Χτύπησε το 1ο Κουδούνι στα σχολεία του Χαϊδαρίου

 

 

 

 

ARXIKI SXOLIKI ARXI

 

 

 

Για μια ακόμα χρονιά όλοι ήταν στη θέση τους, οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι ήταν παρόντες στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στον αγιασμό της 1ης ημέρας.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, οι Αντιδήμαρχοι και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων έδωσαν το παρόν για την έναρξη των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, στα σχολεία που επισκέφθηκε, ευχήθηκε καλή αρχή, καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, στους δασκάλους και καθηγητές τους. Τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες των μαθητών, τόσο με τις τεχνικές εργασίες στα σχολεία όσο και με τη διεκδίκηση ίσων όρων πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Σε κάθε σχολείο στήθηκε μια μικρή γιορτή με πρωταγωνιστές τους μαθητές που ξεκινάνε το δικό τους όμορφο αγώνα, το κυνήγι της γνώσης. Για τα πρωτάκια των Δημοτικών, η Δευτέρα ήταν μια ξεχωριστή ημέρα, ξεκινά γι’ αυτά μια 12χρονη σχολική πορεία με διάβασμα, με αγωνίες και άγχη, αλλά και με νέες φιλίες και στιγμές που τις θυμάται καθένας μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Σε αυτή τη διαδρομή από τη στιγμή που τα παιδιά ακούνε το κουδούνι για πρώτη φορά έως τότε που θα κοιτάνε με αγωνία τις βάσεις και τα αποτελέσματα των πανελλαδικών, η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται στο πλάι τους, θα στηρίζει τις προσπάθειες τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο που λειτουργεί για 3η συνεχόμενη χρονιά δίνει βοήθεια συμπληρώνοντας τις γνώσεις του σχολείου, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στις οικονομικά αδύναμές οικογένειες τη δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά τους.

Δεκάδες είναι οι τεχνικές παρεμβάσεις και οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια και του φετινού καλοκαιριού προκειμένου η έναρξη της σχολικής χρονιάς να βρει τα σχολεία φρεσκοβαμμένα και τις υποδομές τους συντηρημένες.

Βεβαίως, ελλείψεις υπάρχουν και κυρίως οφείλονται στην πενιχρή κρατική χρηματοδότηση που έχει σαν αποτέλεσμα να μη χτίζονται νέα σχολεία και ο εξοπλισμός τους να είναι απαρχαιωμένος. Επιπλέον, αντίστοιχο «σκόντο» γίνεται και στο περιεχόμενο της γνώσης μιας και το σύγχρονο σχολείο έχει γίνει ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, γεγονός, που σπρώχνει αναγκαίες γνώσεις στο περιθώριο.

Καλή Αρχή! Καλή Δύναμη σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!

 

 

SXOLIKI ARXI 01

 

SXOLIKI ARXI 03