη φόρα ιδιαίτερα όταν προκαλούμαι από εκπροσώπους του πολιτικού αμοραλισμού  γεγονός που ομολογώ πως  με εξιτάρει ιδιαίτερα, προσπάθησα να ενημερώσω με ειλικρινή και αδιαμφισβήτητα στοιχεία τους Χαϊδαριώτες  σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου προβλέποντας  για άλλη μια φορά τα  απίθανα ψεύδη και τους τόνους της  λάσπης που θα έπεφταν σε αυτό το πεδίο αλλά και για την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης εκλογικής μάχης. Και αυτό λόγω  της σύγχυσης των κοινωνικών συνθηκών και της ποιότητας των ανθρώπων που εμπλέκονταν σε αυτή.  Φαίνεται ότι η προσπάθεια αυτή έπιασε  εν μέρει, τόπο! Αλλά σε αυτό θα επανέλθουμε.
Αυτό που θέλω τώρα να πω είναι ότι υπήρξε και ένας   Συνδυασμός που χρησιμοποίησε τα πάντα για να επικρατήσει. Με «καταξιωμένη» στις ήττες ηγετική ομάδα, δοκιμασμένη στις αποτυχίες και ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση, γεμάτη εμπάθεια για τους αντιπάλους, με «υπεροψίαν και μέθην» που λέει ο ποιητής και συνηθισμένη στα πλαστά διλήμματα και στους πολιτικούς εκβιασμούς. Μαυρογιαλούροι της κακιάς ώρας.
Ευτυχώς ο Μιχάλης συγκινημένος και ενθουσιασμένος για την βοήθεια που του προσέφεραν, τους  ξεμπρόστιασε ευχαριστώντας τους  από μικροφώνου.  Διαφωνώ σε πολλά  μαζί του αλλά σε αυτό του βγάζω το καπέλο, τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα! Τους κατέστησε συνενόχους δηλαδή για  ό,τι θα ακολουθήσει. Βέβαια μετά άρχισαν τα τσιφτετέλια πάνω σε τραπέζια και τα τρικούβερτα γλέντια με πρωτοπόρους πάντοτε τους με τον υπερβάλλοντα ζήλο, αλλόθρησκους.
Είναι που λένε χάσαμε εμείς αλλά πανηγυρίζουμε με την χαρά του αντιπάλου.
Ας είναι όμως, αυτά τα λέμε και αργότερα άλλωστε έχουμε τόσα να λέμε!
Οι μέρες όμως περνούσαν βασανιστικά, τα πανηγύρια – των άλλων -τελείωσαν και η μπάτσα δεν καταπίνονταν. Πίκρα ανείπωτη. Άλλος έκλαιγε άλλος στενοχωρήθηκε απλά, άλλος μάλωσε με την γυναίκα του και άλλος με την πεθερά του, άλλος από μέσα του γέλαγε, άλλοι  αναθεμάτιζαν τον Μέγα Βεζύρη  πως ο τρίτος  του Συνδυασμού βρέθηκε εκεί που βρέθηκε. Τι υπόγειες δυνάμεις κινήθηκαν τις τελευταίες νύχτες. Αν η απορία τους είναι ειλικρινής τότε είναι αφελείς…
 Ο νέος αρχηγός διαπιστωμένα και αναμφισβήτητα κλείστηκε σε ένα δωμάτιο και τα έσπασε  όλα. Γυαλιά καρφιά, θρύψαλα! Έπρεπε κάπου να ξεσπάσει με το φορτίο που του βάλανε!
Κρίμα πήγαν όλα χαμένα και τα λεφτά ήταν πολλά. Όλοι στο Χαϊδάρι είδαν ποιος έκανε την πιο ακριβή «πανάκριβη» προεκλογική εκστρατεία. Ε δεν θα στάξει και η ουρά του γαϊδάρου αν χρυσοπληρώσουμε έναν Καθηγητή για μια ένσταση. Ο κύριος  Καθηγητής έχει κίνητρο και προθυμία. Για τα ιδεώδη του Σοσιαλισμού ρε γαμώτο, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Χαϊδάρι,  για την νομιμότητα!
Τον Μητρόπουλο μου θυμίζει που μοίραζαν οι συνεργάτες του γραφείου του κάρτες σε κομματική εκδήλωση.
Τα λεφτά υπάρχουν, ο νταλκάς δεν  ξεπερνιέται, οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που έλεγε και ο  Λένιν πάντοτε υπάρχουν για να βάλουν την υπογραφή τους, ποιος χέζει  την λαϊκή βούληση και κουραφέξαλα, από την  Πνύκα  στο  «εκλογοδικείο» που θα λέγε και ο Θέμης. Να είναι  καλά αυτό το παιδί ακόμη γελάω…
Εμείς θα κάνουμε το παν για να κερδίσουμε και… που ξέρεις; Και ο αρχηγός  το παίζει ήδη άσχετος «εγώ δεν ήξερα, δεν γνώριζα», «δεν θα γίνουν πάλι εκλογές» «αποκλείεται το πολύ πολύ ο Δρούλιας να χάσει την έδρα του» δηλαδή  αυτό ακριβώς που θέλουμε. Γιατί αν ξαναγίνουν εκλογές – Αμήν Παναγία μου – θα γελάσει κάθε πικραμένος και ο Εντολοδόχος μπορεί να πιάσει και διψήφιο αριθμό ψήφων.
Υπάρχει κανείς στο Χαϊδάρι που να πιστεύει ότι το κίνητρο του ηθικού και τίμιου  Εντολοδόχου είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατικής τάξης στο Χαϊδάρι και όχι η εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων του Εντολέα;
Ή μήπως υπάρχει νομίζετε έστω και ένας Χαϊδαριώτης  που να πιστεύει ότι πλήρωσε αυτός τον Χρυσό-γόνο;
 Άρα το ερώτημα παραμένει.
Ποιος πληρώνει τον χρυσό – γόνο;

