Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΘΥΜΑ»

ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

GERARXOK

 

 

 

Τεράστια η διαδρομή του εκ των κορυφαίων αθλητικών δημοσιογράφων στην Ελλάδα, Κορυδαλλιώτη κ. Παύλου Γερακάρη (κεντρική φώτο), ο οποίος ενεργεί και παρεμβαίνει όταν απαιτείται. Πριν λίγα 24ωρα, και εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού, εντελώς ξαφνικά είχαμε το «λουκέτο» σε γνωστό και καλό αθλητικό ραδιοσταθμό.

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, κατέθεσε την άποψη του, όπου τόνισε χαρακτηριστικά: «ΠΡΩΤΟ "ΘΥΜΑ" ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΥΠΟ

Να λοιπόν το πρώτο "θύμα" του αθλητικού Τύπου, με αφορμή ή πρόσχημα την παγκοσμίως καταστροφική εμφάνιση του κορωνοϊού. Χωρίς καμία προειδοποίηση ο εκδότης, βάζοντας λουκέτο στην επιχείρηση, άφησε στο δρόμο δεκάδες αθλητικούς συντάκτες, τεχνικούς και διοικητικούς του πολύ καλού, από κάθε άποψη, Ραδιοφωνικού Σταθμού 103,3 Sport 24 Radio. Φυσικά ελάχιστοι περίμεναν μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη, μέχρι προ ολίγων εβδομάδων. Αιφνιδίασε τους πάντες ο κ. Μάρης, αλλά θεωρώ πως ήταν λάθος κίνηση σε λάθος στιγμή το σβήσιμο μιας τόσο πετυχημένης "φωνής" των ερτζιανών. Εκφράζω την συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου με την ελπίδα ότι αυτό το πραγματικά εξαίρετο δυναμικό θα βρει γρήγορα νέα επαγγελματική στέγη».

Ο Παύλος Γερακάρης, με εφαλτήριο την πόλη μας, συνέχισε την επαγγελματική διαδρομή του στο χώρο της ενημέρωσης, παράλληλα με τις σπουδές στο Πολιτικό Τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως αθλητικός ρεπόρτερ και προϊστάμενος επί τρεις και πλέον δεκαετίες στην Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, καθώς και στις μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες. Κάλυψε ως σχολιαστής διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων και επιπέδων σε δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ διετέλεσε Υπεύθυνος Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Αξιοσημείωτη και η συνδικαλιστική του δραστηριότητα: Ως στέλεχος και Πρόεδρος, επί σειρά ετών, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), τακτικό Μέλος του Μικτού και του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Αθλητικών Aθλητικογράφων (BASU) και μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Αθλητικών Συντακτών (AIPS), υπερασπίστηκε σθεναρά τα δικαιώματα των συναδέλφων του και των πολιτών για ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση.

Ανάπτυξε δράση και στο κοινωνικό πεδίο με την συμμετοχή του σε κινήσεις και πρωτοβουλίες για το φυσικό περιβάλλον και με διαλέξεις για τα σοβαρά ζητήματα της βίας των γηπέδων, του ντόπινγκ, του ρατσισμού και των ναρκωτικών, ενώ έλαβε μέρος, ως μέλος του Δ.Σ. της «Γραμμής Ανθρωπιάς», στην προσπάθεια του Δήμου Κορυδαλλού για ανακούφιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

 

 

SPILNEW