ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 6ου ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

 

 

 

6ogel ARXIKH

 


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ διοργάνωσε την 1η Προσομοίωση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα τη Μετανάστευση.
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22 Μαρτίου του 2016 στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ.
Η προσομοίωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ στον τομέα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η Προσομοίωση απευθύνθηκε σε μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κλήθηκαν να
εκπροσωπήσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ ανά ομάδες των δύο (Υπουργός Εξωτερικών και Υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων).

Ήταν μια πρώτη σημαντική εμπειρία για τους μαθητές μας, Κατερίνα, Νικόλα, Κωνσταντίνο , Γιώργο και Αμαλία, συμμετοχής σε επίσημη μαθητική συνδιάσκεψη που συνήθως γίνεται από φοιτητές σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Η μελέτη της μεταναστευτικής πολιτικής των 28 Ευρωπαϊκών χωρών ανέδειξε πολυποίκιλα και πολυάριθμα εμπόδια που συναντά η Ευρώπη προκειμένου να επιτευχθεί η οραματιζόμενη ολοκλήρωσή της, οι ιδέες και οι αξίες της ισοτιμίας, της ισονομίας και της αλληλεγγύης.

Φαίνεται παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα όσο αφορά το μεταναστευτικό, η χώρα μας δίνει για μια ακόμη φορά παράδειγμα στους καθώς πρέπει Ευρωπαίους. "Θέλουμε λίγους και Χριστιανούς πρόσφυγες για να μην αλλοιωθεί η θρησκευτική και εθνική μας ταυτότητα" προφασίζονται κάποιες χώρες προκειμένου να μην συμβάλλουν στο βαθμό που τους αναλογεί στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, καταλύοντας τις διακηρυσσόμενες "Ευρωπαϊκές αξίες".

Όμως υπάρχουν και χώρες που εργάζονται πυρετωδώς και μεθοδικά για την μετεγκατάσταση και ουσιαστική ένταξη των προσφύγων, ενηλίκων και ανηλίκων. Αρκεί να διαβάσει κάποιος τις ριζικές τροποποιήσεις της Φιλανδίας στο εκπαιδευτικό και οικονομικό της πρόγραμμα, που θα είναι έτοιμες το Σεπτέμβριο του 2016 καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες, από την Προσχολική έως την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να καταλάβει κάποιος πώς πρέπει να κινούνται οι χώρες που σέβονται την ανθρώπινη ύπαρξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ουσία και όχι στα λόγια σε επίπεδο κρατικό και όχι απλά εθελοντισμού.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στην επίσημη φωτογράφο του σχολείου μας Αμαλία και στον κ. Παντελή που δέχθηκε να προετοιμάσει τους μαθητές μας για τη συνδιάσκεψη στα πλαίσια συνεργασίας σχολείων της Αττικής. Τα αποτελέσματα των εργασιών θα συμπεριληφθούν στο ηλεκτρονικό περιοδικό του Ευρωπαϊκού μας έργου με τίτλο "Reporters without borders".

  1. Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στην Αιμιλία Κωβαίου,μαθήτρια της Β΄Λυκείου.

 

6ogel 06

 

6ogel 05

 

6ogel 04

 

6ogel 03

 

6ogel 02

 

6ogel 01