Ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ

ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

PAPAKYPR

 

 

 

 

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου (κεντρική φώτο), που μέχρι τα μέσα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου (2018-2019) ήταν προπονητής του Ζέφυρου Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Β΄ Αθήνας (τον διαδέχθηκε ο Αντώνης Καλαμάκης), είναι ο νέος προπονητής της Κύπρου Κορυδαλλού για την σεζόν 2019-2020 στην διοργάνωση της Β΄ Πειραιά, γεγονός που έγινε γνωστό από τον επίσημο λογαριασμό του συλλόγου στο FB.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου του Αθανασίου γεννήθηκε το 1967 στο Αιγάλεω. Υπήρξε διεθνής με την Εθνική ομάδα των Νέων και αγωνιζόταν ως αριστερός μεσοεπιθετικός. Στέφθηκε πρωταθλητής Β΄ Εθνικής με την ομάδα της Κέρκυρας, δευτεραθλητής Γ΄ Εθνικής στο Νότιο Όμιλο το 1991 με το Αιγάλεω και ο αρχιπιστός σε ρεκόρ συμμετοχών με το Σίτι για αγώνες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, όπως και ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της ιστορίας της.

Ξεκίνησε από την ερασιτεχνική ομάδα της Ιεράπολης σε ηλικία 15 ετών και το 1984 μεταπήδησε στον ΑΟ Αιγάλεω, όπου παρέμεινε για μια ολόκληρη δεκαετία. Ακολούθως, αγωνίσθηκε κατά σειρά στον Πανελευσινιακό (1 χρόνο), την Κέρκυρα (5 χρόνια) με την οποία ανέβηκε στην Α΄ Εθνική, στον Ηρόδοτο Ηρακλείου, στον Ναυπακτιακό και τη Μάχη Μαραθώνα. Το 1982 κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα των Νέων από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Στέφανο Πετρίτση, όπου έπαιξε για δυο σεζόν.

Είχε το προσωνύμιο «παπί», που είχε να κάνει με την ευελιξία του στον αγωνιστικό χώρο.

Πριν μερικά χρόνια και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομών του ΑΟ Αιγάλεω. Το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε τον Ζέφυρο Αιγάλεω, όπου στο τέλος της σεζόν 2017-2018 πανηγύρισε την άνοδο από την Γ΄ στην Β΄ ΕΠΣΑ και όπως γράψαμε παραπάνω, αποχώρησε από το αιγαλιώτικο σωματείο στα μέσα της περιόδου 2018-2019.

 

 

 

KOSMIDNEWD