O ΗΛΙΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΛΗ

ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΛΟΙΜΩΔΩΝ

 

 

 

Ασχολείται επισταμένα με θέματα της καθημερινότητας και τα αναδεικνύει ο συμπολίτης μας δικηγόρος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω, με τον συνδυασμό του Λάμπρου Σκλαβούνου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», κ. Ηλίας Μητσόπουλος.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η… έρευνα του, στην Ιεράπολη και το Άλσος Λοιμωδών

Σε αναφορά του, επισημαίνει:

«Προσωπικά θεωρώ ότι για να μπορέσει κάποιος να προσφέρει στην πόλη του θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει περπατήσει στις γειτονιές και να έχει μιλήσει με τους συμπολίτες του για τα κοινά προβλήματα. Αυτό το κάνω τακτικά, πολύ πριν από την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου και ανεξάρτητα από αυτήν και θα συνεχίσω να το κάνω. Έτσι λοιπόν ανάμεσα σε άλλες γειτονιές, βρέθηκα και στην Ιεράπολη και το Άλσος Λοιμωδών. Πρόκειται για μια βαθιά πληγωμένη γειτονιά, λόγω της έξωσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο με βαρύτατες ευθύνες της σημερινής Διοίκησης και του "στοιβάγματος" των παιδιών με τα παιδιά του 14ου Δημοτικού. Όχι όμως μόνο για το σοβαρότατο θέμα των δύο σχολείων. Δυστυχώς στη συγκεκριμένη γειτονιά τα προβλήματα είναι πολλά. Περπατώντας ως το Άλσος Λοιμωδών θα δει κανείς έξω από αυτό, το φθαρμένο (με πολλές ραγισμένες και σπασμένες πλάκες) πεζοδρόμιο, του οποίου πάρα πολλά δέντρα κόπηκαν, αλλά δεν αντικαταστάθηκαν. Μέσα στο Άλσος η κατάσταση ακόμη χειρότερη. Θα δει κανείς, μεταξύ άλλων, κούνιες παλαιότητας πολλών δεκαετιών σε κακή κατάσταση (κάποιες ακόμη και χωρίς πλάτη ή κάθισμα). Θα δει πολλά κομμένα δέντρα, για τα οποία θα έπρεπε να είχε υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση υπό ποιες συνθήκες κόπηκαν. Θα δει τμήμα του μαντρότοιχου μισογκρεμισμένο, απεριποίητο πράσινο και ελλιπή καθαριότητα σε αρκετά σημεία, τσιμεντένιους διαδρόμους με σοβαρές φθορές και επικίνδυνους για βάδιση και για παιχνίδι των παιδιών. Επίσης θα διαπιστώσει κανείς ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα γατάκια, τα οποία φροντίζουν εθελοντές.

 

 

 

 

Μια πολύ ωραία γειτονιά και ένας πνεύμονας πρασίνου δυστυχώς δεν απολαμβάνουν την περιποίηση και την φροντίδα, που θα έπρεπε. Μερικά μάλιστα από όλα αυτά θα μπορούσαν να διορθωθούν σχετικά εύκολα αν υπήρχε η βούληση και το ενδιαφέρον, που θα έπρεπε. Η εκάστοτε Διοίκηση οφείλει να διαφυλάσσει το πράσινο, να φροντίζει για τη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών, να ευνοεί το παιχνίδι των παιδιών μας, να φροντίζει για τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης μας.

Η παράταξή μας "ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" έχει πλήρες πρόγραμμα, που βασίζεται σε αυτά τα σημεία και ικανούς ανθρώπους, που μπορούν να τα υλοποιήσουν στο πλευρό του Λάμπρου Σκλαβούνου, ως Δημάρχου, ώστε να αναβαθμισθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη μας».

* Ο Ηλίας Μητσόπουλος είναι Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ".