ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

 

 

Μαζική ήταν η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Χαϊδάρι, που έγινε το Σάββατο 10 Μάη και στην οποία μίλησαν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,Μιχάλης Σελέκος.

Στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μην διστάζετε άλλο. Κάντε το βήμα τώρα. ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" στην κάλπη. Τιμωρείστε όπως τους αξίζει αυτούς που σας έκαναν τη ζωή δύσκολη και μαύρη. Αυτούς που σας καταδίκασαν στην ανεργία, τη φτώχεια, την ανέχεια, την αβεβαιότητα. Μαυρίστε όσους σας μαύρισαν τη ζωή. Την ΕΕ, τα κόμματα που την υποστηρίζουν».

Μιλώντας ο Κώστας Παπαδάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προκλητικά έχει πάρει μπαλτά και τσακίζει τα τελευταία δικαιώματα των εργατών, το σερβίρει όμως ως νοικοκυριό. Αλλά κι ο ΣΥΡΙΖΑ, αδικίες λέει κι αυτός ότι θα διορθώσει και μάλιστα τις μεγάλες. Σου το λένε κι οι δυο πίσω από τις ατάκες τους ότι δεν είναι Χάρι Πότερ, ότι εάν κι εφόσον το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση και θα δούμε, με λίγα λόγια κι οι δυο λένε τη ζωή σου δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Ανάγουν δηλαδή σε μαγεία, σε επιστημονική φαντασία εν έτει 2014, να ζεις με δικαιώματα, να δουλεύεις λιγότερο, να ζεις την οικογένειά σου άνετα με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά σου. Γιατί δεν αποδεικνύεται τίποτε άλλο παρά η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που υπερασπίζονται, όταν κυβέρνηση, περιφερειάρχες και δήμαρχοι το 2014 διαφημίζουν και προβάλλουν προεκλογικά τα συσσίτια που έστειλαν τον κόσμο με την πολιτική τους. Είναι αυτοί που καμαρώνουν για τα ψίχουλα που δίνουν δειγματοληπτικά στους πιο εξαθλιωμένους, σε ελάχιστους. Κλαδεύουν δηλαδή την πιο ακραία φτώχεια που έτσι φουντώνει ακόμα πιο πολύ.

Δεν πρέπει όμως να συμβιβαστείς να ζεις με τα λίγα, να ζητάς ακόμα λιγότερα και να συγκρίνεις αυτά που έχεις με το τίποτα για να νιώθεις καλύτερα. Αυτό είναι το σύγχρονο, η τελευταία λέξη του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που με ισχυρό ΚΚΕ μπορείς να καταδικάσεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σελέκος υπογράμμισε: «Δεν μπορούν τα λαϊκά στρώματα που βιώνουν τα αποτελέσματα της κρίσης να ψηφίζουν και να στηρίζουν τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις που ευθύνονται και βάζουν πλάτη σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Δεν μπορεί και δεν πρέπει το βράδυ των εκλογών να πανηγυρίζουν μαζί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία με τα αφεντικά, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Δεν πρέπει την επομένη των εκλογών να χρησιμοποιηθεί η λαϊκή ψήφος σαν έγκριση της πολιτικής της κυβέρνησης που θα πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα επικαλούμενη ένα θετικό γι' αυτήν αποτέλεσμα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δε θα χαθεί μέσα στο σακούλι της υφαρπαγής και των υποσχέσεων. Δεν θα μείνει στο συρτάρι, ούτε θα χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι του νέου διπολισμού που ετοιμάζουν. Θα είναι ψήφος που θα ενισχύσει θετικά τις διεργασίες στο κίνημα, που θα σηκώσει κόσμο από τον καναπέ και θα τον βγάλει στο δόμο της συμμετοχής και της διεκδίκησης. Θα είναι ψήφος αμφισβήτησης, αντίστασης και αγώνα»