Δράσεις για το παιδί

μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2018

 

paidi

 

Με αφορμή την 20η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού και στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τα δικαιώματά τους, ο Δήμος Κορυδαλλού οργανώνει ένα πλήθος εκδηλώσεων με τίτλο «Πολιτισμός & Αθλητισμός, Δικαίωμα για Όλα τα Παιδιά».

Οι εκδηλώσεις αγκαλιάζουν ένα σύνολο δραστηριοτήτων, από τα Εργαστήρια Τέχνης, το Σινεμά, την Βιβλιοθήκη και τις σχολικές δράσεις έως το ποδόσφαιρο και ανοίγουν, για άλλη μια φορά, την συζήτηση για το πάντα επίκαιρο θέμα των δικαιωμάτων του παιδιού.

Με αφορμή την 20η Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Ο Κορυδαλλός, μέσα από τις δράσεις για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνία, την αλληλεγγύη, παραμένει μια “πόλη των παιδιών”, μια πόλη που δώδεκα μήνες τον χρόνο έχει στην προτεραιότητά της τους νεαρούς κατοίκους της. Οι δράσεις που και φέτος οργανώνουμε στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση, αλλά πιο πολύ στοχεύουν να υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι τα παιδιά όλου του κόσμου γεννιούνται με το αυτονόητο δικαίωμα στην ζωή, στην αξιοπρέπεια και την ασφάλεια».  

Οι δράσεις ξεκίνησαν στις 26 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου 2018.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Εργαστήρια Τέχνης Κορυδαλλού: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους», 26 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου, εικαστικές δράσεις πάνω στο κείμενο της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

«Η Βιβλιοθήκη πηγαίνει σχολείο», οι μαθητές μαθαίνουν τα δικαιώματά τους μέσα από επιλεγμένα βιβλία, σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού. 15 Νοεμβρίου: 18ο Δημοτικό Σχολείο, 22 Νοεμβρίου: 3ο Δημοτικό Σχολείο, 23 Νοεμβρίου: 5ο Δημοτικό Σχολείο, 24 Νοεμβρίου Τμήμα Κόμικς των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού, 28 Νοεμβρίου: 13ο Δημοτικό Σχολείο, 29 Νοεμβρίου: 13ο Δημοτικό Σχολείο, 30 Νοεμβρίου: 5ο Δημοτικό Σχολείο, 7 Δεκεμβρίου: 5ο Δημοτικό Σχολείο, 12 Δεκεμβρίου: 5ο Δημοτικό Σχολείο, 14 Δεκεμβρίου : 5ο Δημοτικό Σχολείο.

«Κινηματογράφος προσβάσιμος σε όλους», Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, προβολή ταινίας για τις δομές ΑμεΑ και τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Κινηματογράφο Cine Παράδεισος.

«Ο Αθλητισμός Δικαίωμα για Όλα τα Παιδιά», φιλικοί αγώνες ανάμεσα στα παιδικά τμήματα των ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης στα ανοικτά γήπεδα 5Χ5 και 8Χ8, 24 & 25 Νοεμβρίου, πάρκο Δημαρχείου Κορυδαλλού.