ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ΜΠΟΝΙΤΣ & ΦΥΣΣΑΣ

ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

Δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές μορφές του παρελθόντος, ο Κώστας Μαυρίδης και ο Μάριο Μπόνιτς, βρέθηκαν το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στο ΔΑΚ Δάσους Χαϊδαρίου, όπου παρακολούθησαν τον αγώνα Αστέρας Χαϊδαρίου – Ζέφυρος Αιγάλεω, για την 20η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ΄ ΕΠΣΑ.

Ο βετεράνος διεθνής Κώστας Μαυρίδης ως σκάουτερ από το τεχνικό επιτελείο των ακαδημιών του Παναθηναϊκού και ο Κροάτης προπονητής – μόνιμα εγκατεστημένος στην χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια (αποκτήθηκε το 1980 από τον Παναθηναϊκό) – Μάριο Μπόνιτς, που ανήκει στο τεχνικό επιτελείο του δικτύου της Βαλένθια στην Ελλάδα (Valencia CF Academy Greece), είχαν την ευκαιρία να «τσεκάρουν» τους 15χρονους, Ορέστη Λουκάτο και Γιάννη Κουτσιούμπα, που αγωνίστηκαν ως βασικοί με τον Αστέρα Χαϊδαρίου, και οι οποίοι πριν λίγο χρονικό διάστημα, είχαν λάβει μέρος με την επίλεκτη ομάδα της Valencia CF Academy Greece, στο Παγκόσμιο Τουρνουά που διοργανώθηκε στην ιβηρική χώρα από τον ισπανικό σύλλογο για τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο.

 

 

 

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια, οι ακαδημίες του Αστέρα Χαϊδαρίου και τα στελέχη του σωματείου, που αντιλήφθηκαν νωρίς, ότι η σύγχρονη “ποδοσφαιρική παιδαγωγική” διαδικασία αλλάζει άρδην, προσχώρησαν στο φιλόδοξο και καλά οργανωμένο δίκτυο ακαδημιών ανά τον κόσμο, της Ισπανικής Βαλένθια, με τον σύλλογο της πόλης μας να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις νέες ηλικίες, όπως βέβαια και στην λειτουργία του εγχειρήματος, που αφορά, όχι μόνο τα νέα παιδιά, αλλά τόσο τους διοικούντες, όσο και τους προπονητές της ομάδας.

Μάλιστα, ήδη η Πρόεδρος του Αστέρα Χαϊδαρίου, Πολιτικός Μηχανικός, κ. Νίκη Κυριαζοπούλου, από της Ελληνίδες – πρωτοπόρους παράγοντες, έχει πιστοποιηθεί από αντίστοιχο διοικητικό σεμινάριο της ΕΠΟ, ενώ τον περασμένο μήνα, μαζί με τους προπονητές, τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Χρήστο Γιώτη και τον Υπεύθυνο Μεθοδολογίας κ. Παναγιώτη Γκίλα, βρέθηκαν, για ακόμη μία φορά στην Ισπανία για θεματικές διοργανώσεις, συμμετέχοντας φέτος, στο “1ο VCF Coaches Convention της Valencia CF Academy”.

Ωστόσο, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ο Μάριο Μπόνιτς, είχε την ευκαιρία να δει για ακόμη μία φορά τους νεαρούς παίκτες του Αστέρα Χαϊδαρίου, ενώ η συμμετοχή των δύο 15χρονων, Λουκάτου και Κουτσιούμπα στο παγκόσμιο τουρνουά της Βαλένθια στην Ισπανία, «κινητοποίησε» και τον σκάουτερ του Παναθηναϊκού, Κώστα Μαυρίδη, που θέλησε να τους παρακολουθήσει από κοντά, και μάλιστα σε αγώνα του ανδρικού τμήματος του σωματείου.

