ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ»

ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΤΟ 2023…

 

ARXLUBB

 

 

 

…Μεγάλο το αποτύπωμα της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Χαϊδαρίου, όπως αποφαίνεται και από το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2019, όπου η κεντροδεξιά και φιλελεύθερη παράταξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (σε ένα προάστιο της γενικά κεντροαριστερής Δυτικής Αθήνας), κατέλαβε ποσοστό της τάξεως του 33,22%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει πρώτος με… βραχεία κεφαλή και ποσοστό 34,03% (διαφορά 0,81% και 178 ψήφους συνολικά).

 

Κεντροδεξιό και αξιοσημείωτο ποσοστό (αυτό του 2019), δηλαδή, που δεν αφήνει… ασυγκίνητο, κανέναν εν δυνάμει… τοπικό υποψήφιο, που μετρά… νούμερα, αριθμούς και τάσεις με… προέκταση τις δημοτικές εκλογές του 2023, όπου βέβαια, θα έχουν προηγηθεί μέχρι τότε, μία ή, μάλλον δύο εθνικές εκλογές, και άρα θα υπάρχει πιο… φρέσκο στατιστικό υλικό!

 

Επειδή, όπως σε όλες τις περιοχές και τους Δήμους της επικράτειας… ήδη υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια για της δημαρχιακές υποψηφιότητες του 2023, έτσι και στο Χαϊδάρι, αυτό το σημαντικό κεντροδεξιό… ακροατήριο, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο…

 

Πριν λίγο χρονικό διάστημα, στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας «ΧΑΪΔΑΡΙ Η Πόλη μας», δημοσιεύσαμε σχετικό άρθρο μας για την επόμενη μέρα […2023!!!] όσο αφορά υποψηφιότητες που αφορούν τον κεντροδεξιό χώρο (στις προηγούμενες εκλογές του Μαϊου του 2019 υπήρχαν δύο – 2 – καθαρά κεντροδεξιοί σχηματισμοί [Κέντρης – Θεοφίλης], ενώ πάρα πολλά κεντροδεξιά στελέχη της ΝΔ συμμετείχαν στον ανεξάρτητο συνδυασμό του νυν ανεξάρτητου Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού, με στόχο βέβαια – τον πέτυχαν – να επικρατήσουν της τότε Δημοτικής Αρχής Μιχάλη Σελέκου [ΚΚΕ]).

 

Γράψαμε τότε – στο άρθρο μας - για τα ονόματα, Δήμητρας Χαντζή, Ελευθερίας Τοκατλίδη, Αποστόλη Θεοφίλη, που κινούνται δυνατά σε αυτόν τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο (όπου πάντα παίζει ρόλο ο πρώην Δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτρης Μαραβέλιας), ενώ πλέον φτάνοντας στα τέλη Αυγούστου 2021, έρχεται πλέον ένα ακόμη όνομα στην επιφάνεια…

 

Αυτό του πρώην Υποψηφίου Δημάρχου της πόλη μας και τ. Αντιδημάρχου, κ. Άρη Πανόπουλου, γόνου παλαιάς οικογένειας της πόλης μας, με βαθιές κεντροδεξιές ρίζες…

 

Ο κ. Άρης Πανόπουλος έχει διατελέσει στο Χαϊδάρι, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Οικονομικών, Κοινωνικής Υπηρεσίας, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης, το 2006 είχε σχηματίσει ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό, του οποίου είχε ηγηθεί ως Υποψήφιος Δήμαρχος, ενώ το 2014 υποστήριξε (μάλλον έβλεπε πολύ μπροστά για την εποχή του) ανοιχτά την υποψηφιότητα του υποψηφίου Δημάρχου – τεχνοκράτη - κ. Ηρακλή Δρούλια (από τον χώρο του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ).

