"ΕΦΥΓΕ" Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΑΚΗΣ 

 

Πένθος στον ιστορικό Ερμή Κορυδαλλού. Η ομάδα έγινε φτωχότερη, καθώς ο ισχυρός παράγοντας της, ο Γιώργος Ξηράκης, από τα ξημερώματα δεν είναι πια κοντά μας, "νικημένος" από την επάρατη νόσο. Νικιέται ο Γιώργος Ξηράκης; Δεν θα το παραδεχθούμε ποτέ ότι νικήθηκε, εμείς και όσοι τον έζησαν κοντά. Αλλά η μάχη καμιά φορά είναι άνιση και δυστυχώς εκείνες οι εξετάσεις ρουτίνας πριν από ενάμισι μήνα... γύρισαν το παιχνίδι ανάποδα.

Ο Γιώργος Ξηράκης γεννήθηκε το 1956 στην Αγία Βαρβάρα, έπαιξε μπάλα στην Αγία Ελεούσα και στον Ερμή Κορυδαλλού μεταγράφηκε το 1982. Από τότε "κόλλησε" με τον αγαπημένο του Ερμή και συνέχισε και ως παράγοντας από το 1985, οδηγώντας τον Ερμή όσο πιο ψηλά μπορούσε (μέχρι και την σκληροτράχηλη Δ΄ Εθνική), ενώ τον έκανε από τις πιο ισχυρότερες ομάδες της πειραϊκής ποδοσφαιρικής περιφέρειας. Ο ίδιος ήταν από τα πιο επιφανή ποδοσφαιρικά στελέχη σε όλο τον Πειραιά και την ΕΠΣΠ, ενώ το ήθος του, το ύφος του και η εν γένει προσωπικότητα του, αναγνωριζόταν από όλους.

Και, όμως, ο Γιώργος Ξηράκης δεν είναι πια κοντά μας. Μπα, καλοκαιρινό ψεματάκι θα είναι... Δίπλα στον πάγκο του Ερμή θα είναι, εκεί πάντα όρθιος και ανήσυχος. Και εκεί που θα είναι τώρα θα σχεδιάζει τα πλάνα για νέα αγωνιστική περίοδο. Ήταν η μεγάλη του αγάπη ο Ερμής, το μεράκι του, πως να το κάνουμε...

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη μεσημέρι στις 4.30 μ.μ. από το Νεκροταφείο Παλ. Φαλήρου.

Καλό ταξίδι Γιώργαρε...