Να σημειώσουμε, ακόμη, ότι στην αρχική ενδεκάδα του Αστέρα Χαϊδαρίου ο προπονητής Χρήστος Γιώτης, ξεκίνησε, πλέον των Κουτσιούμπα, Λουκάτου, και τους επίσης, νεαρούς, Γιώργη, Γκρίτζιο, Ζωγόπουλο και Μπιρμπίλη, που προέρχονται από τις υποδομές του σωματείου, ενώ στο β΄ ημίχρονο έπαιξαν και οι Δουδωνής, Σφύρης.
Μάλιστα, ο Χάρης Μπιρμπίλης, σκόραρε στην συνάντηση, πετυχαίνοντας το 6ο προσωπικό του γκολ στην διοργάνωση του πρωταθλήματος για την φετινή σεζόν 2023-2024 στην Γ΄ ΕΠΣΑ.

 

 

Ο Κροάτης, Μάριο Μπόνιτς, έχει έρθει δεκάδες φορές στην πόλη μας το Χαϊδάρι, για να παρακολουθήσει αγώνες, αλλά και προπονήσεις των ακαδημιών του Αστέρα Χαϊδαρίου, «τσεκάροντας» τις νέες… σειρές της ομάδας.

Πριν το ματς με τον Ζέφυρο Αιγάλεω, ο κ. Μπόνιτς, επισκέφθηκε τα γραφεία του Αστέρα Χαϊδαρίου στο ΔΑΚ Δάσους, όπου είχε σύντομη συζήτηση ενημέρωσης με την Πρόεδρο του Αστέρα Χαϊδαρίου κ. Νίκη Κυριαζοπούλου, την Αντιπρόεδρο κ. Ειρήνη (Ρένα) Μπάρλα, και τους προπονητές, κ.κ. Χρήστο Γιώτη, Παναγιώτη Γκίλα.

 

 

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν τα ραντεβού των συναντήσεων τους, σχετικά με την οργάνωση, ενόψει του μεγάλου ετήσιου ποδοσφαιρικού τουρνουά ακαδημιών της Βαλένθια στην Ελλάδα, που θα διεξαχθεί στην Φθιώτιδα αμέσως μετά το Πάσχα και ο Αστέρας Χαϊδαρίου θα λάβει μέρος, για ακόμη μία φορά, με τμήματα του.

 

 

 

 

ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Οι 15χρονοι Χαϊδαριώτες, Ορέστης Λουκάτος, Κώστας Κουτσιούμπας, αθλητές του Αστέρα Χαϊδαρίου (Valencia CF Academy Greece Haidari), ήταν μέλη του επίλεκτου τμήματος της Valencia CF Academy Greece (γεν. το 2009), που μετέβησαν, πριν λίγο χρονικό διάστημα, στην Ισπανική πόλη Costa Brava, όπου εκπροσωπώντας το ελληνικό δίκτυο της Βαλένθια, έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα Κ15, σε όμιλο με αντιπάλους, την αντίστοιχη ομάδα της Βαρκελώνης Ισπανίας, την EA Talent USA και την Club Esportiu Llançà από την Καταλονία.

Ο 15χρονος (1.87) υψηλόσωμος τερματοφύλακας Ορέστης Λουκάτος, που έχει ξεκινήσει από τα μικρά τμήματα του Αστέρα Χαϊδαρίου, έχει γεννηθεί στις 29 Μαϊου 2009, είναι μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, ενώ πλέον αγωνίζεται στο Κ15 του σωματείου, όπως και στο ανδρικό τμήμα.

Ο 15χρονος Γιάννης Κουτσιούμπας, με καταγωγή από την Καρδίτσα, έχει γεννηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2009 και είναι μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου. Είναι από τα πρώτα παιδιά, που εγγράφηκαν στις ακαδημίες του Αστέρα Χαϊδαρίου και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή ως επιτελικό και επιθετικό χαφ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΚΗ ΦΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Μία τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου, ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής και Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας το 2004, κ. Τάκης Φύσσας, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024 θα βρεθεί στο ΔΑΚ Δάσους Χαϊδαρίου, για να παρακολουθήσει τις προπονήσεις των τμημάτων υποδομών του Αστέρα Χαϊδαρίου και να μιλήσει στα παιδιά, αλλά και τους κηδεμόνες, για το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής οργάνωσης Praksis, που στηρίζει το δίκτυο της Valencia CF Academy Greece, μέλος του οποίου είναι και ο Αστέρας Χαϊδαρίου.