Ρωτά και συ ρε Μενέλαε κάτι, μονό εμένα ρωτάς;  
Ποιος πληρώνει τον χρυσό- γόνο
Υπάρχουν παραστατικά;
Τα ποσά μπαίνουν στα εκλογικά έξοδα του Συνδυασμού;
Αυτός που τα «πλήρωσε» μπορεί να τα δικαιολογήσει από το εισόδημα του;

Το θέμα είναι γνωστό και εξαντλήθηκε στον προεκλογικό στίβο. Άσφαιρα πυρά του γνωστού διεκπεραιωτή που επαναλάμβανε κατά κόρο στον «ποιοτικό τύπο» προσπαθώντας να πείσει τους εκλογείς.
Όταν αυτό δεν έγινε, σκέφτηκαν το εκλογοδικείο με το αζημίωτο βεβαίως. Θέμα ζωής για κάποιον που για ένα λεπτό δημοσιότητας μπορεί να βγει ξεβράκωτος στο Σύνταγμα..
Έτσι ό,τι δεν κατάφεραν στον πολιτικό στίβο  σκεφτήκαν την πίσω πόρτα δηλαδή κατόπιν εορτής. Το απύθμενο θράσος τους λέει ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά, «με τον παρά μου και την κυρά μου».
Αλλά  αυτό δεν θα περάσει!   
Επί της ουσίας να υπενθυμίσω ότι σε δυο προηγούμενες εκλογικές μάχες ο Μέγας Βεζύρης  εκλέχθηκε Δήμαρχος ενώ ήταν μέχρι τελευταία στιγμή πρόεδρος στο Τ.Π.Κ.Δ.  και Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Και θυμάμαι σαν τώρα δεκάδες επιχορηγήσεις από την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου σε κάθε λογής σύλλογο, φορέα, εκκλησία κλπ στο Χαϊδάρι
Ο Δρούλιας τους πείραξε που εκλέχθηκε 4ος.
Είναι η λογική της καταστροφής: αν δεν ήταν 4ος  μπορεί να βγαίναμε 2οι και αν δεν ήταν ο 3ος, ο 5ος, ο 6ος …μπορεί να βγαίναμε 1οι .
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι 1οι δεν βγαίνουν ούτε χωρίς αντίπαλο. Ρωτήστε και τον υπαρχηγό   αυτός ξέρει και μπορεί.
Τελικά ποιος πληρώνει το Χρυσό – γόνο ρε παιδιά;
Ο αρχηγός, ο υπαρχηγός, ο Άκης, ο Σάκης, ο Χρηστάκης, ο Χάρης, ο Πλούτωνας, ο Κίμωνας, ο Γιακουμάτος, ή  ποιος άλλος;
Όπως καταλαβαίνεται η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης δεν έχει καμία σημασία, το συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν τα πάντα για να πετύχουν τους στόχους τους!


Επαμεινώνδας Σταμάτης »