«Παρών για τώρα και για το μέλλον»

δήλωσε ο Βαγγέλης Ντηνιακός!

  

 

 

 

 

«Έβγαλε ειδήσεις» η εκδήλωση της κοπής της πίτας της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά»  την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Η πρώτη ήταν η κατάμεστη αίθουσα, μέσα και έξω που ξεπέρασε τις προσδοκίες των οργανωτών και θύμισε προεκλογική περίοδο.

Η δεύτερη ήταν η σαφής και κατηγορηματική δήλωση του Βαγγέλη Ντηνιακού ότι αυτός και η παράταξή του θα είναι παρόντες, επί των επάλξεων, με οργανωμένη και δυναμική παρέμβαση στα δημοτικά πράγματα της πόλης.

«Είμαι και είμαστε παρόντες γιατί η αγάπη για την πόλη που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας είναι το ισχυρότερο κίνητρο για μας. Και γιατί η πόλη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο όπου κάθε πισωγύρισμα σε καταστάσεις που ζήσαμε στο παρελθόν θα είναι καταστροφικό» τόνισε ο Β. Ντηνιακός.  Και συνέχισε « Σήμερα σε όλη την πόλη υπάρχει ένα απλωμένο ορατό και αόρατο εργοτάξιο. Έργα ολοκληρωμένα, έργα σε εξέλιξη, έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε έργα όπως οι ασφαλτοστρώσεις, τα φώτα LED, τις αθλητικές υποδομές και το Παλατάκι, που συνεχίζονται έστω και με καθυστέρηση που ελπίζει να μην είναι «σκόπιμη», αλλά και τη μεγάλη ανάπλαση του κεντρικού Χαϊδαρίου που βρίσκεται στον αέρα για δημοπράτηση.

 «Έχετε στη διάθεση σας ένα 8σέλιδο με όλα τα έργα που παραδώσαμε. Έχετε αναρωτηθεί, όταν αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2019, τί παρέδωσε σε εμάς  η τότε Δημοτική αρχή Σελέκου της 5ετίας και όχι της 4ετίας του covid; 2 χλοοτάπητες γηπέδων! Και δυστυχώς πάλι τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι αρνητικά. Τα Haidari Hub μια σπουδαία κοινωνική δομή έβαλε λουκέτο, ενώ  δίπλα στο Αιγάλεω-και φυσικά σε πολλούς Δήμους, αυτές οι δομές συνεχίζονται. Η Δημοτική Συγκοινωνία κάνει όλο και πιο αραιά δρομολόγια και πολιτιστικά δρώμενα εξωστρέφειας, καταργήθηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο τ. Δήμαρχος και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή καταφεύγει ήδη σε προσχηματικές δικαιολογίες για την αδράνειά της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά « Το αφήγημα πως δεν υπάρχουν χρήματα δεν μπορεί να σταθεί. Χρήματα για προσλήψεις λασπολόγων ξεπληρώνοντας προεκλογικά γραμμάτια, ή κομματικών φίλων, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη Δημοτική αρχή διαθέτει απλόχερα. Εμείς από την πλευρά μας παραδώσαμε έναν προϋπολογισμό ισοσκελισμένο έχοντας εντάξει τις αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων (800.000ευρώ) και το τέλος ταφής. Παράλληλα τα φώτα LED και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα  μαζί με τα λεωφορεία που έρχονται, φέρνουν ετήσια εξοικονόμηση 500.000 ευρώ. Πρέπει να καταλάβουν ότι πλέον είναι διοίκηση, και κρίνονται από το αποτέλεσμα των διεκδικήσεών τους. Και δυστυχώς οι διεκδικήσεις των «πανό» δεν φέρνουν μέχρι τώρα κανένα αποτέλεσμα, όπως δεν έφεραν και στο παρελθόν.

Θα είμαστε και θα είμαι προσωπικά, οι θεματοφύλακες και οι εγγυητές αυτού του έργου. Παλέψαμε με νύχια και με δόντια  για να το εξασφαλίσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί ή να υποβαθμιστεί αυτή η προσπάθεια» δήλωσε καταχειροκροτούμενος ο Β. Ντηνιακός.

Στη συνέχεια ο τ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών όπου πέραν της αυτοκριτικής για τα λάθη τα δικά του και της παράταξης του επεσήμανε και αιτίες όπως η μεγάλη αποχή που ωφέλησε μια συγκεκριμένη παράταξη – κόμμα και η χαλαρή ψήφος «επειδή πολλοί θεωρούσαν σίγουρη τη νίκη μας».

Εντύπωση όμως προκάλεσε η αναφορά του στο «πρωτοφανές κλίμα τοξικότητας και υπόγειων συναλλαγών» όπως επεσήμανε. «Κάποιοι απλά δεν ήθελαν το καλό της πόλης στον β’ γύρο. Είχαν ήδη κάνει τις υπόγειες συμφωνίες τους για να επιβιώσουν πολιτικά. Γνώριζαν καλά την απραξία στα 5 χρόνια διοίκησης Σελέκου. Και αντίστοιχα το έργο που έγινε τα 4 χρόνια από εμάς, με πανδημία, χωρίς πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και ενεργειακή κρίση. Για ό,τι γίνεται πλέον εις βάρος της πόλης έχουν οι ίδιοι μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αντίθετα κάποιοι άλλοι που βρίσκονται σήμερα εδώ, έβαλαν πάνω από όλα του καλό του Χαϊδαρίου» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Ντηνιακός.

Έκλεισε τονίζοντας  ότι οι εκλογές μπορεί να πέρασαν, αλλά η μάχη για ένα καλύτερο Χαϊδάρι συνεχίζεται για τους ταγμένους σε αυτόν τον αγώνα.

Τον Βαγγέλη Ντηνιακό και την παράταξή του τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Γιώργος Μαρκόπουλος Δήμαρχος Γαλατσίου και πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Π.Ε.Δ.Α., ο Αποστόλης Θεοφίλης Δημοτικός Σύμβουλος,  Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Χαϊδάρι Ψηλά», ο Άγγελος Χρονάς Ιατρός και τέως Αντιπεριφερειάρχης  Υγείας,  ο Μπάμπης Αλεξανδράτος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών και τέως Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, ο Μιχάλης Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, ο Γιώργος Χριστοφοράκης Πρόεδρος Χριστοδούλειου Ιδρύματος, ο Γιάννης Βότσινος Εκπρόσωπος Συλλόγου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Τρίαινα», ο Μπάμπης Καραθάνος Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, η Μαρία Μπρή-Παπαμακαρίου Πρόεδρος Συλλόγου Πυργουσών Χίου, ο Ηλίας Μάνδρος Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Συλλόγου Αθήνας τέως Αντιδήμαρχος Αιγάλεω, , ο Γιάννης Βελέντζας Πρόεδρος Συλλόγου Νεοφωκέων Χαϊδαρίου, η Ελευθερία Τοκακλίδη πρώην Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου, διευθύνων σύμβουλος IFET, ο Παναγιώτης Σαρρής Γενικός Γραμματέας του  Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, η Χαϊδαριώτισα Γεωργία Λαλέ διεθνής εικαστικός, ο Λευτέρης Καρχιμάκης υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός θέλησε να ευχαριστήσει προσωπικά τον πατέρα Νεκτάριο που ευλόγησε την πίτα και το δημοσιογράφο Αλέξανδρο Θεοφιλόπουλο για την παρουσίαση.