Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 47 ΧΡΟΝΙΑ (1974-1975) 

EXMOUSK

 

 

Θεμιστοκλής μέχρι… τελευταίας ρανίδας ο συμπολίτης μας, Αιγαλιώτης, Τάκης Μουσκάτ, όπως και όλη η οικογένεια του, διατήρησε και διέσωσε ένα μικρό αρχείο με λιγοστά αποκόμματα τύπου της εποχής, από τα οποία ήδη έχουμε δημοσιεύσει ορισμένα, τα προηγούμενα δύο (2) έτη.

Επανερχόμαστε, σήμερα, εν μέσω θέρους, Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, με ένα απόκομμα τύπου – «θησαυρό», από την περίοδο 1974-1975 (τότε προσδιορίσαμε το δημοσίευμα), που αφορά το ματς της Β΄ ΕΠΣΑ, μεταξύ Μελισσίων – Θεμιστοκλή 1-1, αγωνιστική σεζόν, που η ομάδα της πόλης μας, πανηγύρισε την άνοδο στην Α΄ Αθήνας. Δηλαδή πριν 47 χρόνια!

Από το… σεντούκι, λοιπόν, του Τάκη Μουσκάτ (κεντρική φώτο), φέρνουμε στην επιφάνεια ένα δημοσίευμα το εκτός έδρας ματς του Θεμιστοκλή Αιγάλεω με τα Μελίσσια.

…Θεμιστοκλής Αιγάλεω από… κούνια, όλη η γνωστή οικογένεια Μουσκάτ, από τις πιο παλιές στην πόλη μας το Αιγάλεω (εγκαταστάθηκαν το 1910 στου Λιούμη, προερχόμενοι από την Κέρκυρα, ενώ η αρχική… ρίζα κρατά από Μάλτα).

Η… τρέλα για την ομάδα που έχει ο Τάκης Μουσκάτ, ιδιοκτήτης της γνωστής Σχολής Οδηγών, δεν περιγράφεται! Ο συμπολίτης μας γνωρίζει και θυμάται πάρα πολλά στοιχεία από την διαδρομή και την ιστορία της ομάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα αδέλφια του, Ιωσήφ και Μανώλης, υπήρξαν παίκτες του συλλόγου με την ποδοσφαιρική φανέλα.

Ο Τάκης Μουσκάτ και ο γιος του Αντώνης, μέσω της επιχείρησης τους «ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΜΟΥΣΚΑΤ» τα τελευταία έτη είναι χορηγοί του τμήματος μπάσκετ του σωματείου, και μάλιστα ο Αντώνης Μουσκάτ, είναι και Αντιπρόεδρος στην ομάδα μπάσκετ, συνεχίζοντας αυτή την πολυετή παράδοση της οικογένειας και τους δεσμούς με τον

Θεμιστοκλή Αιγάλεω.

Από το αρχείο του Τάκη Μουσκάτ, σας παραθέτουμε το παλαιό δημοσίευμα (θα ακολουθήσουν και άλλα), από τον αγώνα ποδοσφαίρου Μελίσσια – Θεμιστοκλής Αιγάλεω 1-1, που χρονολογικά προσδιορίζεται την σεζόν 1974-1975.

 

 

MOUSKOX

 

 

themmeess

 

 

 

MOUSKX