arxiki marxakoulis

 

ΘΥΜΙΟΣ ΜΑΞΑΚΟΥΛΗΣ: ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ!

 

 ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
 ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ
 Η ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΜΑΝΔΡΑΦΛΗ

 

Χειμαρρώδης, σταράτος, ξεκάθαρος και ανθρώπινος ο λόγος του επιχειρηματία κ. Θύμιου Μαξακούλη, του νέου Α΄ Αντιπροέδρου στην προσωρινή διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο. Αιγάλεω, ο οποίος παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη στην εφημερίδα μας.
Το όνομα του, αρκετοί το γνώριζαν από πολύ παλιά στην πόλη μας, λίγο αργότερα στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας λόγω της παρουσίας του γιου του Παντελή στον Α.Ο. Αιγάλεω το έμαθαν περισσότεροι, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι έγινε ακόμη πιο γνωστό μεταξύ των φίλων και μελών της ιστορικής ομάδας της πόλης μας. Ο Θύμιος Μαξακούλης πριν από λίγους μήνες και έχοντας αδελφική σχέση με τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας κ. Τάκη Μανδραφλή ανέλαβε τις δωρεάν μετακινήσεις της ομάδας, ενώ παράλληλα έβαλε και βαθιά το χέρι στην τσέπη προσφέροντας χρήματα για να δώσει ουσιαστικές ανάσες όπου και όποτε χρειαζόταν. Βέβαια υπάρχουν και πάρα πολλοί οι οποίοι δεν γνώριζαν καν την σχέση του, τόσο με την πόλη μας, όσο και με το «κυανόλευκο» σωματείο.
«Στο Αιγάλεω κινούμαι αρκετά χρόνια, περισσότερα από 15 έτη, καθώς ως Μηχανολόγος Μηχανικός, χρειάστηκε κάποτε να συνεργαστώ με τον Δήμο Αιγάλεω και να εκπαιδεύσω πολλούς εργαζόμενους (χειριστές) από τον τοπικό οργανισμό σε διάφορα μηχανήματα και άλλα συναφή σχετικά με τον κλάδο μου. Πριν από δέκα χρόνια σχεδόν και ενώ ήδη είχα αναπτυχθεί και με άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τον τουρισμό, το εμπόριο φορτηγών, λεωφορείων, ανταλλακτικών, κ.α., εντός και εκτός Ελλάδας, επέλεξα ως έδρα ορισμένων επιχειρήσεων μου, την πόλη του Αιγάλεω. Βέβαια, το δέσιμο με αυτή την περιοχή και ειδικά με την ομάδα έγινε ακόμη μεγαλύτερο, όταν ο γιος μου Παντελής το 2008 πήρε μεταγραφή από την Θήβα στο Αιγάλεω και έκανε την καλύτερη ποδοσφαιρική χρονιά του με προπονητή τον Τάκη Μανδραφλή, τον οποίο γνώρισα τότε, ενώ ο γαμπρός μου ο Πέτρος Πλακάκης, είναι γέννημα – θρέμμα Αιγαλιώτης, οπότε όπως καταλαβαίνετε, μόνο άγνωστη και αδιάφορη δεν είναι αυτή η πόλη και αυτή η ομάδα για μένα», μας είπε στο ξεκίνημα της κουβέντας ο κ. Μαξακούλης και συνέχισε τις αναφορές του σχετικά με την ομάδα: «Αγαπώ με πάθος το ποδόσφαιρο. Έπαιξα και εγώ στα νιάτα μου. Το Αιγάλεω ποδοσφαιρικά, όνομα ξακουστό και σεβαστό σε όλη την Ελλάδα. Τεράστιο μέγεθος για όσους ξέρουν τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατάλαβα την δύναμη του ακόμη περισσότερο, όταν ήρθε και έπαιξε ο γιος μου Παντελής. Ειλικρινά χάρηκα εκείνη την χρονιά και για το παιδί μου, που έκανε μια εξαιρετική σεζόν, αλλά και που γνώρισα από πολύ κοντά το ποδοσφαιρικό Αιγάλεω σε όλα του τα μεγέθη. Πραγματική οικογένεια μέσα και έξω από το γήπεδο και όσο αφορά τους φιλάθλους του, δύσκολα συναντάς τέτοιους πιστούς φίλους σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Σου λένε ήμαστε Αιγάλεω και το πιστεύουν. Αυτό ήταν ένα σημείο που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και για αυτό πιστεύω ότι οι ιστορικές ομάδες πάντα επιζούν, όταν από πίσω τους έχουν λαό, που είναι και στις καλές και στις κακές στιγμές μαζί του. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Αιγάλεω και νομίζω ότι για αυτά τα δύο στοιχεία, την ιστορία του αλλά και τον κόσμο του, αξίζει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και όλα θα πάνε κατ’ ευχή. Μην έχει κανείς καμία απολύτως αμφιβολία».
