ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ” ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ

 

 

 

 

HLITHIOI 1

 

 

 

«Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ

από τη θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Αιγάλεω

 


Σε μια κατάμεστη αίθουσα η θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Αιγάλεω Κόκκινα Μπαλόνια παρουσίασε στις 8 Μαΐου 2017 το έργο του Ν. Σάιμον «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» σε σκηνοθεσία της καθηγήτριας κ. Γεωργίας Λιάλιαρη, φιλολόγου και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ.

 

Λίγα λόγια για το έργο…
Ο δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκυ μένει άφωνος, όταν διορίζεται σ’ ένα χωριό της Ουκρανίας και διαπιστώνει πως όλοι οι κάτοικοί του είναι ηλίθιοι. Το χωριό βαραίνει επί διακόσια χρόνια η κατάρα της απόλυτης ηλιθιότητας και καθήκον του δασκάλου είναι να σπάσει την κατάρα αυτή μέσα σε 24 ώρες. Αν δεν τα καταφέρει, θα γίνει και αυτός ηλίθιος…
Η ηλιθιότητα της εξουσίας, οι μορφωμένοι ηλίθιοι που γίνονται επικίνδυνοι σε σχέση με τους αμόρφωτους ηλίθιους, ο έρωτας που σε κάνει ηλίθιο, η ψυχολογία της μάζας, οι εμμονές και οι δεισιδαιμονίες, η αυτοκαταστροφή και η αυτολύπηση, η κακομοιριά και το κουτσομπολιό, συναντιούνται σε μια κοινωνία που είναι καταδικασμένη να υπηρετεί το παράλογο και να μη διεκδικεί τα αυτονόητα. Αν είμαστε άβουλα όντα, τα οποία δεν έχουν καμία δύναμη και δεν μπορούν να καθορίσουν στο παραμικρό τις εξελίξεις, τότε ας το πάρουμε απόφαση κι ας ζήσουμε σαν δούλοι. Αλλά, αν δεν το δεχόμαστε, τότε σίγουρα έχουμε ευθύνη για όσα έχουν συμβεί. Αν αποδεχθούμε ότι είναι αδύνατον να σώσουμε τον εαυτό μας από την ηλιθιότητα που μας περιβάλλει, τουλάχιστον μπορούμε να πάρουμε την εκδίκησή μας περιγελώντας την.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αιγάλεω για την παραχώρηση του Ελληνικού Μολυβιού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ηχολήπτη κ. Δημήτρη Ζαχαρόπουλο, καθώς στην κ. Νιτοδά Βασιλική, φύλακα, για την προθυμία της και να ενημερώσουμε ότι η παράσταση θα επαναληφθεί στις 28 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ, στο ανοικτό δημοτικό θέατρο ΑΛ. ΜΙΝΩΤΗΣ.
Ευχαριστίες σ’ αυτούς του γονείς που είναι πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες σε ό,τι κάνουμε.
Πάνω απ’ όλα και απ’ όλους ευχαριστούμε τη θεατρική ομάδα των υπέροχων παιδιών που με κέφι, ζωντάνια, επαγγελματική συνέπεια και χαρά έστησαν αυτήν την παράσταση κάτω από την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Γεωργίας Λιάλιαρη η οποία με συνέπεια και υπευθυνότητα σκηνοθέτησε για μια ακόμα φορά τους μαθητές, δίδαξε τους ρόλους, κατεύθυνε, στήριξε, και εμψύχωσε τους μαθητές με το δικό της μοναδικό τρόπο- όπως χρόνια ξέρει να δημιουργεί ποιοτικές συνεργασίες με τους μαθητές της.

 

Με σειρά εμφανίσεως έπαιξαν οι μαθητές:

Λέων Τολτσίνσκυ (Τάσος Σπανόπουλος)

Σλάβα (Χαρά Ταμπακουλάκη)

Δικαστής (Δημήτρης Τσουβάλας)

Σλόβιτς (Γιάννης Λευκόπουλος)

Λεντίγια (Στέλλα Φράγκου)

Γιέτσνα (Αγγελική Φακιολά)

Νικολάι Ζουμπρίτσκυ (Γιάννης Χριστοδούλου)

Λένυα Ζουμπρίτσκυ (Σίλια Μίτση)

Κόμης Γιουσέκεβιτς (Δημήτρης Χαλικιάς)

Σοφία Ζουμπρίτσκυ (Ειρήνη Πολαναγνωστάκη)

Κόρη του δασκάλου (Δανάη Γαλή)

Υποκόμος: κ. Γεωργία Λιάλιαρη

Αφήγηση: κ. Δήμητρα Δημητριάδου- Καπερώνη

Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Γεωργαλάς, Γιώργος Γαλής

Φροντιστές : Χαρά Πολαναγνωστάκη, Χρήστος Σπανόπουλος, Γιάννης Τουρνόγλου

Φωτογράφιση αφίσας, backstage:Μιχάλης Παφλιώτης, Κυριακή Λεωνίδου

Φωτογραφίες: Βάσια Διαμαντοπούλου

Στον ήχο: Μιχάλης Μπιμπίκος

 

Συγχαρητήρια σε όλους

 

 

HLITHIOI 2

 

 

HLITHIOI 3

 

 

 

HLITHIOI 4

 

 

HLITHIOI 5