ΚΥΡΙΟΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ!


ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΙΟΥΤΑΝΤΗ ΣΤΟΝ «ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ»


Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ

 

AGARX

 

 

Παραθέτουμε και σε ηλεκτρονική μορφή την συνέντευξη, που μας παραχώρησε ο Γιάννης Αγιουτάντης και δημοσιεύθηκε στο φύλλο (αρ. 160 – Μάϊος 2017) της μηνιαίας εφημερίδας μας «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Η Πόλη μας» και κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου.
Τίτλοι τέλους, έπειτα από 9 χρόνια, για έναν ρομαντικό του πειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου! Ο Πρόεδρος του «ΑΟ Κορυδαλλός» κ. Γιάννης Αγιουτάντης με δηλώσεις του, που παραχώρησε στην εφημερίδα μας «Κορυδαλλός Η Πόλη μας», γνωστοποίησε την οριστική του απόφαση για την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο του συλλόγου, στον οποίο βρέθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ήδη ήταν κοντά στο ιστορικό σωματείο άλλα έξι, δηλαδή συνολικά… έγραψε εννέα (9) ολόκληρα έτη μετέχοντας στην ιστορική ποδοσφαιρική οικογένεια που λέγεται ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων, με έμφυτη ευγένεια και… αγνή αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που τον έφερε στις τάξεις του «ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ», έπειτα από μία ομαλή πορεία στο αθλητικό και κοινωνικό γίνεσθαι της πόλης μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πήρε την απόφαση για το μεγάλο αντίο. Μία απόφαση όχι και τόσο εύκολη, καθώς το ποδόσφαιρο τον συγκινούσε και θα τον συγκινεί, αλλά να η ζωή που έχει πάντα αστάθμητους παράγοντες και ο καθένας από εμάς αξιολογεί με την δική του σκέψη το τώρα και το αύριο. Με γεμάτη καρδιά και με την πίστη ότι έπραξε το καθήκον του σε αυτό το πέρασμα του από τον «ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ», ο Γιάννης Αγιουτάντης αποχαιρετά με τιμή και απέραντο σεβασμό την ποδοσφαιρική οικογένεια του συλλόγου, στον οποίο προήδρευσε τα τελευταία 3 χρόνια. Κύριος ήρθε και ο Κύριος φεύγει ο Γιάννης Αγιουτάντης, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί εκ νέου παραγοντικά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πρώτον, γιατί όπως μας επεσήμανε δεν είναι «επαγγελματίας» παράγοντας, δεύτερον, σεβόμενος τον «ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» και θέλοντας να παραμείνει το μοναδικό πέρασμα του από αυτόν τον χώρο, ενώ τρίτον ήρθε η ώρα να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στον εαυτό του, την οικογένεια του, τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την αγαπημένη του Κύθνο! Ένα σοβαρό γεγονός το περασμένο καλοκαίρι, όσο αφορά την υγεία του, που ευτυχώς το πάλεψε και το ξεπέρασε με «όπλο» κυρίως, την μοναδική μειλίχια ψυχραιμία του – αλλά και το «αίσθημα» της πρόληψης – οδήγησαν τον Γιάννη Αγιουτάντη σε αλλαγή ρότας…!!!

 