Σε εκείνο το σημείο ο Α΄ Αντιπρόεδρος του συλλόγου, μας μίλησε και για την αδελφική του σχέση με τον Τάκη Μανδραφλή. «Σας είπα ότι από κοντά τον Τάκη Μανδραφλή τον γνώρισα το 2008 ως προπονητή του Αιγάλεω. Ο Μανδραφλής έδωσε την ευκαιρία στον γιο μου να αναδείξει το ταλέντο του και να κάνει μια πολύ καλή χρονιά, σε αντίθεση με την προηγούμενη ομάδα του στην Θήβα. Ο Μανδραφλής πέρα από τεχνικά, τον βοήθησε ψυχολογικά, άλλωστε το χρειάζονται και αυτό οι ποδοσφαιριστές και ίσως αυτό και εμένα και τον Παντελή, μας έκανε οπαδούς του Αιγάλεω. Γίναμε και εμείς μέλη αυτής της μεγάλης ποδοσφαιρικής οικογένειας. Πέρα, όμως, από τον προπονητή Τάκη Μανδραφλή, εκεί γνώρισα και τον άνθρωπο Μανδραφλή, έναν άνθρωπο με πάθος, ψυχή, αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια, ειδικά για ότι αφορά την ομάδα του Αιγάλεω. Εκεί ξεκίνησε και η αδελφική μας σχέση και ο Τάκης με έκανε Σίτι με τα μπούνια. Από τότε συνέχεια παρακολουθώ την ομάδα και είμαι πάντα στο πλευρό της. Δεν σας κρύβω λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια η πορεία της προς τα κάτω με στεναχωρούσε αλλά δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να εμπλακώ ή, να κάνω κάτι παραπάνω, καθώς ίσως ορισμένα πράγματα δεν μου άρεσαν. Πιστεύω στο καθαρό ποδόσφαιρο, στις ξεκάθαρες καταστάσεις και μπορεί η ομάδα να έφτασε σε αυτό το σημείο, αλλά ίσως είναι πιο αληθινό κάτι να ξεκινήσει από την αρχή και όλα τα άλλα που μας πίκραναν να μείνουν πίσω. Μακριά από μας. Βλέποντας λοιπόν την προσπάθεια του φίλου μου του Τάκη από το περασμένο καλοκαίρι να διασώσει μια κατάσταση και να κρατήσει ζωντανή μια ιδέα όπως το Αιγάλεω, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του, καθώς του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και ξεκίνησα να είμαι ενεργά παρόν στο πλευρό του και την ομάδα. Ο Μανδραφλής μου είπε ότι υπήρχαν και άλλοι γνήσιοι και αγνοί παράγοντες, χωρίς βαρίδια από το παρελθόν, που ήταν στο πλευρό του και νομίζω ότι η πρωτοβουλία του να βρεθούμε αυτοί οι 4 – 5 νέοι παράγοντες, που αγαπάμε το Αιγάλεω και να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια, είναι ότι καλύτερο. Χωρίς να γίνομαι κουραστικός, επιτρέψτε μου, να επισημάνω για μία ακόμη φορά την καίρια παρουσία του Τάκη Μανδραφλή. Μας έχει μπολιάσει με την αγάπη του για την ομάδα και να είστε σίγουροι ότι το Αιγάλεω έρχεται δυναμικά και καθαρά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Πρέπει να κάνουμε ξανά περήφανους όσους αγαπούν το Αιγάλεω. Μιλάω με συναίσθημα, γιατί αυτή η ομάδα είναι πάθος και το βλέπεις στα μάτια όσων υποστηρίζουν σθεναρά αυτόν τον σύλλογο».
