ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ “ΖΟΥΓΚΛΑ” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 

 

Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, μία από τις πιο ένδοξες ομάδες των δυτικών προαστίων της Δυτικής Αθήνας, ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος που ξεκίνησε την διαδρομή του το μακρινό 1936 από την μικρή χωροταξικά γειτονιά της, έχει να υπερηφανεύεται ότι αθλητικά κράτησε και κρατά πάντα ψηλά την σημαία της αγωνιστικότητας, της εντιμότητας και της ευγενούς άμιλλας.

Μέσω της πορείας της, εδώ και δεκαετίες, διέδωσε αυτές τις ποδοσφαιρικές αρχές, αγωνιζόμενη μάλιστα πέρα από τα μήκη και πλάτη του μικρού Δήμου Αγίας Βαρβάρας, κάνοντας γνωστό, τόσο στην γεωγραφική επικράτεια του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, όσο και σε εθνικό επίπεδο, έχοντας μάλιστα λάβει μέρος και σε δύο (2) φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδος, ότι αυτά που πρεσβεύει παραμένουν αταλάντευτα.

Έχοντας όλα αυτά τα “παράσημα”, συνεχίζει να σέβεται. Οι μετέχοντες του αθλητικού οργανισμού της, έχουν καταλάβει προ πολλού, την σημασία του αθλητικού ιδεώδους!

Για πάρα πολλά χρόνια, η ομάδα της πόλης μας, έχει ξεχάσει ή, σοφά παραβλέπει “μικροσκοπιμότητες” και απέχει από γεγονότα, που ρίχνουν το επίπεδο στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και το πάνε πολλά χρόνια πίσω. Ακόμη και όταν έχει αδικηθεί. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και αυτό! Όπως και στη ζωή.

Ειδικά εντός έδρας, στα περίφημα “Ριμινίτικα” της Αγίας Βαρβάρας, απαράβατος ο “νόμος” όλων των τελευταίων σύγχρονων διοικήσεων της και ειδικά αυτής του Προέδρου της κ. Γιώργου Μπίκου, παλαιού βετεράνου παίκτη της, που ξέρει τι σημαίνει διοργάνωση πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας. Η φιλοξενία στην Αγία Βαρβάρα θα είναι η καλύτερη και αψεγάδιαστη προς όλους. Ακόμη και όταν ο διαιτητής θα έχει σφυρίξει πέναλτι εις βάρος της ΑΠΕ στο 91΄ στα Ριμινίτικα. Αυτά έχει η ζωή. Καλή τύχη και καλό δρόμο «θα πούμε στον φιλοξενούμενο». Ανδρικά. Με σεβασμό. Και επειδή… με παντελόνια ντυνόμαστε στην Αγία Βαρβάρα, κανείς, μα κανείς, ούτε διαιτητής, ούτε παράγοντας, φίλαθλος, πολλώ δε περισσότερο, αθλητής, μικρός ή, μεγάλος, δεν θα φύγει με αίσθημα ανασφάλειας από την Αγία Βαρβάρα. Εμείς το αγαπάμε το ποδόσφαιρο και το υπηρετούμε αληθινά, το αθηναϊκό ποδόσφαιρο.

Φανταστείτε, λοιπόν, ότι αυτή η ΑΠΕ, που εδώ και πολλά χρόνια – μέχρι και πριν λίγα 24ωρα - δεν έβγαλε την παραμικρή ανακοίνωση, είτε για εντός, είτε για εκτός έδρας ματς, ακόμη και αν αδικήθηκε κατάφορα, τι συνάντησε στην έδρα της ιστορικής Νέας Ιωνίας…

Κάποιος – κάποιοι “υπερέβησαν τα εσκαμμένα”, θέλοντας να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού – που μας πάει 100 χρόνια πίσω – στρεφόμενοι εναντίον νεαρών ποδοσφαιριστών της. Για 17χρονα, 18χρονα και 19χρονα παιδιά μιλάμε…

Προφανώς, έχει ορισμένους, «κάποιους», το αθηναϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που είναι, όμως, οργανωμένο, και ευχόμαστε να τους αποβάλλει.

Και αν έχει δει τέτοιους η ΑΠΕ στα 88 χρόνια ιστορία της. Καταντούν… γραφικοί, ή, μάλλον και πιο συγκεκριμένα, «Τουρίστες», όπως τους χαρακτηρίζει η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, η οποία εξέδωσε, μετά από πολλά χρόνια, ανακοίνωση, για όλα όσα, συνέβησαν, στον τελευταίο – πριν λίγα 24ωρα - εκτός έδρας αγώνα της με την ιστορική ομάδα της προσφυγικής περιοχής της Νέας Ιωνίας.

Και επειδή, κάποιοι στράφηκαν, ειδικά, εναντίον νεαρών αθλητών, που μετέχουν, στο τιμημένο αθηναϊκό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, η ΑΠΕ, θέλοντας, να προστατεύσει, τόσο τους νέους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον κορυφαίο θεσμό, προέβη στην εξής ανακοίνωση:

«Η Ζούγκλα του Αμαζονίου, μεταφέρθηκε στις 14/04/2024 Κυριακή απόγευμα, σε ένα δήμο ο οποίος απέχει μόλις οκτώ χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Στον αγώνα λοιπόν μεταξύ των ομάδων ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ και ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ έγιναν πράγματα και θαύματα, για τα οποία αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ένας «ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ» ο οποίος κάθε χρόνο μεταφέρεται σε διαφορετική ποδοσφαιρική στέγη με αποκλειστικό σκοπό την ικανοποίηση του ΕΓΩ του.