AGIOU17


Ο Γιάννης Αγιουτάντης μας άνοιξε την καρδιά του και μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε αυτή την επίκαιρη συνομιλία μαζί του.
«Ένα όμορφο, ποδοσφαιρικό, ταξίδι έφτασε στο τέλος του έπειτα από 9 συναπτά έτη στην ομάδα του ΑΟ Κορυδαλλού και ειδικά θα ήθελα να σας δηλώσω περήφανος για όλη αυτή την πορεία, όπως και ιδιαιτέρως για τα τελευταία τρία χρόνια, όπου είχα την τιμή να υπηρετήσω αυτόν τον τόσο ιστορικό σύλλογο της πόλης του Κορυδαλλού, από την θέση του Προέδρου. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ και να προσφέρω σε αυτόν τον σύλλογο από το ύψιστο πόστο του Προέδρου, έναν σύλλογο τον οποίο έζησα, και γαλουχήθηκα έχοντας την πεποίθηση ότι αποδεδειγμένα πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία όχι μόνο του Κορυδαλλού, αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας του Πειραιά. Τεράστιο το μεγαλείο του ΑΟ Κορυδαλλού, νιώθω ευλογημένος που η μοίρα με έφερε σε αυτήν την ομάδα, μια ομάδα που η ιστορία της προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Οι παλιότεροι θυμούνται και οι νέοι μαθαίνουν για τον ΑΟ Κορυδαλλού. Επιτρέψτε μου, αλλά η ρομαντικότητα μου για το ποδόσφαιρο, μου γεννά τέτοια αισθήματα. Και ζώντας μέσα σε αυτόν τον σύλλογο ένιωσα τέτοιες στιγμές. Μια ομάδα που ανέδειξε τεράστιες ποδοσφαιρικές μορφές, έναν σύλλογο από τον οποίο προήλθαν διεθνείς παίκτες. Τίμησα με ύψιστη υποχρέωση αυτή την ιστορία και το παρελθόν του ΑΟ Κορυδαλλού. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παλαίμαχους του ΑΟ Κορυδαλλού, όλους αυτούς τους παικταράδες της παλιάς γλυκιάς εποχής, όταν στα γήπεδα με το χώμα μαζευόντουσαν χιλιάδες φίλαθλοι από όλη την Αττική για να τους θαυμάσουν. Είχα την τύχη να τους γνωρίσω από κοντά και να μου μεταδώσουν το μεγαλείο του συλλόγου. Αξέχαστες στιγμές από την συναναστροφή μου μαζί τους, στιγμές που θα κουβαλάω πάντα και δεν θα τους βγάλω ποτέ από την καρδιά μου. Τιμή και δόξα σε αυτούς τους πρωτεργάτες, που μέσα στο διάβα των ετών, ανύψωσαν την ιδέα που λέγεται ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ», μας είπε στο ξεκίνημα της συνάντησης μας ο κ. Αγιουτάντης, συνεχίζοντας αυτόν τον αποχαιρετιστήριο και ποδοσφαιρικό επίλογο για την θητεία του: «Όταν ανέλαβα την ομάδα ξεκίνησα έχοντας ένα καταπληκτικό ΔΣ δίπλα μου, όπου όλοι μαζί, προσπαθήσαμε με καθημερινό αγώνα να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την ομάδα μας, τον ΑΟ Κορυδαλλού. Ο κάθε ένας παράγοντας και συνεργάτης μου στην διοίκηση προσέφερε τα μέγιστα, τόσο στο ανδρικό τμήμα, όσο και στις περίφημες ακαδημίες μας, που αποτελούν υπόδειγμα και κόσμημα. Μάλιστα θα θεωρήσω κορυφαίο επίτευγμα το ότι με τιτάνια προσπάθεια όλων μας αυτές οι ακαδημίες συμπεριλήφθηκαν από τον ΟΠΑΠ στις 125 καλύτερες και επίλεκτες όλης της Ελλάδας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το περιστατικό, όταν οι εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ μας επισκέφθηκαν για να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις μας και τα αποδυτήρια μας, σχετικά με τις ακαδημίες μας. Τα θεώρησαν εφάμιλλα με αυτά του Ολυμπιακού. Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στην διοίκηση για όλο αυτό το ταξίδι, για όλα αυτά που κάναμε και ο σύλλογος ξεχώρισε σε όλα τα επίπεδα».
