sxoleia-korydallou

 

EΤΟΙΜΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η εύρυθμη λειτουργία των όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Κορυδαλλού ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Παιδείας Γρηγόρη Γουρδομιχάλη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Καθημερινότητας Μιχάλης Ευθυμιάδης, Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου, Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Σούλης, Καθαριότητας και Πρασίνου Δημήτρης Χριστοφορίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ιωάννα Καλομπράτσου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α’θμιας Εκπαίδευσης Βάϊος Μανώλης, Β΄θμιας Κώστας Καλούδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας Παύλος Γερακάρης.

 Σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης για απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα παιδείας, επιβεβαιώθηκε ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των θερινών διακοπών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα. Όλες οι εργασίες και παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά με ίδιους πόρους από τα τεχνικά συνεργεία και τους εργαζόμενους του Δήμου, αφού είχε πραγματοποιηθεί πλήρης και λεπτομερής καταγραφή όλων των αναγκών.

 Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν ελαιοχρωματισμούς, αποκατάσταση βλαβών και αντικατάσταση ειδών υγιεινής, καθαριότητα, καθώς και συντήρηση του πρασίνου.

 Σε ό, τι αφορά στα κοινωνικά προγράμματα και σε δράσεις πολιτισμού που υλοποιούνται στα σχολεία, υπογραμμίσθηκε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε μαθητές και γονείς με προγράμματα συμβουλευτικής, ομάδες γονέων καθώς και το Δίκτυο κατά της ενδοσχολικής βίας, ενώ κάλεσαν όλη τη σχολική κοινότητα να ανταποκριθεί και φέτος στην προσπάθεια που καταβάλλουν δημοτική αρχή, Κοινωνικές Υπηρεσίες και Γραφείο Παιδείας. Τέλος και φέτος θα υλοποιηθεί στα σχολεία το πρόγραμμα «χορός στην ελληνική παράδοση» στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες μαθητές.