Για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων:

Συνελήφθησαν δύο άτομα στον Κορυδαλλό

– Κατείχαν 29.368 πακέτα

 

 

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης 14 πακέτα καπνών - Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία.

 

Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ατόμων που κατείχαν και διακινούσαν μεγάλο αριθμό λαθραίων τσιγάρων και λοιπών καπνικών προϊόντων, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα τη Δευτέρα το πρωί στην περιοχή του Κορυδαλλού.

 

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν οίκημα στον Κορυδαλλό ως χώρο αποθήκευσης των λαθραίων καπνικών προϊόντων τα οποία διακινούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

 

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, για κατοχή και παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων που δεν διέθεταν την ενδεικτική φορολογική ετικέτα κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

 

Αξιολόγηση πληροφοριών

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων, από την αξιοποίηση των οποίων προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διαθέτουν οίκημα στην περιοχή του Κορυδαλλού, το οποίο χρησιμοποιούν ως χώρο αποθήκευσης λαθραίων καπνικών προϊόντων, τα οποία διακινούν παράνομα στο κέντρο της Αθήνας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., τους εντόπισαν να εξέρχονται από την οικία και να επιβιβάζονται σε όχημα, έχοντας στην κατοχή τους τρεις κούτες με λαθραία τσιγάρα.

 

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια στο όχημα και στην οικία συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29.368 πακέτα

τσιγάρων, διαφόρων μαρκών και 14 πακέτα καπνών, τα οποία δεν διέθεταν την ενδεικτική φορολογική ετικέτα.

 

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

πηγή: in.gr