Σιγά, σιγά, έφτασε και η ώρα ο Θύμιος Μαξακούλης να αναφερθεί στην τωρινή κατάσταση, την ανάδειξη την προσωρινής διοίκησης, όπου μίλησε με πολύ ζεστά λόγια για την παρουσία της οικογένειας Παλτόγλου και ειδικά του Προέδρου κ. Γιάννη Παλτόγλου. «Έχει τύχει και έχω γνωρίσει παράγοντες και από άλλες ομάδες αλλά και του Αιγάλεω. Μεγάλη προσωπικότητα ο κ. Γιάννης Παλτόγλου. Εκπέμπει σεβασμό, σοβαρότητα, αγνότητα για την ομάδα και από την πρώτη μας επαφή είδα έναν άνθρωπο που αγαπάει το Αιγάλεω, δεν χρειάζεται να το φωνάζει και να το επιδεικνύει τόσο αυτός όσο και ο γιος του Άρης, γιατί είναι καθαροί στο βλέμμα, στην ψυχή και στις προθέσεις τους. Ήρθαν για να υψώσουν και να δώσουν στο Αιγάλεω, όχι για να πάρουν. Ο κύριος Γιάννης είναι Αιγάλεω μέσα από τα σπλάχνα του. Εδώ είναι τα χώματα του, αυτή η ομάδα συμβολίζει πολλά για αυτόν αλλά και για τον γιο του. Όταν τους είδα, όταν μιλήσαμε έστω και για λίγο, με την μεσολάβηση του Τάκη Μανδραφλή, ο οποίος μου είχε αναφέρει για το ήθος τους, είπα αμέσως το ναι. Με τέτοιους ανθρώπους το Αιγάλεω έχει μέλλον. Παράλληλα γνώρισα και τους άλλους αξιότιμους κυρίους, τον κ. Τιρτιράκη, τον κ. Δεμαρτίνο, τον κ. Παπαδόπουλο, τα άλλα μέλη της διοίκησης. Καθαρά μυαλά. Όχι μπερδεμένες καταστάσεις. Όχι παρελθόν. Όχι συμφέροντα. Όχι κόλπα. Είμαστε αυτοί. Τι θέλουμε; Το καλό του Αιγάλεω. Τα βάζουμε κάτω και προχωράμε. Τέλος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Οι πολυπληθείς φίλοι της ομάδας επιτέλους πρέπει να ξέρουν ότι αυτοί που είμαστε στην διοίκηση δεν παίζουμε κανένα παιχνίδι. Γέμισαν με πίκρα όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να ξανανιώσουν έτσι. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι τους. Ήρθαμε για να βοηθήσουμε αληθινά. Έχουμε ένα κοινό παρανομαστή. Την αγάπη για το Αιγάλεω. Ούτε φούμαρα, ούτε μεταξωτές κορδέλες. Παλεύουμε για το καλύτερο. Η ομάδα θα οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα. Παντού θα υπάρχει διαφάνεια. Θα είμαστε κύριοι στις υποχρεώσεις μας και όχι ανυπόληπτοι. Το Αιγάλεω πρέπει να είναι υπόδειγμα σε όλα τα επίπεδα. Φτάσαμε στον πάτο. Σηκωθήκαμε, όμως, και βλέπουμε μπροστά».
Η συζήτηση έφτανε κάπου στο τέλος της, όταν ο Θύμιος Μαξακούλης δεν ξέχασε και το αμιγώς ποδοσφαιρικό τμήμα: «Η ομάδα είχε φοβερά προβλήματα από την αρχή της σεζόν. Υπήρχαν ελλείψεις και στα πιο ουσιώδη πράγματα, στα πιο απλά. Έδειξαν σθένος και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε παίκτες, τεχνική ηγεσία, έχουμε σπουδαία παιδιά στην ομάδα, οι οποίοι είχαν ψηλά το κεφάλι και έφτασαν την ομάδα ως εδώ. Επιτρέψτε μου να μιλήσω ξεχωριστά για τον Πάντο Τζανετάκο. Πρώτη φορά βλέπω παίκτη, που κατάγεται από άλλη περιοχή, να έχει γίνει πιο Αιγάλεω και από εμάς. Που να είναι και παράγοντας και οπαδός στην ψυχή και από όλα. Ξεχωριστή πάστα παιδιού. Είδατε το Αιγάλεω είναι πώρωση. Από εδώ και πέρα ξεκινά η απογείωση. Συσπειρωνόμαστε όλοι δίπλα στο Αιγάλεω. Όσοι είναι καθαροί και υγιείς, στην ψυχή και στην σκέψη μας ακολουθούν. Όλοι οι άλλοι μακριά και αγαπημένοι. Επιτέλους, η ομάδα αυτή πρέπει να λειτουργήσει με υγεία. Αρκετά την δηλητηρίασαν. Δεν της άξιζε».
- κ. Μαξακούλη Χριστούγεννα είναι, θα έχουμε και τίποτα δώρα στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο;
 Εννοείται, ότι θα υπάρξει ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση. Το χρωστάμε στους φιλάθλους μας.
- Κάποιο μήνυμα επ’ ευκαιρία της νέας χρονιάς;
 Καλές γιορτές, υγεία πάνω από όλα και το 2015 τα λέμε στην Γ΄ Εθνική.

 

maxakoylis
    

 
Η παραπάνω συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία  εφημερίδα «ΑΙΓΑΛΕΩ Η πόλη μας» την Τετάρτη 24/12/2014