Ο κ. Γιάννης Αγιουτάντης, άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, δεν ξέχασε να αναφερθεί και στον κοινωνικό χαρακτήρα, που επί θητείας του ανέδειξε και ανέπτυξε ο ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, σημείο που ήθελε επισταμένα να αναφερθεί: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο άθλημα και ένας σύλλογος δεν είναι ένας απλός θεσμός με μία σφραγίδα. Υπό αυτό το πρίσμα θέλησα να κάνουμε τον ΑΟ Κορυδαλλού έναν κοινωνό αξιών. Έναν σύλλογο που θα έβλεπε πέρα από το γήπεδο και το ποδόσφαιρο την ελληνική κοινωνία. Με ιδιαίτερη χαρά σας αναφέρω τις ταπεινές πρωτοβουλίες μας και τις επισκέψεις μας ως σύλλογος στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων «Τζάνειο», «Κρατικό Νίκαιας», σε σωφρονιστικό κατάστημα, σε μονάδες για παιδιά με ειδικές ικανότητες, ενώ παράλληλα σε όλες μας τις μεγάλες μας ετήσιες εορτές καλούσαμε φορείς κοινωνικής φροντίδας, προκειμένου να δώσουμε αγάπη και χαρά. Γιατί αυτό πιστεύω ότι εκπροσωπεί ο ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ. Την αγάπη, την χαρά και την αλληλεγγύη στην κοινωνία, μια κοινωνία που περνά δύσκολα», ενώ ακόμη συμπλήρωσε: «Μέσα σε αυτό το πλέγμα και τον χώρο που λέγεται ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μέσα σε όλες αυτές τις διαδικασίες, γνώρισα ανθρώπους που πραγματικά τους θεωρώ φίλους μου. Είναι βλέπετε και θέμα ιδιοσυγκρασίας, καθώς πάντα προσπαθούσα για το καλό και το δίκαιο, μη θέλοντας να δημιουργώ αντιπάθειες. Ειδικά σε έναν χώρο που από πολλούς θεωρείται παρεξηγήσιμος, όπως το ποδόσφαιρο, ειλικρινά σας μεταφέρω ότι ουδέποτε προσέβαλλα και πάντα προσπάθησα για το καλύτερο, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, όπου προτίμησα με ψυχραιμία και ηρεμία, ίσως λόγω χαρακτήρα, να αντιμετωπίσω καταστάσεις. Και γι’ αυτό θεωρώ ότι σε αυτόν τον χώρο δημιουργούνται φιλίες. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω, ξεκινώντας από τα παιδιά στο κυλικείο του ΔΑΚ Κορυδαλλού, να ευχαριστήσω την διοίκηση και τα μέλη της ΕΠΣ Πειραιά που πάντα προσπαθούσαν να επιλύουν κάθε πρόβλημα, να ευχαριστήσω τους ιθύνοντες του τομέα της διαιτησίας της Ένωσης Πειραιά (ΕΠΣΠ) για τον δύσκολο αγώνα που επιτελούν, όπως και ευχαριστίες προς όλες τις ομάδες της πόλης του Κορυδαλλού, με τις οποίες είχαμε, όπως κρίνω, πολύ καλή συνεργασία και θεωρώ ότι ανεβάσαμε σε ακόμη πιο πολιτισμένο επίπεδο τον αθλητισμό στον Δήμο Κορυδαλλού, δίνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο ενώνει».
Ο Γιάννης Αγιουτάντης, σε αυτή την συνομιλία δεν ήθελε να ξεχάσει κανέναν, από αυτή την ευχάριστη ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο και αναφέρθηκε ακόμη: «Όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά στην 3ετή θητεία μου ως Πρόεδρος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους προπονητές όλων των τμημάτων με τους οποίους συνεργάστηκα, όπως και σε όλους τους ποδοσφαιριστές, μικρούς και μεγάλους, που ήταν στην ομάδα και προσέφεραν τα μέγιστα. Υπηρέτησαν και αυτοί το μεγαλείο του ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ. Στο ίδιο επίπεδο, όμως, βάζω και τους φίλους της ομάδας μας. Μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στους φιλάθλους μας, αλλά και στους γονείς όλων των αθλητών μας στις ακαδημίες, που ήταν και είναι δίπλα στον σύλλογο με το χειροκρότημα τους, ενώ τους προτρέπω να μην σταματήσουν ποτέ να υποστηρίζουν τον ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ. Οι φίλαθλοι μας, είναι ο πνεύμονας μας! Επίσης περίοπτη θέση σε αυτό το διοικητικό πέρασμα μου θα έχει και η συνεργασία μου με τον Δήμο Κορυδαλλού, όπου ευχαριστώ όλες και όλους από