Περίφραξη γκρεμού

στο όρος Αιγάλεω

από τον ΠΕΣΥΔΑΠ

 

 

 

Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αποκατάστασης του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού, με απόβλητα αυξημένης ραδιενέργειας, ο ΠΕΣΥΔΑΠ οριοθέτησε και ασφάλισε με βαριά περίφραξη τα 125 στρέμματα του χώρου στο όρος Αιγάλεω, ώστε η πρόσβαση να είναι απολύτως ελεγχόμενη και να αποφευχθούν περιστατικά ατυχημάτων σαν αυτά που είχαν συμβεί παλαιότερα, τόσο με ανθρώπους όσο και με ζώα.

 

Το έργο της περίφραξης απαίτησε σκληρή δουλειά εβδομάδων από τους εργαζόμενους του ΠΕΣΥΔΑΠ, καθώς η περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων που δεν υπάρχουν δρόμοι, ενώ χαρακτηρίζεται από απότομες κλίσεις και πετρώδες έδαφος, κάτι που έκανε ιδιαίτερα δύσκολη την τοποθέτηση των πασσάλων και απαίτησε την μεταφορά όλων των υλικών με τα χέρια.

 

Ιδιαίτερος κίνδυνος υπήρχε στο χείλος του μεγάλου γκρεμού που σχηματιζόταν στο παλιό λατομείο, το οποίο είχε δημιουργηθεί από παλαιότερη ανεξέλεγκτη λατομική δραστηριότητα.

 

Για την ασφάλιση της περιμέτρου χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 1.000 μέτρα περίφραξης, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα υπήρξε για τα σημεία όπου οι υψομετρικές διαφορές ήταν έντονες, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κατολισθήσεων.

 

-  «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εργαζόμενους του ΠΕΣΥΔΑΠ για τον καθημερινό κόπο και την επιμονή τους στην ολοκλήρωση του έργου. Θέλω να πιστεύω ότι κάναμε πολύ ασφαλέστερο το όρος Αιγάλεω για τους επισκέπτες, τους περιπατητές, τους ποδηλάτες, αλλά και για τα ζώα που πολλές φορές κινδύνεψαν στον μέχρι χθες ανοιχτό γκρεμό», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.