ΕΝ ΨΥΧΡΩ  ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΖΟΡΟ!
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

 

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Χαϊδαρίου από την δολοφονία  του Ζορό, του σκυλάκου που φρόντιζαν από κουτάβι οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ. Ο σύλλογος φιλόζωων Χαϊδαρίου αλλά και αυτόπτες μάρτυρες κατηγορούν  ανοικτά συνταξιούχο αστυνομικό ως δράστη. Την τιμωρία του τελευταίου ζητά και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.
Στα πλαίσια των διαμαρτυριών για το γεγονός έγινε πορεία και συγκέντρωση στις εισόδους του ΨΝΑ.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συλλόγου φιλόζωων Χαϊδαρίου και 14 φωτογραφίες του συμπολίτη μας Θανάση Ανδρουλάκη, τον οποίο και ευχαριστούμε:

 

 

«Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του δράστη

που πυροβόλησε και σκότωσε το Ζορό

Τη λέξη «Δολοφόνε» σχημάτισαν χθες με κεριά οι φιλόζωοι που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το σπίτι του συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος στις 11 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας πυροβόλησε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και σκότωσε τον Ζορό, που εκείνη την στιγμή ήταν ξαπλωμένος στην ανατολική πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Χαϊδάρι.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην κεντρική είσοδο όπου και εκεί άναψαν κεριά σχηματίζοντας το όνομα του σκυλάκου που φρόντιζαν από κουτάβι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες του Ζορό που συνόδευαν τη λέξη «Γιατί;» κατευθύνθηκαν στην ανατολική πύλη όπου ο σκυλάκος δέχθηκε τον θανάσιμο πυροβολισμό και κατέληξαν έξω από το σπίτι του δράστη, ο οποίος φυσικά δεν βρισκόταν στην οικία του. Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του και σχημάτισαν τη λέξη «Δολοφόνε» με κεριά έξω από το σπίτι του δράστη.

Από τη χθεσινή πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν θα μπορούσε να λείπει η πρόεδρος του Σωματείου Φιλόζωοι Χαϊδαρίου κ. Κατερίνα Κούνουπα, η οποία μόλις ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Ζορό έσπευσε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και κάλεσε την Άμεση Δράση. Στο σημείο κατέφθασαν δύο αστυνομικοί με περιπολικό του Α.Τ. Χαϊδαρίου και μετέβησαν μαζί στο σπίτι του δράστη, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε. Στη συνέχεια οι δύο εργαζόμενοι του νοσοκομείου που ήταν αυτόπτες μάρτυρες μαζί με την κ. Κούνουπα, κατέθεσαν στο Α.Τ. Χαϊδαρίου ώστε ο δράστης να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος και ο πρώην διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής κ. Αθανάσιος Κοσμόπουλος, ο οποίος κατά τη θητεία του είχε αναρτήσει έξω από το νοσοκομείο πινακίδες που έγραφαν «Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού». Η ειρωνεία είναι ότι ο Ζορό βρισκόταν ξαπλωμένος δίπλα από μια φιλοζωικού περιεχομένου πινακίδα όταν εκτελέστηκε από το όπλο του συνταξιούχου αστυνομικού.

Ο δράστης δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία και θα δικαστεί όταν οριστεί δικάσιμος. Μέχρι όμως να εκδικαστεί η υπόθεση, ο δράστης μπορεί άμεσα να τιμωρηθεί για την αποτρόπαιη πράξη του καταβάλλοντας στην αστυνομία το διοικητικό πρόστιμο των 30 χιλιάδων ευρώ όπως προβλέπει το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012. Συγκεκριμένα για την κακοποίηση, βασανισμό, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ΄αυτού προβλέπει διοικητικό πρόστιμο 30 χιλιάδες ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό. Η επιεικής αντιμετώπιση των δραστών σε θέματα θανάτωσης και σοβαρών κακοποιήσεων ζώων δεν λειτουργεί ως μέσο παραδειγματισμού αφού οι χαλαρές έως ανύπαρκτες ποινές δεν θα αποθαρρύνουν ούτε τους υπόλοιπους επίδοξους εγκληματίες.»