ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ

 

 

 

Για προσωπική του δίωξη κάνει λόγο ο Κορυδαλλιώτης καθηγητής κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης (Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, πρώην Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού και νυν Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης) με μήνυμα που ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο FB, ο οποίος έπειτα από πολλά χρόνια ως Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, φαίνεται να μην αναλαμβάνει ξανά το ίδιο πόστο – παρά το ομολογουμένως από όλους, τεράστιο έργο του – μετά την τελευταία διαδικασία αξιολόγησης.
Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, καθώς εκτός από το μήνυμα του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση των Γονέων αναφέρει τα εξής: «Κοινή ανακοίνωση των Προέδρων του Συλλόγου Γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού. 21-07-2017
Με οδυνηρή έκπληξη υποδεχτήκαμε τις κρίσεις του ΠΥΣΔΕ Πειραιά για τους υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.
Έκπληξη γιατί αυτές συγκρούονται με τις δικές μας κρίσεις, που αντλήθηκαν μέσα από την πολύχρονη συνεργασία μας με τον Δ/ντη του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.
Κατά τη κρίση μας είναι φανερό ότι η πλειοψηφία των μελών του ΠΥΣΔΕ Πειραιά χρησιμοποίησαν την προσωπική συνέντευξη της αξιολόγησης ως εργαλείο εξουδετέρωσης των μη αρεστών υποψηφίων απαξιώνοντας τους εκπαιδευτικούς θεσμούς.
Επιβράβευσαν υμετέρους εκπαιδευτικούς και στην ουσία τιμωρούν τα παιδιά μας! Μεθόδεψαν με γνώμονα το κομματικό συμφέρον να διοικηθεί η μεγαλύτερη σχολική μονάδα του Πειραιά και από τις μεγαλύτερες της χωρας, όχι απο αρίστους αλλά από αρεστούς.
Αδιαφορούν για το γεγονός ότι οι υποψήφιοι διευθυντές, όπως ο Γρ. Γουρδομιχάλης, αναβάθμισαν με επίμονη και σκληρή δουλειά τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων, προστατεψαν τα παιδια μας δημιουργώντας ασφαλές και άψογο σχολικό περιβαλλον και τους έδωσαν ευκαιρίες να διακριθούν, να γνωρίσουν τον κόσμο στην χώρα μας και στο εξωτερικό, αντιμετώπισαν αποτελεσματικά φαινόμενα ρατσισμού και αθλητικης βίας, εξουδετερωσαν τη δραση της Χρυσής Αυγης στο σχολείο, ευαισθητοποίησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα από δραστηριότητες σχετικά με την υγεία, το περιβάλλον, το bullying, τα ναρκωτικά, την οδική ασφάλεια, δημιούργησαν ισχυρή τράπεζα αίματος κ.α.
Εκ μέρους των χιλιάδων γονιών του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, που εδώ και 17 χρόνια εμπιστευτήκαμε το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού και τον Διευθυντή του, θεωρούμε τις πράξεις του ΠΥΣΔΕ Πειραιά άδικες, απαράδεκτες, προσβλητικές για τους γονείς και βλαπτικές για τη δημόσια παιδεια και τονιζουμε στα μελη της πλειοψηφιας του ΠΥΣΔΕ Πειραια ότι τα δημόσια σχολεία δημιουργήθηκαν και υπάρχουν για τα παιδιά των πολιτών και όχι για το βόλεμα των υμετέρων.
Η παρούσα ανακοίνωση να κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, στον υπουργό παιδείας, στους βουλευτές, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλου, στους Συλλόγους Γονέων, στην Ένωση Γονεων Κορυδαλλού, στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Πειραιά, στα μμμε και στους γονείς του σχολείου.
Οι διατελέσαντες πρόεδροι απo το 2009 μέχρι σήμερα
Δήμητρα Κούσαλη, Κωνσταντίνα Εττζόγλου, Στέλιος Χριστοφόρου».
Στο μήνυμα του ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τονίζει: «Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού.
Θελω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς του ΕΠΑΛ, αλλά και τους πολίτες από τον δήμο Κορυδαλλού και τους άλλους δήμους για τα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης τους στο Γονείς Επαλ Κορυδαλλού
Μηνύματα που δείχνουν την αγωνία τους για το μέλλον του σχολείου αλλά και την αγανάκτηση τους για τον τρόπο που εφάρμοσε η διοίκηση στην αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών σχολείων της περιοχής του Πειραιά.
Αλλά και μηνύματα διαμαρτυρίας για τη δίωξη μου, όπως και άλλων διευθυντών, και την απομάκρυνση μου από το ΕΠΑΛ, λόγω του ότι συγκρούστηκα με τις συντεχνίες, αφού πάντα έβαζα τη δημόσια παιδεία πάνω από τα συμφέροντα τους.
Έχω τη γνώμη οτι τέτοιες διώξεις βλάπτουν και υπονομεύουν τη δημόσια παιδεία.
Αλλά σίγουρα βλάπτουν και αυτούς που καθοδήγησαν, εκτέλεσαν ή σιώπησαν, όπως θα δείξει το μέλλον, αργά ή γρήγορα.
Εσείς είστε, όμως, οι καταλληλότεροι αξιολογητές του έργου μου στο ΕΠΑΛ, γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα απ' όλους τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζαμε από κοινού.
Παρ' όλα αυτά καταφέραμε με τη βοήθεια και της Δημοτικής Αρχής, να κάνουμε το ΕΠΑΛ ένα απ' τα μεγαλύτερα, καλύτερα και ασφαλέστερα σχολεία της χώρας.
Εδώ και 17 χρόνια μας εμπιστεύεστε για την εκπαίδευση και την ασφάλεια των παιδιών.
Αυτή είναι η πιο ακλόνητη, η πιο έγκυρη απόδειξη της προσφοράς μου στην εκπαίδευση.
Δεν θα επιτρέψω στη πίκρα, που δικαιολογημένα με κατέχει, να με αδρανοποιήσει.
Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, στα παιδιά μας και στο σχολείο μας, από όποια τυχόν θέση ευθύνης έχω στο μέλλον και με όποιον τρόπο μπορώ.
Σας ευχαριστώ και πάλι!
Γρηγόρης Γουρδομιχάλης».