«Βατερλό του κ. Δημόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο»

του Ηλία Κοσμίδη

  Την οικονομική κατάσταση του Δήμου και συγκεκριμένα του χρέους, εξέτασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού την Πέμπτη 3 Απριλίου.

Η συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος ήταν αίτημα των παρατάξεων και πιεστικά του κου Δημόπουλου.

Επειδή το θέμα είχε συζητηθεί ξανά σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο, θα περίμενε κανείς ότι θα παρουσιάζονταν νέα στοιχεία, κυρίως από αυτούς που αμφισβητούσαν τα δεδομένα της Δημοτικής Αρχής. Αντ΄ αυτού όμως, με έκπληξη διαπιστώσαμε την απουσία «των ψιθυριστών των γωνιών» (θα μοίραζαν φαίνεται τις ανώνυμες ανακοινώσεις για το χρέος του Δήμου), ενώ ο κατά τα άλλα λαλίστατος κος Δημόπουλος, όχι μόνο δε μπόρεσε να αντιπαρατεθεί στην αναλυτική κατάθεση στοιχείων από το Δήμαρχο κο Σταύρο Κασιμάτη και τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών , σχετικά με το χρέος , αλλά δέχτηκε και χωρίς να αντιδράσει ότι το χρέος του Δήμου το 2006 έφτανε τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα δεν ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ.

Η στάση του κου Δημόπουλου στο θέμα του προϋπολογισμού θύμισε τακτικές παλαιοκομματισμού (υποτίθεται ότι με την παράταξή του θα εξέφραζε κάτι νέο), δηλαδή ενώ αφενός δεν συμφωνούσε με τον προϋπολογισμό, αφετέρου τον εισηγήθηκε ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς προασπίστηκε και την υπερψήφισή του, περίπου πριν 3 μήνες και όταν ακόμη ήταν Αντιδήμαρχος στην παράταξη του κου Κασιμάτη.

Τώρα βέβαια αυτό μπορεί να σας θυμίζει τίποτα όψιμους αντιμνημονιακούς όπως τον κο Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δεν διάβασε το μνημόνιο αλλά το ψήφισε…

Εσείς κε Δημόπουλε και τον ξέρατε τον προϋπολογισμό και εισηγηθήκατε την υπερψήφισή του…

Εκτός κι αν σας φάνηκαν …πολλές οι σελίδες του ή δυσνόητο το περιεχόμενο και δεν μπήκατε καν στον κόπο!!! Αυτό όμως δεν σας τιμά, τόσο σαν πολιτικό όσο και ως Κορυδαλλιώτη…

                                                                                                        

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΚΟ

 ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