ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ERASMUS+ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

 

 

Esper ARXIKI

 

 

Από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Αιγάλεω  η 1η διεθνική συνάντηση του προγράμματος «70 Υears of European History (1945-2015)» το οποίο διενεργείται στα πλαίσια της Δράση ΚΑ2 / Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων του Erasmus+ και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το «70 Υears of European History (1945-2015)» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία) και συντονίζεται από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.
Στόχοι του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων, η εμβάθυνση των γνώσεων των μαθητών σε γεγονότα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, η συσχέτιση των γεγονότων αυτών με τις καλλιτεχνικές και επιστημονικές  εξελίξεις που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια, καθώς και η διερεύνηση και η προώθηση της κοινής ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω διοργάνωσε και φιλοξένησε άψογα τη συνάντηση.
Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, οι 13 εκπαιδευτικοί που επισκέφτηκαν το Αιγάλεω είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν δια ζώσης, να συμφωνήσουν το πρωτόκολλο συνεργασίας, να συζητήσουν λεπτομερώς τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του προγράμματος και να καθορίσουν αρμοδιότητες και ευθύνες.
Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους οι συμμετέχοντες συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Εσπερινού ΓΕΛ κ. Δημόπουλο Παρασκευά, τους υπεύθυνους του προγράμματος κ. Κουνδουράκη Ευτυχία και κ. Ευαγγέλου Χαρίλαο και καθηγητές του σχολείου, επισκέφτηκαν και το Δημαρχείο του Αιγάλεω.
 Ο Δήμαρχος κ. Μπίρμπας Δημήτριος, αφού  τους καλωσόρισε θερμά, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην διεξαγωγή του προγράμματος, υποσχέθηκε την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και τους δώρισε αναμνηστικά με το έμβλημα του δήμου.
Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην Αθήνα και επισκεφτήκαν μεταξύ άλλων το βράχο και το μουσείο της Ακρόπολης, το Ζάππειο Μέγαρο και τον Εθνικό Κήπο.
Κατά γενική ομολογία το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων  κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν εξαιρετικό.
Εξαιρετικό ήταν επίσης και το ενδιαφέρον που έδειξαν για την μεταξύ τους συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.  
Στόχος, άλλωστε, των στρατηγικών συμπράξεων αυτού του τύπου είναι οι συμμετέχοντες φορείς να αυξάνουν την ικανότητά τους για διεθνική συνεργασία και να παράγουν υψηλής ποιότητας καινοτόμα προϊόντα.
Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ορίστηκε για τις 14 με 18 Δεκεμβρίου 2015, στο Buzau της Ρουμανίας, με την συμμετοχή και ομάδας μαθητών από κάθε χώρα.

 

 

 

 

Esper 01

 

 

 

Esper 02

 

Esper 03

 

 

Esper 04

 

 

 

Esper 05

 

 

Esper 06

 

 

Esper 07

 

 

Esper 08

 

 

Esper 09

 

 

 

 

 

 

 

Esper 11

 

 

 

Esper 12

 

 

Esper ARXIKI