Ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης και ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης στο ψηφοδέλτιο Κασιμάτη

 

  Δυο πρόσωπα από το χώρο της τηλεόρασης πλαισιώνουν τον Σταύρο Κασιμάτη και το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης «Πολίτες για τον Κορυδαλλό». Πρόκειται για τον γνωστό δημοσιογράφο Παύλο Γερακάρη και τον γνώριμο από την τηλεοπτική εκπομπή «Μαγειρεύουμε οικονομικά» σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη, που για πρώτη φορά διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους. Οι δυο καταξιωμένοι Κορυδαλλιώτες αναγνωρίζοντας την προσωπικότητα του Δημάρχου και το σημαντικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί, αποφάσισαν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και να συμβάλλουν στην επόμενη μέρα.

 

  Σε δήλωση του ο Παύλος Γερακάρης αναφέρει: «Αποφάσισα για πρώτη φορά να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, μετά από παρότρυνση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη. Τον ευχαριστώ θερμά! Ο λόγος για τον οποίο διεκδικώ αυτή την ιδιαίτερη τιμή, είναι γιατί πρέπει το πολύπλευρο έργο που έχει συντελεστεί, παντού στην πόλη μας, τα τελευταία χρόνια, με απόλυτη επιτυχία να έχει συνέχεια. Γιατί ο σύγχρονος Κορυδαλλός έχει παρών και μέλλον. Είναι μια πόλη που αξίζει να ζείς!».Ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, όπου και σήμερα διαμένει με την οικογένειά του. Γέννημα-θρέμμα της πόλης, έκανε τα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα ως αθλητικός συντάκτης από το πειραϊκό ρεπορτάζ, με το ενδιαφέρον του να εστιάζεται κυρίως στους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους.

  Ο Παύλος Γερακάρης, με εφαλτήριο την γενέτειρά του, συνέχισε την επαγγελματική διαδρομή του στο χώρο της ενημέρωσης, παράλληλα με τις σπουδές στο Πολιτικό Τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως αθλητικός ρεπόρτερ και προϊστάμενος επί τρεις και πλέον δεκαετίες στην Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, καθώς και στις μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες. Κάλυψε ως σχολιαστής διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων και επιπέδων σε δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ διετέλεσε Υπεύθυνος Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αξιοσημείωτη και η συνδικαλιστική του δραστηριότητα: Ως στέλεχος και Πρόεδρος, επί σειρά ετών, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, τακτικό Μέλος του Μικτού και του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Αθλητικών Aθλητικογράφων(BASU) και μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Αθλητικών Συντακτών(AIPS), υπερασπίστηκε σθεναρά τα δικαιώματα των συναδέλφων του και των πολιτών για ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση. Ο Κορυδαλλιώτης δημοσιογράφος ανάπτυξε δράση και στο κοινωνικό πεδίο με την συμμετοχή του σε κινήσεις και πρωτοβουλίες για το φυσικό περιβάλλον και με διαλέξεις για τα σοβαρά ζητήματα της βίας των γηπέδων, του ντόπινγκ, του ρατσισμού και των ναρκωτικών, ενώ έλαβε μέρος, ως μέλος του Δ.Σ. της «Γραμμής Ανθρωπιάς», στην προσπάθεια του Δήμου για ανακούφιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

 

Η μακρά πορεία του συντοπίτη μας Παύλου Γερακάρη, που συνεχίζεται σήμερα με αμείωτη δίψα για προσφορά και στα κοινά της πόλης, αναγνωρίστηκε από πολλούς φορείς. Μεταξύ άλλων που τον τίμησαν ήταν: Η Παγκόσμια Οργάνωση των SpecialOlympics, που τον ανακήρυξε Πρέσβη Καλής Θελήσεως, η Διεθνής Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, το Ίδρυμα Μπότση, ο ΠΣΑΠ, ο ΠΣΑΤ, αθλητικές Ομοσπονδίες, τοπικοί Σύλλογοι, Ενώσεις σωματείων, Σύνδεσμοι παλαιμάχων κ. αλ.Ο Παύλος Γερακάρης, που ζει πάντα στον Κορυδαλλό, είναι παντρεμένος με την δασκάλα Εύα Κοζομπόλη και έχουν ένα γιο, τον Σπύρο.

 

  Ο Κορυδαλλιώτης Βησσαρίων Παρθένης γεννήθηκε το 1978. Αποφοίτησε από το Ναυτικό Λύκειο Πειραιά στο τμήμα των Πλοιάρχων αλλά τον κέρδισε η αγάπη του για την μαγειρική. Συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς μαγειρικής και τις περισσότερες φορές με επιτυχία.Από εκεί απέσπασε υποτροφία και έκανε τις σπουδές του στη σχολή CHEF D’ OEUVRE, όπου συνέχισε με μεταπτυχιακό στο F&B MANAGER. Έχει εργαστεί σε πολλά γνωστά εστιατόρια. Οι τηλεοπτικές του παρουσίας ξεκινούν από το 2006, καθώς έχει μαγειρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΝΕΤ, MEGA, ALTER, STAR, SKAI, ALPHA, BLUE SKY. Από το Νοέμβριο του 2012 παρουσιάζει καθημερινή εκπομπή μαγειρικής στο ΣΚΑΙ με τίτλο ''Μαγειρεύω Οικονομικά''.Συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσειςστην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο τη διάδοση και την προβολή της ελληνικής κουζίνας.