Από την προθέρμανση κιόλας των ομάδων, έδειξε τις προθέσεις του, αρχικά βρίζοντας και απειλώντας στην εξέδρα, γονείς και φίλους που ακολούθησαν όπως κάθε Κυριακή την ομάδα μας, χωρίς να προκαλέσουν ποτέ οποιοδήποτε πρόβλημα.

Την βροχή από τα μπουκάλια με νερό, την δικαιολογούμε λόγω ζέστης και όσο ο αγώνας βρισκόταν στο 0-0 λογικό είναι να ανεβαίνει και η θερμοκρασία και να χρειάζονται περισσότερα μπουκάλια με νερό. Βέβαια είναι γνωστό στη Ιατρική Κοινότητα ότι σε περιπτώσεις λιποθυμίας το νερό βοηθά, με την διαφορά ότι έπρεπε να πηγαίνει προς τη δική του κατεύθυνση.

Στο ημίχρονο του αγώνα και με το αποτέλεσμα στο 0, και επειδή ο εν λόγω ¨κύριος¨ δεν άντεχε πλέον, νόμιζε ότι στέλνοντας 5-6 «φίλους του» μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας μας, με απειλές και ύβρεις λέγοντάς τους ότι αν δεν χάσουν δε θα φύγουν ζωντανοί από το γήπεδο, σε παιδιά 17χρονα και 19χρονα, θα μπορούσε να καταφέρει αυτό που τόσο επιθυμούσε!

Φυσικά αυτά τα παιδιά του έδειξαν ποδοσφαιρικά ότι αν και μικροί σε ηλικία δεν καταλαβαίνουν και πολλά, αφού μέχρι το 90ο λεπτό, οι λιποθυμίες που μοίραζαν, έγιναν εγκεφαλικά.

Για όλα αυτά, υπήρχαν Παρατηρητής και Υπερπαρατηρητής στο χώρο, οι οποίοι ελπίζουμε να έχουν καταγράψει τα πάντα.

Όπως ήταν φυσικό καλέσαμε αστυνομική δύναμη, για να προστατέψουμε τόσο την ομάδα, όσο και τους φίλους και συγγενείς που μας είχαν ακολουθήσει.

Καθώς περνούσε η ώρα και το σκορ παρέμενε στο 0, η ατμόσφαιρα γινόταν όλο και πιο ηλεκτρισμένη και πηγαίνοντας προς τη λήξη όλα έδειχναν πως οδεύουμε προς … πόλεμο!

Στο 90 ακριβώς, ήρθε η λύτρωση για την γηπεδούχο ομάδα και μαζί ένα ακατανόητο ξέσπασμα απέναντί μας. Χίλια συγνώμη που ήρθαμε να αγωνιστούμε! Χίλια συγνώμη που δεν κάτσαμε .. σώνει και καλά να χάσουμε και θίξαμε το ΕΓΩ σας κύριε .. ΤΟΥΡΙΣΤΑ!

Δυστυχώς το μόνο που θα καταφέρεις, θα είναι να αμαυρώσεις την ένδοξη Ιστορία και Καταγωγή της Νέας Ιωνίας.

Οφείλουμε να δώσουμε τα ειλικρινά μας συγχαρητήρια, στους ποδοσφαιριστές της Νέας Ιωνίας, οι οποίοι κράτησαν σε υψηλό επίπεδο την αγωνιστική τους συμπεριφορά η οποία και τους δικαίωσε έστω και στο 90!!

Όσο για την ΕΛΕΟΥΣΑ ΜΑΣ, είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα παιδιά, καθώς κόντρα σε όλους και σε όλα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, ΕΝΤΟΣ του αγωνιστικού χώρου και ΜΟΝΟ, προστατεύοντας την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος.

Επίσης, τα συγχαρητήρια μας στο διαιτητικό τρίο, το οποίο δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο διαμαρτυριών εντός του αγωνιστικού χώρου, καθώς .. εκτός αυτού υπήρχε μεγάλη ένταση.

Τέλος κύριοι της ΕΠΣΑ, σίγουρα έχουν γίνει άλματα και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καμαρώνουμε όλοι για την οργάνωση και την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, αλλά δυστυχώς, προφανώς χρειάζονται κι άλλα ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, για να απομακρυνθούν επιτέλους από το χώρο αυτοί οι περίεργοι τύποι και η ¨συνοδεία¨ τους, από το χώρο του Ερασιτεχνικού μας Ποδοσφαίρου, μήπως και κάποια στιγμή το άθλημα ζήσει ακόμη καλύτερες ημέρες.

Προς κάθε αρμόδιο: Προστατεύστε το άθλημα – Προστατεύστε τα Παιδιά μας – Προστατεύστε την Κοινωνία μας».

Με προβληματισμό ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

 

Σημείωση εφημερίδας: Για την ιστορία. Στα φετινά δύο ματς πρωταθλήματος με τη Νέα Ιωνία, η ΑΠΕ εντός έδρας στον αγώνα του α΄ γύρου ηττήθηκε με πέναλτι στο 91΄, ενώ την περασμένη Κυριακή, δέχθηκε το γκολ της ήττας στο 90΄.