τον αυτοδιοικητικό μηχανισμό. Ευχαριστώ τον Δήμο Κορυδαλλού για την διάθεση χώρου σχετικά με την δημιουργία και λειτουργία των γραφείων του συλλόγου μας, ενώ θα ήθελα να σας αναφέρω και ένα ξεχωριστό περιστατικό, που μου έκανε εντύπωση, όπου ο ίδιος ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, έπειτα από ένα άτυχο συμβάν που αφορούσε τραυματισμό νεαρού παίκτη, ανταποκρίθηκε επιτόπου σε αίτημα μου σχετικά με επίλυση προβλήματος. Τους ευχαριστώ δημοσίως, τόσο τον Δήμαρχο, όσο και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου και ελπίζω να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να είναι δίπλα στον πολίτη και τους φορείς».
Για το τώρα του συλλόγου και ειδικά για το νυν στελεχιακό δυναμικό της διοίκησης, από την οποία ο ίδιος αποχωρεί, ο Γιάννης Αγιουτάντης επεσήμανε: «Ο ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ έχει σε όλα τα επίπεδα βάθος. Και ειδικά στην διοίκηση. Να είστε σίγουροι. Είμαι αισιόδοξος, όλα τα μέλη του ΔΣ ενωμένα θα συνεχίσουν την ομαλή και επιτυχημένη πορεία μας και θα κάνουν τον σύλλογο ακόμη καλύτερο».
Καθώς η συνάντηση μας έφτανε προς το τέλος της ο κ. Γιάννης Αγιουτάντης δεν απέφυγε να μιλήσει και για πιο ανθρώπινα πράγματα, που αφορούν πρωτίστως τον ίδιο…
«Είναι αλήθεια ότι την φετινή σεζόν απουσίασα κατά πολύ από τις εκδηλώσεις, αγωνιστικές ή, μη, του συλλόγου και παρακολουθούσα εκ μακρών τις εξελίξεις. Ένα σοβαρό προσωπικό περιστατικό υγείας, το οποίο ευτυχώς κατάλαβα γρήγορα το περασμένο καλοκαίρι, διατηρώντας πάλι την ψυχραιμία μου, δεν μου επέτρεψε να είμαι όσο κοντά θα ήθελα στην ομάδα. Δόξα τω θεώ, όμως, με την πίστη μου και την προσπάθεια μου, έχοντας δίπλα μου την οικογένεια μου, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δείχνω ότι ξεπερνάω τα πρόβλημα. Θα ήθελα μέσα από την ψυχή μου να ευχαριστήσω όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτό το πρόβλημα υγείας μου και ιδιαιτέρως αυτούς που έσπευσαν να με επισκεφθούν όταν χρειάστηκε να νοσηλευτώ. Οι άνθρωποι στα δύσκολα φαίνονται», μας είπε ο προσηνής συνομιλητής μας και ολοκλήρωσε: «Αυτή η περιπέτεια υγείας με έκανε να αναθεωρήσω και να σκεφτώ κάποια πράγματα. Το ποδοσφαιρικό μου ταξίδι, όπως σας είπα στην αρχή της συζήτησης μας, έφτασε στο τέλος του. Αποχαιρετώ με απέραντη αγάπη και σεβασμό την μεγάλη οικογένεια του ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ. Ήρθε η ώρα να δώσω και λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό μου, στον Γιάννη, και να αποσυρθώ στο αγαπημένο μου πατρογονικό νησί στην Κύθνο, όπου και με την ευχέρεια της τεχνολογίας, μπορώ και από εκεί να διεκπεραιώσω τις όποιες επαγγελματικές ασχολίες μου, ζώντας, όμως, σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Έναν τόπο βέβαια που φέρνει στο νου μου πολλές παιδικές αναμνήσεις. Ακόμη, όμως και από εκεί εννοείται ότι θα μαθαίνω τα νέα του αγαπημένου μου ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, της μοναδικής ποδοσφαιρικής ομάδας που υπηρέτησα. Σας ευχαριστώ παρά πολύ».
Αυτός ήταν ο Γιάννης Αγιουτάντης. Απλός, προσιτός, ταπεινός, ήρεμος, ευγενέστατος, μαχητής, καλόψυχος και θαρραλέος! Ο Γιάννης Αγιουτάντης με το δικό του ρομαντικό αποτύπωμα στο πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Κύριος ήρθε και Κύριος φεύγει!

 

AGIOU16

 

AGIOU15

 

 

AGIOU14

 

AGIOU13

 

AGIOU12

 

AGIOU11

 

AGIOU10

 

AGIOU9

 

AGIOU7

 

AGIOU6

 

AGIOU5

 

AGIOU4

 

AGIOU3

 

AGIOU2

 

AGIOU1

 

AGARX