ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΓΙΟΥΛΑ;

 

GIOULA

 

 

 

 

Πολλά τα σενάρια από τον οικονομικό καθημερινό τύπο. Ένα από αυτά κάνει λόγο για την μεγαλύτερη υαλουργία των Βαλκανίων, την ΓΙΟΥΛΑ Α.Ε., συμφερόντων της οικογένειας Βουλγαράκη, η οποία εδρεύει στον Δήμο Αιγάλεω εδώ και 68 χρόνια. Μάλιστα θεωρείται η πρώτη και «μητέρα» εταιρεία του ομίλου, καθώς ιδρύθηκε το 1947 από τον Κυριάκο Βουλγαράκη.
Τα δημοσιεύματα αυτά, στα οποία τονίζουν ότι η ΓΙΟΥΛΑ είναι ο ηγέτης της ελληνικής αγοράς, η μεγαλύτερη των Βαλκανίων (διαθέτει θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία) και από τις πιο δυνατές στην Ευρώπη, δυστυχώς λόγο του ενεργειακού κόστους στην χώρα μας, οδηγείται προς πώληση.
Είναι γνωστό ότι οι ελληνικές βιομηχανίες πληρώνουν 30% ακριβότερα το φυσικό αέριο σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Πλέον με το νέο χαράτσι (αυξάνεται το τέλος διανομής από 1 σε 4 ευρώ!), η ΓΙΟΥΛΑ - ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές αερίου ετησίως (200.000 MWh) – επιβαρύνεται με 600.000 ευρώ επιπλέον το χρόνο. Τα σενάρια θέλουν λοιπόν τα αδέλφια Βουλγαράκη να έχουν δώσει εντολή στην Citirgoup να βρει αγοραστή. Τα ίδια δημοσιεύματα θέλουν να έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από στρατηγικό επενδυτή του χώρου της υαλουργίας, καθώς και από άλλο επενδυτικό fund, καθώς η ΓΙΟΥΛΑ παραμένει πάρα πολύ ισχυρό όνομα, αλλά είπαμε. Το ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα δεν βοηθάει καθόλου τον Έλληνα επιχειρηματία και ειδικά τις λίγες μεγάλες βαριές βιομηχανίες που έχουν απομείνει και επιμένουν… ελληνικά, όπως η ΓΙΟΥΛΑ των αδελφών Βουλγαράκη, που παραμένει από το 1947 στο Αιγάλεω.