ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 

Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Κορυδαλλού και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νίκος Χουρσαλάς και ο Πρύτανης, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στην Πρυτανεία του ΠΑΔΑ.

Ειδικότερα, η συνεργασία αφορά το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώϊμη Παιδική Ηλικία της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΠΑΔΑ και της Διεύθυνσης Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού, ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του ΠΑΔΑ, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Πετρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κορυδαλλού κ. Μιχάλης Λώνας, η Διευθύντρια και η Προϊσταμένη Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δ. Κορυδαλλού κ. Β. Προβατά και Ο. Λιάγκου, καθώς και τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος κ. Ε. Ρουφίδου, Ε. Σωτηροπούλου, Χ. Σωτηρίου, Χ. Παπαηλιού.

Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνεργασίας και στην από κοινού προώθηση της επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας των δύο φορέων. Η συνεργασία αυτή θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο αφενός εκπαιδευτικών δράσεων για την προώθηση της εκπαιδευτικής, επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας στο πεδίο της αγωγής και φροντίδας των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κορυδαλλού, αφετέρου στο πλαίσιο αναπτυξιακών δράσεων στο πεδίο της εκπαιδευτικής πολιτικής του Δήμου.

Το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας αναδεικνύει την εξωστρέφεια και το ενδιαφέρον της Πρυτανικής Αρχής και του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, αναφορικά με την σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς και το ενδιαφέρον του Δήμου Κορυδαλλού για την υιοθέτηση καλών πρακτικών με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους, μέσω της ενίσχυσης του ρόλου των παιδαγωγών.

 

Ενδεικτικά το αντικείμενο της συνεργασίας περιλαμβάνει:

Την ανάπτυξη νέων μεθόδων αγωγής και φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Την ανάπτυξη επιμέρους δράσεων στον τομέα της έρευνας, της πρακτικής, της εκπαίδευσης και της διάχυσης της πληροφορίας στην κοινότητα.

Την συνδιοργάνωση και υλοποίηση θεματικών Ακαδημαϊκών, Επιμορφωτικών και Ερευνητικών δράσεων, όπως αυτές θα προκύπτουν από τις αναδυόμενες ανάγκες των ωφελούμενων, με στόχο την επικαιροποίηση των γνώσεων σε θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Διοίκησης και Οικονομίας της εκπαίδευσης, Αισθητικής Παιδείας και Πολιτισμού.

Την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας με κάθε πρόσφορο μέσο