Αλέξανδρος Σταύρος Πεπές

(Καθηγητής στο 3ο Λύκειο Χαϊδαρίου)
Αεικίνητος & πολυταξιδεμένος

(σε 88 χώρες & με προσφορά στην Αφρική)
…αφήνει την άνεση του Δ.Υ. για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

 

PEPES 2

 

Στην ζωή μας θα συναντήσουμε πολλούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι είναι ίδιοι σαν και μας (…μετριότητες, δηλαδή), ή, ακόμη χειρότερα, άνθρωποι ρηχοί.
Μερικοί από αυτούς, που συναντάμε στο δρόμο της ζωής, ξεχωρίζουν από την μεγάλη …μάζα, γι αυτά που λένε και κυρίως γι αυτά που κάνουν.
Μπορεί να τους θεωρούμε ιδιόμορφους και γραφικούς… Ίσως όμως, κατά βάθος, τους ζηλεύουμε, γιατί μπορούν να κάνουν πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς (ως «κανονικοί» άνθρωποι) δεν τολμάμε …ούτε να σκεφτούμε.
Πόσοι από μας έχουν ταξιδέψει σε πάνω από 4-5 χώρες, πόσοι έχουν  ανθρωπιστική δράση σε λαούς που την έχουν ανάγκη, πόσοι από εμάς θα άφηναν πχ το βόλεμα του δημοσίου υπαλλήλου για να αλλάξουν ζωή, σε μια άγνωστη χώρα. Μόνο άνθρωποι που τολμούν, άνθρωποι αεικίνητοι.
Ένας τέτοιος είναι και ο καθηγητής στο 3ο Λύκειο της πόλης μας, Αλέξανδρος Σταύρος Πεπές.
Ας δούμε τι μας είπε:

 • Αλέξανδρε μίλησέ μας για την πορεία της ζωής σου…
- Από μικρό με λέγανε «αεικίνητο»! Μέχρι σήμερα έχω κάνει πάρα πολλές δουλειές! Δεν μου αρέσει η σκληρή δουλειά, αλλά η δουλειά είναι ένα μέσο προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης.
Έχω δουλέψει στο δημοτικό στο μπακάλικο του θείου μου, ο πρώτος μου μισθός ήταν στο γυμνάσιο σαν ομαδάρχης σε κατασκήνωση και μετά σπούδασα Χημικός Μηχανικός στο Μετσόβιο. Μόλις τέλειωσα, πήγα στο στρατό και σπούδασα Νηπιαγωγός στην Αθήνα. Ήμουνα ο πρώτος νηπιαγωγός άντρας στην Ελλάδα. Δούλεψα 12 χρόνια στη Softex και σε άλλες βιομηχανίες και μετά δούλεψα σαν νηπιαγωγός και καθηγητής Β΄ θμιας εκπαίδευσης σε 30 περίπου σχολεία, για 17 περίπου χρόνια. Έχω κάνει πολλές άλλες δουλειές στη ζωή μου, πχ για 2 μήνες να κάνω κοτσιδάκια σε μικρά παιδιά στην Κρήτη. Σήμερα είμαι 55 χρονών.

 

PEPES 4


 • Τώρα από δω και πέρα τι θα κάνετε;
Επειδή ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου στην Ελλάδα θα πάω να συνεχίσω την πορεία μου στην Κεντρική Αμερική.


 • Απ’ ότι γνωρίζουμε είσαι πολυταξιδεμένος, σε πόσες χώρες έχετε ταξιδέψει και τι συμπεράσματα έχετε βγάλει;
- Έχω ταξιδέψει σε 88 χώρες και το σπουδαιότερο που έχω να πω είναι ότι όλη η γη είναι ένας παράδεισος και το κάθε μέρος είναι διαφορετικό από πολλές απόψεις, όπως βιοποικιλότητας, θρησκευτικών και πολιτιστικών διαφορών, κλπ

 •  Μίλησέ μας για κάτι που θεωρείς σημαντικό στα ταξίδια σου…
To 2010 επισκέφτηκα την Ζάμπια και άνοιξα μια μεταφορική εταιρεία (αξίας 25.000 ευρώ) και έδωσα το 50% στους κατοίκους ενός χωριού, όπου δουλεύουν και μπορούν να ζουν καλύτερα, ενώ τους άλλαξα τις προτεραιότητες της ζωής τους (πχ να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να αγοράζουν ψυγεία, να προσέχουν τη διατροφή τους και μετά να αγοράζουν ακριβά κινητά τηλέφωνα). Οι κάτοικοι με αγαπάνε τόσο πολύ που έβγαλαν τα παιδιά τους το όνομά μου!

PEPES 1

 •  Ποια είναι η φιλοσοφία της ζωής σας;
Η φιλοσοφία της ζωής μου ανάγεται στα πιο κάτω 4 σημεία:
1) Να βρεις τις αξίες σου και να τις εφαρμόσεις στη ζωή σου
2) Να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση
3) Να κάνεις όνειρα και να τα πραγματοποιείς
4) Να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου
Αυτός ο οδηγός δεν είναι δική μου ανακάλυψη, αλλά τον εφαρμόζω και μπορεί να τον εφαρμόσει οποιοσδήποτε άλλος!
Παράδειγμα: Η μεγαλύτερη αξία της ζωής μου είναι η υγεία!

 PEPES 3

Bye Bye past life...

Το τελευταίο δευτερόλεπτο...
Η τελευταία ώρα διδασκαλίας...
Το τελευταίο τετράμηνο...
Το τελευταίο διδακτικό έτος...
Η τελευταία στιγμή της καριέρας μου σαν καθηγητής Β' θμιας εκπαίδευσης....

Welcome New Life