ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΟΠΟΥΛΟ

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Η ΑΝΝΑ ΓΟΥΝΑΡΗ

 

 

«Το όνομα μου είναι Άννα Γούναρη.

Γεννήθηκα, έπαιξα κρυφτό και κυνηγητό στην Άνω Αγία Βαρβάρα, ερωτεύτηκα στου Προφήτη Ηλία τα στενά, ζω στην Αγία Βαρβάρα δημιούργησα οικογένεια, μεγάλωσα το γιο μου, ζω στην Αγία Βαρβάρα.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Γαλλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στη δραματική και τις παραστατικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ως ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα ασχολούμαι με την ωραιότητα της δημιουργίας και, έχοντας επιλέξει ως στάση ζωής τη δια βίου μάθηση, αντιστέκομαι στο σκοτάδι μες από το αέναο ταξίδι στη γνώση.

Ως μέλος μιας οικογένειας που ζει και μετέχει στο γίγνεσθαι της πόλης διαχρονικά πάνω από 70 χρόνια, παρακολουθούσα, μες από τις μνήμες και τους αγώνες των παππούδων και των γονιών μου, την πόλη να υφαίνει την ιστορίας της. Έτσι, ακολούθησα τα χνάρια του πατέρα μου, Τάσου Γούναρη, που διετέλεσε, πριν την δικτατορία και στη μεταπολίτευση, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.

Πρωτοεκλέχθηκα λοιπόν δημοτική σύμβουλος το 1998 και συνέβαλα ενεργά στα κοινά μέχρι το 2014.

Ως μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης – που καταργήθηκε- , και ως μέλος της θεατρικής ομάδας που άνθισε κάποια εποχή στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης, συνέχιζα να είμαι ενεργός πολίτης καθώς η συνεισφορά στην κοινωνία δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Μετά από μακρά αποχή λοιπόν ως δημότης που νοιάζεται για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής αποφάσισα να μετέχω ξανά στην ονειρική διαδικασία αναβάθμισης της πόλης που αγαπώ, αντιστεκόμενη στην απαξίωση της.

Είναι πεποίθησή μου άλλωστε ότι μπορεί το όνειρο για μια ανθρώπινη πόλη να γίνει πραγματικότητα. Συντάχθηκα “Μαζί με τους πολίτες” γιατί πιστεύουμε σε ένα δήμο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όπου όλοι έχουν ονοματεπώνυμο, όλοι αξίζουν τον ίδιο σεβασμό και δεν υπάρχουν ξεχασμένοι πολίτες.

Στην παράταξη προστίθενται πρόσωπα με περιεχόμενο, πρόθυμα να συμβάλλουν στο να επιτευχθεί η ποιότητα στη μικρή μας πόλη. Οι διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες δεν μας εμποδίζουν να έχουμε προτεραιότητα την Αγία Βαρβάρα, την πόλη που αγαπάμε και να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατόν για το συλλογικό συμφέρον.

Παίρνουμε μαζί μας ότι θετικό δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, αφήνουμε πίσω τη μιζέρια, την τοξικότητα, τις ανούσιες αντεγκλήσεις και οδεύουμε με πλοηγό τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΑΡΟΠΟΥΛΟ, πνεύμα δημιουργικό, ανατρεπτικό, ανήσυχο, με γνώσεις και αγάπη για τον συνάνθρωπο».