Πρότυπο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου:
Μαθητές δημιουργούν μια εφαρμογή με ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών
και συμβάλλουν στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στα Ελληνικά νησιά

 

 

 

 

Και ποιος δεν θα ήθελε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακοπών, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, γρήγορα, εύκολα, αξιόπιστα  και δωρεάν! Και όλα αυτά γνωρίζοντας ότι συμβάλει παράλληλα στην ανάπτυξη ενός ποιοτικού τουρισμού στα Ελληνικά νησιά.
Οι μαθητές του Πρότυπου ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2023 - 2024» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece,  επιχείρησαν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη τουριστική υπηρεσία που να συγκεντρώνει όλες τις επιμέρους υπηρεσίες (μεταφορικά, διαμονή, δραστηριότητες, ψυχαγωγία κτλ.) σε ένα πακέτο.
Ο προβληματισμός προήλθε από προσωπική εμπειρία των μαθητών σε καλοκαιρινές διακοπές, όπου για να μπορέσεις να οργανώσεις τις διακοπές σου θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις παραπάνω από δυο εφαρμογές και να αναζητήσεις στο διαδίκτυο πληροφορίες σε ιστοσελίδες, ξοδεύοντας χρόνο, κόπο και μην γνωρίζοντας την εγκυρότητα των πηγών. Φάνταζε λοιπόν, πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα να έχει, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει, ένα μικρό ταξιδιωτικό γραφείο στα χέρια του, εντελώς δωρεάν και με δυνατότητα χρήσης ανά πάσα ώρα και στιγμή. Έτσι, οι μαθητές επιχείρησαν να το κάνουν πράξη!
Και γεννήθηκε η εικονική επιχείρηση «Palette Travel», για να μπορέσει ο κάθε ταξιδιώτης να ζωγραφίσει το δικό του, μοναδικό ταξίδι!
Στην πορεία θέλησαν να προσδώσουν στο προϊόν τους και επιπλέον αξίες πέραν της χρηστικότητας για τους καταναλωτές ταξιδιώτες. Προβληματίστηκαν για την διατήρηση της ποιότητας του τουρισμού στον τόπο τους και κυρίως στα Ελληνικά νησιά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση, με πολλές συνεπακόλουθες συνέπειες. Θέλησαν λοιπόν η επιχείρηση τους να προσανατολιστεί  και προς αυτή την κατεύθυνση και να αφορά αποκλειστικά τα Ελληνικά νησιά.
Έτσι οι μαθητές ταξιδεύουν οι ίδιοι στα Ελληνικά νησιά, εξερευνούν, καταγράφουν, συνεργάζονται με ΜΚΟ που τους βοηθούν να θέσουν συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και καταλήγουν σε προσεγμένες, value for money επιλογές με σεβασμό απέναντι σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και περιβάλλον.
Εμπλέκοντας τους εαυτούς τους για πρώτη φορά σε ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ξετυλίγουν την δημιουργικότητά τους, τη σκέψη τους, το ομαδικό πνεύμα, την εργατικότητα και αισθάνονται ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση καθώς βλέπουν να υλοποιείται το έργο τους. Επιπλέον νιώθουν πως προσφέρουν κάτι χρήσιμο που παράγει αξία για το τόπο τους και για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Η ομάδα αποτελείται από 13 μαθητές:
Τράσια Μελίνα (CEO), Σπυροπούλου  Ντεμίλια (COO), Δράκου Σοφία (Διευθύντρια Marketing), Καπέκας  Άρης (Διευθυντής οικονομικών), Σούρδης  Άγγελος (Διευθυντής Πωλήσεων), Παντελοπούλου Χριστίνα (Υποδιευθύντρια Οικονομικών), Σωτηροπούλου Αντιγόνη (Υποδιευθύντρια Πωλήσεων), Καραδημητρίου Βασιλική (Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού), Γκέρος, Γκέρος Νικόλας, Βασιλάκης Χρήστος και Μαγγίνας Λάμπρος στελέχη παραγωγής, Κιορντουκάϊ Ναταλία (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων).
Την προσπάθεια των μαθητών υποστήριξε η υπεύθυνη καθηγήτρια του πρότζεκτ Καφφούση Μαρία και σημαντική υπήρξε και η συμβολή του μέντορα-εθελοντή Σινογιάννη Νίκο από την Motodynamics S.A.
Περισσότερες πληροφορίες για την Εφαρμογή Palette Travel στα παρακάτω μέσα δικτύωσης:
https://www.instagram.com/_palettetravel_/?hl=bg