ΣΙΓΟΥΝΑΣ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟ 2024

 

 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ

 

Αισιόδοξα βλέπουν το νέο έτος 2024 στην ομάδα μπάσκετ του Αχιλλέα Χαϊδαρίου και ειδικά όσο αφορά το ανδρικό τμήμα, που λαμβάνει μέρος στην διοργάνωση της Δ΄ ΕΣΚΑ.

Η ομάδα της πόλης γι’ αυτό το ξεκίνημα της σεζόν 2023-2024 στον Δ΄ όμιλο της κατηγορίας ολοκλήρωσε περίφημα το 2023, καθώς έπειτα από 12 αγωνιστικές είναι στην 3η θέση με 20 βαθμούς.

Καθ’ ύλην αρμόδιος ο κόουτς του συλλόγου κ. Απόστολος Σιγούνας, που ανέλαβε τα ηνία του Αχιλλέα το περασμένο καλοκαίρι.

Για αυτή την συνεργασία και την έως τώρα πορεία της ομάδας, ο κ. Σιγούνας μας ανέφερε:

«Όταν συμφώνησα να αναλάβω την ομάδα, ο Πρόεδρος κ. Τελεμές και το Δ.Σ. μου είπαν ότι θέλουν μια αξιοπρεπή πορεία, παίζοντας καλό μπάσκετ, ώστε το γήπεδο να γεμίζει με παιδιά των ακαδημιών της ομάδας και αν μπορούμε με το υπάρχον ρόστερ να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στη τέταρτη χρονιά της ομάδας στη Δ ΕΣΚΑ.

Μέχρι στιγμής είμαστε στους στόχους της διοίκησης, παίζουμε με πλουραλισμό στην επίθεση και ψυχή στην άμυνα. Λειτουργούμε ως ένα πολύ δεμένο σύνολο και ο ένας παίκτης καλύπτει την κακή μέρα ή, την απουσία του άλλου», ενώ όσο αφορά την πλέον αντικειμενική δυσκολία του ανδρικού, αλλά και όλων των τμημάτων, ο κ. Σιγούνας, επεσήμανε:

«Το κυριότερο πρόβλημα είναι το γηπεδικό, και αυτό ισχύει για όλα τα τμήματα του συλλόγου, αφού κάνουμε μόνο 2 προπονήσεις τη βδομάδα. Υπάρχει όμως ενότητα, καλό κλίμα και η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας».

Σχετικά με την προώθηση αθλητών από τις ακαδημίες προς το ανδρικό τμήμα, ο Αποστόλης Σιγούνας, τόνισε:

«Έχουμε δύο νέα παιδιά από τις ακαδημίες στο ανδρικό τμήμα που είναι αξιόλογοι παίκτες και με αθλητικό ήθος, όπως όλοι βέβαια οι παίκτες μου. Στόχος της διοίκησης είναι κάποια στιγμή η ανδρική ομάδα να επανδρώνεται μόνο από παιδιά των ακαδημιών της. Με μεθοδικότητα και πολύ δουλειά, όλα γίνονται στον αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ, εφόσον υπάρχει πλάνο», ενώ για το 2024, συμπλήρωσε:

«Εύχομαι να είμαστε υγιείς και με την ίδια αγωνιστική διάθεση. Ελπίζω να λυθούν έστω και μερικώς το πρακτικό σημαντικό πρόβλημα, το γηπεδικό που ανέφερα πριν. Πιστεύω ότι ο Αχιλλέας και ως μέγεθος, αλλά και ως παρουσία αξίζει καλύτερη μεταχείριση».

Ο Απόστολος Σιγούνας ξεκίνησε ως παίκτης το 1989 στον ΜΕΛΑΣ του Αιγάλεω και συνέχισε σε Αιγάλεω ΑΟ, ΑΟ Νίκαιας, ενώ ολοκλήρωσε την διαδρομή του το 2001 στον ΜΕΛΑΣ.

Ως Προπονητής ασχολείται από το 1994 με τμήματα ακαδημιών και σε ανδρικά τμήματα από το 2002.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ

Ο Αχιλλέας Χαϊδαρίου ολοκλήρωσε το 2023 με την εκτός έδρας νίκη επί του Φοίβου με 66-76 για την 12η αγωνιστική στον Δ΄ όμιλο της Δ΄ ΕΣΚΑ. Η ομάδα της πόλης μας για την 13η αγωνιστική το βράδυ (στις 9.30) της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2024, υποδέχεται στο Χαϊδάρι τον… συνονόματο ΑΕ Αχιλλεύς, τον οποίο είχε κερδίσει εκτός έδρας στον α΄ γύρο με 65-69 στο γήπεδο του Κόκκινου Μύλου για την 2η αγωνιστική.