Ο Σωτήρης Δαμόπουλος μας θυμίζει

τις παλιές ακαδημίες του Θεμιστοκλή Αιγάλεω

 

 

Καλό είναι να διατηρούμε, να μεταλαμπαδεύουμε, αλλά και να υπενθυμίζουμε την τοπική ποδοσφαιρική ιστορία της πόλης μας, στο Αιγάλεω. Με στοιχεία, ακόμη καλύτερα, προκειμένου να βοηθήσουν τον ιστορικό του μέλλοντος…

Στην κατοχή του, ο συμπολίτης μας, Σωτήρης Δαμόπουλος, είχε μια ωραία φωτογραφία εποχής, από το Παιδικο – Εφηβικό τμήμα του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, την οποία είχε αναρτήσει πριν λίγο καιρό στο FB του, αλλά μπήκαμε σε περαιτέρω διαδικασία, μαθαίνοντας λίγα παραπάνω στοιχεία (ονόματα, κτλ.), προκειμένου να σας την παραθέσουμε.

Πρόκειται, χρονικά για φωτογραφία, του 1992 ή, του 1993 και αφορά συμμετοχή του τμήματος υποδομής του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, που έλαβε μέρος σε τουρνουά του Δήμου Αιγάλεω, το οποίο διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας.

Στην φωτογραφία, που σας παραθέτουμε παρακάτω, περιλαμβάνει και ονόματα (δεν μπορέσαμε να βρούμε δύο), ενώ όπως μας ενημέρωσε ο αδελφός του Σωτήρη, ο Γιάννης Δαμόπουλος, προπονητής σε εκείνο το τμήμα ήταν ο Παναγιώτης Καραμπίνης και άμεσος συνεργάτης του ο Χρήστος Σαλίδης. Επίσης, από τους εικονιζόμενους, στο ανδρικό τμήμα του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, προωθήθηκαν και έπαιξαν λίγα χρόνια αργότερα, τα αδέλφια, Κώστας & Θοδωρής Αλεξανδρόπουλος και ο Γιάννης Βελέντζας.

 

 

 

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Παθιασμένοι με τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω (όπως και με τον Ολυμπιακό), τα αδέλφια, Σωτήρης και Γιάννης Δαμόπουλος – με καταγωγή από την ορεινή Γορτυνία της Αρκαδίας (Στεμνίτσα και Ζυγοβίστι) – είναι γέννημα / θρέμματα του Λιούμη Αιγάλεω, με το πατρικό τους στην πλατεία Παπάγου.

Ή Θεμιστοκλής ή, Ζέφυρος Αιγάλεω, θα γινόντουσαν, καθότι και οι δύο ομάδες έδρευαν στου Λιούμη, και μάλλον ο μεγαλύτερος χρονικά αδελφός (1977) Γιάννης Δαμόπουλος… κάπου… θα κόλλησε, οπότε τον ακολούθησε και ο αδελφός του Σωτήρης (γεν. 1979), στα οπαδικά τοπικά αισθήματα υπέρ του Θεμιστοκλή, τα οποία τα τιμούν πιστά τώρα, αλλά και εσαεί.

Ο Σωτήρης Δαμόπουλος, είναι ιδιωτικός υπάλληλος και πατέρας δύο μικρών αγοριών, που εννοείται, ότι το παίζουν το τόπι.

Ο Γιάννης Δαμόπουλος, που επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον χώρο του Τύπου, την… πίστα την πήγε πολύ παραπάνω, καθότι ως πείσμων Αρκάς, λίγα χρόνια αργότερα (από το 2003), ενεπλάκη – αγαπώντας πρωτίστως την πόλη μας και μετέχοντας στα κοινωνικά δρώμενα - με τα διοικητικά στο μπάσκετ του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, ενώ από το 2009 έως και τώρα (2024) είναι Πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, συνεχίζοντας ιστορικά αυτή την διαδρομή.

* Στην φώτο, Σωτήρης (αριστερά) και Γιάννης (δεξιά) Δαμόπουλος από παλαιότερη κοινωνική εκδήλωση