vevaioseis

 

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εθελοντών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιά 2014-2015. Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για την πορεία της δράσης και την βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας της καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης τμημάτων στήριξης στα ξενόγλωσσα μαθήματα. Τόσο ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, όσο και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ευγενία Μπατμάνογλου, ευχαρίστησαν όλους τους εθελοντές τονίζοντας ότι αίτημά μας είναι, η πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη να είναι φροντίδα του κράτους. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, εμείς, με την πολύτιμη δική σας βοήθεια, θα στεκόμαστε στο πλάι των μαθητών του Κορυδαλλού και των οικογενειών τους.

Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος προς όλους ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Τα αποτελέσματα της περσινής προσπάθειας είναι χειροπιαστά και μετρήσιμα με κύρια έμφαση την βελτίωση της επίδοσης των μαθητών τόσο σε βαθμολογικό όσο και σε γνωστικό επίπεδο. Οι περσινοί μας στόχοι, της πραγματοποίησης μαθημάτων και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ζήτηση από πλευράς των μαθητών και την προσφορά των εθελοντών, δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την φιλότιμη και γνήσια προσπάθεια των εθελοντών και την στήριξη της Ένωσης Γονέων. Σας ευχαριστούμε θερμά.»
Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού, λειτούργησε για δεύτερη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο για την στήριξη των παιδιών των οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, την φυσική και την χημεία. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν, με την συνεργασία των Διευθύνσεων των Σχολείων, στους χώρους του 1ου Δημοτικού και του 2ου Γυμνασίου με την βοήθεια εθελοντών, εν ενεργεία και συνταξιούχων καθηγητών και δασκάλων, φοιτητών καθώς και γονέων οι οποίοι έχουν αναλάβει την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία με την ευθύνη της Ένωσης Γονέων.
Στην δράση πρόσφεραν εθελοντικά την εργασία τους οι: Ανδρεόπουλος Σπύρος, Διονυσοπούλου Βασιλική, Ελιμιανδή Καλλιόπη, Ιωσηφίδης Αλέξανδρος, Κάτσικας Χρήστος, Κίκιρα Φωτεινή, Κουλουρίδου    Μαίρη, Κυριακού Βασίλης, Μαργαρίτη Ζωή, Μαργιού Αγγελική, Μαυράκη Αικατερίνη, Μαυρομάτη Αργυρώ, Μαχπούπ Αναστάσιος-Ιωσήφ, Μπαρμπαγεώργη Κωνσταντίνα, Νατζίμ Θεοδώρα, Νικοπούλου Ελένη, Παλιβάκου Ειρήνη, Πεκλάρη Ελένη, Ρήγα Ιωάννα, Ρίγκα Ελένη, Σαμίου Ελευθερία, Σχοινά Ελευθερία, Τσίρου Άντζελα, Χαϊκάλη Μαρία, Χιόνη Αλίκη.     
Παρόντες στην συνάντηση εκτός από τον Δήμαρχος και την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα επικοινωνίας Παύλος Γερακάρης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης & Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός και Μιχάλης Λώνας και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων καθώς και ο υποδιευθυντής του 1ου Δημοτικού Παναγιώτης Ψαρράς.