 

Στο κείμενο της μηνιαίας εφημερίδας μας «ΧΑΪΔΑΡΙ Η Πόλη μας», πριν λίγο χρονικό διάστημα είχαμε αναφέρει τα εξής:

 

x 237d

 

 

«ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ 2023

 

Μπορεί να είμαστε 28 μήνες πριν τις επόμενες Δημοτικές εκλογές (Οκτώβριος 2023), αλλά στην πόλη μας το Χαϊδάρι, με την έντονη πολιτική δράση, κάτι δείχνει να κινείται, ιδιαίτερα προς το ευρύτερο κεντροδεξιό – «γαλάζιο» χώρο!

 

Πάρα πολύ ακούγεται τελευταία, ότι μετά από 9 χρόνια (από το 2014 έως το 2023), πολύ πιθανό στην ενεργό τοπική αυτοδιοικητική σκηνή, να δούμε την πρώην Αντιδήμαρχο (επί θητείας Δημήτρη Μαραβέλια) της πόλης μας και Πρόεδρο του ΑΟΑ Χαϊδαρίου (τένις) κ. Δήμητρα Χαντζή – Πανταζοπούλου.

 

Η τεράστια και δημόσια κόντρα, που είχαμε πριν λίγο χρονικό διάστημα, για τα γήπεδα τένις, μεταξύ του Δημάρχου κ. Βαγγέλη Ντηνιακού και της κ. Δήμητρας Χαντζή, πιθανόν να ήταν και μία… πρόβα τζενεράλε, ενόψει του Οκτωβρίου του 2023.

 

Πάρα πολλοί είναι αυτοί, που θεωρούν, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, όπου… βγήκαν μαχαίρια, μάλλον έδωσε το έναυσμα στην Πρόεδρο του ΑΟΑ Χαϊδαρίου, να ενεργοποιηθεί σε ευρύτερο πεδίο. Ήδη η κ. Χαντζή, έχει ηγετικό ρόλο, στο αθλητικό – κίνημα, συνασπισμό αθλητικών σωματείων του Χαϊδαρίου, και μάλιστα έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και επαφών, ακόμη και με εκπροσώπους σωματείων, που δεν μετέχουν στην κίνηση.

 

Πέρα, όμως, από το αθλητικό κομμάτι, η κ. Χαντζή έχει πολλές και κορυφαίες επαφές με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, όχι μόνο προς ενημέρωση για το θέμα με τα γήπεδα τένις, αλλά και ότι αφορά την πόλη του Χαϊδαρίου και τα προβλήματα που υπάρχουν.

 

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την κ. Χαντζή να είχε, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών και πρώτο σε σταυρούς Βουλευτή της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

 

Είναι γεγονός, πάντως, ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και η ευρύτερη κεντροδεξιά πτέρυγα, όσο αφορά την πόλη μας το Χαϊδάρι, έχει πάρα πολλά χρόνια να εμφανιστεί συμπαγής, καθώς στις πιο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις οι… γαλάζιοι δημοτικοί συνδυασμοί, περίσσευαν…

 

Και ίσως και αυτό να είναι και ένα στοίχημα, στην… «γαλάζια» πολυκατοικία του Χαϊδαρίου, όσο αφορά το πρόσωπο, που κάποτε θα ενώσει όλες και όλους, σε ένα ψηφοδέλτιο. Και αυτό σίγουρα είναι ένα λεπτό σημείο, που απασχολεί, αλλά και «ζυγίζει» η κ. Χαντζή, πριν πάρει την τελική της απόφαση.

 

Στα υπέρ της, σίγουρα είναι η αποχή από τα δημοτικά δρώμενα από το 2014 (κάτι ανάλογο είχε πράξει και ο Αποστόλης Θεοφίλης, που κατέβηκε υποψήφιος Δήμαρχος το 2019), η εμπειρία που έχει αποκομίσει με την παρουσία της ως Δημοτική Σύμβουλος, αλλά και ως Αντιδήμαρχος της πόλης, όπως επίσης και η σπουδαία διαδρομή της στον αθλητικό χώρο, όπου ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό το τένις στα δυτικά προάστια (και όχι μόνο, ο ΑΟΑΧ είναι γνωστός σε πανελλήνιο επίπεδο), γεγονός που αναγνωρίστηκε με την ανάδειξη της ως Προέδρου Περιφερειακής Ένωσης Αντισφαίρισης (Τένις) στην Αττική.

