ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΣΥΔΑΠ

 

 

FRONT

 

 

Τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας και Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) στο Σχιστό επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

 

Γ. Πατούλης: Ως Περιφερειάρχης θα υποστηρίξω κάθε προσπάθεια φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων

 

Τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας και Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου, ενημερώθηκε από τη διοίκηση του για τη δράση και τη λειτουργία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Στο σύνδεσμο, στον οποίο συμμετέχουν 18 δήμοι της Αττικής, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και περίθαλψης 200 ζώων ενώ υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις για χειρουργικές επεμβάσεις και παροχή πρώτων βοηθειών.

 

 

FOTO-2

 

 

Τα ζώα μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων ενεργειών περίθαλψης και φροντίδας και στείρωσης, εφόσον δεν συντρέχει λόγος παραμονής τους στο Κέντρο Φροντίδας, οδηγούνται πίσω στο χώρο από τον οποίο περισυλλέχθηκαν.

 

 

FOTO-3

 

 

Όπως ενημερώθηκε ο Γ. Πατούλης ο ΠΕΣΥΔΑΠ εκπονεί ειδικές επιδημιολογικές μελέτες για την καλύτερη ίαση της νόσου Καλα-Αζάρ, ενώ έχει αναπτυχθεί και πρόγραμμα υιοθεσίας των ζώων που είναι απολύτως υγιή.

 

 

FOTO-4

 

 

Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου ο υποψήφιος περιφερειάρχης ενημερώθηκε και για τη λειτουργία της πρώτης μονάδας αποτέφρωσης στην Ελλάδα για τη διαχείριση των νεκρών ζώων συντροφιάς.  

 

       Θέλουμε τα ζώα ελεύθερα και υγιή στο χώρο τους

 

Ο Γ. Πατούλης αφού χαιρέτισε την προσπάθεια των στελεχών του Συνδέσμου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΔΙΚΕΠΑΖ επισήμανε ότι ως Περιφερειάρχης θα υποστηρίξει κάθε σοβαρή προσπάθεια φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

 

 

FOTO-5

 

 

«Θέλουμε τα ζώα να είναι υγιή και ελεύθερα στο χώρο τους. Η σωστή θεραπεία και η φροντίδα τους είναι κάτι το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί με τη συντονισμένη προσπάθεια της αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και οργανώσεων.

 

 

FOTO-6

 

 

Ως περιφερειάρχης θα στηρίξω κάθε σοβαρή προσπάθεια η οποία θα συμβάλει στη σωστή φροντίδα και περίθαλψη των ζώων συντροφιάς (αδέσποτων και δεσποζόμενων), ενώ θα ενθαρρύνουμε δράσεις που θα συμβάλλουν στην υιοθεσία των αδέσποτων ζώων.

 

 

FOTO-7

 

 

Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τις κοινωνίες μας και τα παιδιά μας να προστατεύουν τα ζώα συντροφιάς προκειμένου να μην εγκαταλείπονται στους δρόμους».

 

 

FOTO-8

 

 

Η δράση του Συνδέσμου μπορεί να ενισχυθεί μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα μπορούσε να εξασφαλιστεί και ειδικό όχημα –ασθενοφόρο το οποίο θα βοηθούσε στην καλύτερη και αμεσότερη επέμβαση των στελεχών του κέντρου περίθαλψης».

 

 

FOTO-9

 

 

Ο Υποψήφιος περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εργαζόμενους για τις δράσεις που υλοποιούν, επισήμανε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια μπορούν να αναπτυχθούν ειδικά ενημερωτικά προγράμματα πρόληψης, ενώ μπορούν να χρηματοδοτηθούν δράσεις ειδικής ενημέρωσης μέσω των σχολείων της Αττικής.

 

 

FOTO-1

 

 

 

DREAMOK