ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΙΓΑΛΕΩ, ΗΛΙΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 

ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΘΑ ΕΔΡΕΥΕΙ

ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

 

Μετά από ουσιαστική προσπάθεια και προσωπικές ενέργειες του Προέδρου του Κέντρου Υγείας της πόλης μας και Αντιδημάρχου Αιγάλεω, κ. Ηλία Μάνδρου, σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, μία σπουδαία, τηρουμένων των αναλογιών, δομή Υγείας, και υπηρεσία, θα εδρεύει πλέον στο Αιγάλεω.

Στο Κέντρο Υγείας, επί της Μυριοφύτου στο Αιγάλεω, θα εδρεύει, πλέον εντός ολίγου χρονικού διαστήματος, Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ, βοηθώντας έτσι, τις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις προνοσοκομιακής φροντίδας υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να παρέχεται από καλύτερη θέση και πιο αποτελεσματικά η Άμεση Βοήθεια στους πολίτες της περιοχής.

Στον χώρο θα στεγάζονται Ιατρός της Κινητής Μονάδας, Διασώστες, ενώ θα σταθμεύουν δύο υπηρεσιακά ασθενοφόρα.

 

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πέρα της στάθμευσης της μονάδας του ΕΚΑΒ, ο κ. Ηλίας Μάνδρος, αιτήθηκε προς την 2η ΥΠΕ και πέτυχε, την εξασφάλιση Υπηρεσιών Φύλαξης και Ασφάλειας για το Κέντρο Υγείας και τις συστεγαζόμενες, 1η, 2η, 3η ΤΟΜΥ, προκειμένου στον χώρο των 1.000 τ.μ., να υπάρχει μόνιμη, πλήρης και αποτελεσματική φύλαξη των δομών, όπως και αν χρειαστεί, η άμεση αντιμετώπιση, οποιουδήποτε έκτακτου ή, ύποπτου περιστατικού, με προτεραιότητα την ασφάλεια εργαζομένων, ιατρικού προσωπικού, προσερχόμενων πολιτών, αλλά και της κτιριακής εγκατάστασης.

 

ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ

Ο κ. Μάνδρος, όμως, δεν έμεινε μόνο στα παραπάνω, αλλά ως πρώτο μέλημα του, με επείγουσες επιστολές, προς το Υπουργείο, αλλά και την αρμόδια 2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου), θέτει ως κορυφαίο αίτημα, την στελέχωση του Κέντρου Υγείας, με επιπλέον Ιατρικό Προσωπικό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει θετική, σταδιακή, εξέλιξη, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάντως ο συμπολίτης μας Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας, συνεχίζει να πιέζει.

Ο κ. Ηλίας Μάνδρος, δια επισήμων επιστολών, αιτείται μεταξύ άλλων, την επείγουσα στελέχωση, με Παθολόγο, Γενικό Ιατρό, Οφθαλμιάτρους, Χειρουργούς, Ακτινοδιαγνώστη, Βιοπαθολόγο, Καρδιολόγους, Πνευμονολόγο, Ψυχίατρο και Οδοντιάτρους.