ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΙΩΤΗΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

(ΔΚΤΗΣ IV ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΥΛΟΥΒΗΣ

 

 

Στην ιστορική Δημητσάνα της ορεινής Αρκαδίας βρέθηκε πριν λίγες μέρες, ο συμπολίτης μας, Κορυδαλλιώτης, Υποστράτηγος και Διοικητής της IV ΜΕΡΑΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, κ. Απόστολος Τσουλουβής, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη.

«Υποδέχθηκα την Δευτέρα 13 Μαίου 2024 στο γραφείο μου τον Διοικητή της Διοίκησης Κέντρων (IV ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ) Υποστράτηγο Απόστολο Τσουλουβή.

Καλωσόρισα τον Στρατηγό, τον συγχάρηκα για την ανάληψη των καθηκόντων του στη θέση του Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού και τον ευχαρίστησα για την ιδιαίτερα τιμητική επίσκεψή του, στο Δημαρχείο Γορτυνίας.

Τον ενημέρωσα διεξοδικά για όλο το Δήμο Γορτυνίας, για την ιστορία του τόπου μας, συζητήσαμε διάφορα θέματα του Δήμου και εστιάσαμε κυρίως στο πρόγραμμα για τις περιπολίες  του Στρατού καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε όλη την περιοχή και κυρίως στο Μαίναλο», σημείωσε σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης.

Ο Υποστράτηγος κ. Απόστολος Τσουλουβής, ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» (Διοίκηση Κέντρων – ΔΙΚΕ), την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, με την τελετή παράδοσης – παραλαβής, να λαμβάνει χώρα στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ» / 11ο ΣΠ στην Τρίπολη, διαδεχόμενος τον Αντιστράτηγο (ΤΘ) Ιωάννη Δημητρέλλο.

Κατά την τελετή, ο Υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής, μίλησε για μεγάλη τιμή, ευθύνη και υποχρέωση που έχει με τα νέα του καθήκοντα.

«Θα τηρήσω πιστά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους. Απαιτώ πιστή εφαρμογή και χωρίς εξαιρέσεις αυτά που επιβάλλει η ηγεσία. Θα με διακατέχει η δικαιοσύνη και η μεγαλοψυχία και θα είμαι οδηγός και φάρος ενεργειών για τα όσα θα γίνουν. Θα εργαστώ για την συλλογικότητα και την χρηστή διοίκηση με επίκεντρο τον άνθρωπο, την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη, την ευσυνειδησία, την προσήλωση, την ασφάλεια, την εκπαίδευση, την επιχειρηματική ετοιμότητα και την κοινωνική προσφορά. Με φιλοπατρία, καρτερία, πειθαρχία, χωρίς αυθαιρεσίες και χωρίς ακρότητες θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Σας εμπιστεύομαι, θα είμαι δίπλα σας για πάντα», είπε, μεταξύ άλλων, ο νέος Διοικητής.

Η τελετή έγινε παρουσία, του Διοικητή ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγου Δημήτριου Μπολομύτη, του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, του Αντιπεριφερειάρχη Κων/νου Μανδρώνη, του Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, κ.α.

 

 

Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΥΛΟΥΒΗΣ

 

Ο Αποστόλης Τσουλουβής του Δημητρίου, με καταγωγή από το Σουφλί Έβρου, γεννήθηκε στον Κορυδαλλό, στις 3/2/1969 και αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού τον Ιούνιο του 1986.

Αποφοίτησε το 1990 από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού (ΠΒ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε στην 117 ΜΠΠ ως Διοικητής Πυροβολαρχίας και Αξιωματικός Πληροφοριών, στην ΣΣΕ ως Διμοιρίτης, στην 158 Α/Κ ΜΜΠ ως Διοικητής Πυροβολαρχίας και Αξιωματικός Επιχειρήσεων, στην XVI Μ/Κ ΜΠ/ΔΠΒ ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων, σε Μοίρα του ΓΕΕΦ ως Υποδιοικητής, στην 96 ΑΔΤΕ/ΔΜΕΘ ως Αξιωματικός Πληροφοριών – Ασφάλειας και Επιχειρήσεων, στην 117 Α/Κ ΜΜΠ ως Διοικητής, στο 1st German/Netherlands Corps, NATO High Readiness Forces HQ (Münster Γερμανίας) ως Επιτελής Ασκήσεων, στην XVI Μ/Κ ΜΠ ως Διοικητής της Διοίκησης Πυροβολικού, στην ΑΣΔΥΣ ως Διευθυντής ΔΙΠΑ, στο ΓΕΕΘΑ/Α6 ως Τμηματάρχης στη Συνδρομή για Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, στην ΑΣΔΕΝ ως Διοικητής της Διοίκησης Πυροβολικού, στο ΓΕΣ/ΔΙΔΕΚΠ ως Υποδιευθυντής, στην ΑΣΔΥΣ ως Διευθυντής ΔΕΠΥ, στην ΔΥΒ ως Υποδιοικητής, στο Δ΄ΣΣ ως Διοικητής της Διοίκησης Πυροβολικού.

Παρακολούθησε το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Σχολής Πυροβολικού. Αποφοίτησε από την Σχολή Επιτελών (ΣΧΕΠ), Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ) και Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνή Ασφάλεια του Πανεπιστημίου Plymouth (United Kingdom) και απόφοιτος της 9ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «διά βίου μάθησης» στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Ομιλεί την Αγγλική (Proficiency), Γερμανική και Ρωσική (επίπεδο εργασίας).

Είναι νυμφευμένος με την, δικηγόρο, κ. Δήμητρα Φουντά.

Τελεί καθήκοντα Αντιπροέδρου του τμήματος Ελληνισμού AHEPA HJ – 40 Ψυχικού «Αγία Φιλοθέη».

Περηφάνια και τιμή, για την πόλη μας τον Κορυδαλλό, καθώς ένα γνήσιο τέκνο αυτής της γεωγραφικής γωνιάς των πειραϊκών προαστίων, ο συμπολίτης μας κ. Αποστόλης Τσουλουβής, συνεχίζει αυτή την διαδρομή του στην ιεραρχία, όπως την ξεκίνησε, με αποφασιστικότητα, υπομονή, επιμονή, ιδανικά, αλλά πρωτίστως με αγάπη για την πατρίδα μας, τον μακρινό Σεπτέμβριο του 1986.