 

Πάντως, σε αυτή την κεντροδεξιά… πολυκατοικία του Χαϊδαρίου, δεν είναι όλα εύκολα (και ενόψει 2023… βεβαίως, βεβαίως), καθώς ήδη υπάρχει ο Επικεφαλής συνδυασμού – Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αποστόλης Θεοφίλης (υποψήφιος Δήμαρχος το 2019), η δυναμική και με μεγάλη παράδοση (αλλά και εμπειρία), Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελευθερία Τοκατλίδη, όπως επίσης και πάρα πολλά – δεκάδες, κεντροδεξιά στελέχη, που είναι διάσπαρτα σε όλους τους συνδυασμούς.

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι όσο αφορά το κεντροδεξιό τοπίο, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πρώην Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Δημήτρη Μαραβέλια, ο οποίος μπορεί να απέχει – αυτοδιοικητικά - (δεν υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο επιστροφής του), αλλά έχει σίγουρα λόγο, και μάλιστα η κ. Χαντζή, η κ. Τοκατλίδη και ο κ. Θεοφίλης, διετέλεσαν στενά στελέχη του κατά την θητεία του στον Δημαρχιακό θώκο (8 χρόνια), και όλα αυτά τα χρόνια, μετά το 2014, αποτελούν προνομιακοί συνομιλητές του.

 

Να προσθέσουμε και μία ακόμη παράμετρο, που δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι από το 2016, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε Πρόεδρος της ΝΔ, άλλαξαν πολλά στο κόμμα, οι τοπικές οργανώσεις έγιναν πολυσυλλεκτικές, κοινώς άνοιξαν οι πύλες στην φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, οπότε δεν θα είναι έκπληξη να ακουστεί ή, να υπάρξει και κάποιο άλλο όνομα, που θα βγει στο προσκήνιο.

 

Τέλος, κρας τεστ, βέβαια (και μεγάλο στατιστικό στοιχείο, που θα αναλυθεί πάρα πολύ σε τοπικό επίπεδο), θα είναι και το αποτέλεσμα των διπλών εθνικών εκλογών, που θα προηγηθούν τον δημοτικών – περιφερειακών, όπου εκεί όλοι (καθώς θα έχει φανεί και το αποτύπωμα όλων των Βουλευτών), τόσο ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Ντηνιακός, όσο και οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, θα βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, και θα κάνουν τις κατάλληλες συμμαχίες».

 

Για να μην σας… κουράζουμε, μετά το παραπάνω κείμενο, όπου είχαμε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων ονομάτων που θα έρθουν στην επιφάνεια για την «κεντροδεξιά πολυκατοικία», προσθέτουμε πλέον και αυτό του κ. Άρη Πανόπουλου.

 

Να σημειωθεί ότι σε αυτό το μεσοδιάστημα των θερινών διακοπών του Αυγούστου (2021) ο κ. Άρης Πανόπουλος βρέθηκε στην Χίο για χαλάρωση και αναψυχή… (έτυχε να συναντηθεί με Χαϊδαριώτες, αλλά και να χορέψει…!!!). Αν αυτό λέει κάτι…!

 

Μέσα σε όλα αυτά, που αφορούν την… κεντροδεξιά πολυκατοικία της πόλης, δεν πρέπει να υποτιμούμε τον… ανεξάρτητο Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Βαγγέλη Ντηνιακό (με Πασοκικές ρίζες από την οικογένεια του), που έχει μέλη της ΝΔ κοντά του (του… «προσάπτουν» - αντιπολιτευτικά - ότι θα αναγκαστεί, εν τέλει, να κινηθεί προς τα κεντροαριστερά), ενώ ως νέος άνθρωπος – και Δήμαρχος - μιλάει με Υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ.

 

Τελικά, το κεντροδεξιό ακροατήριο (δηλαδή το ευρύτερο φιλελεύθερο κομμάτι της πόλης) της ΝΔ και… πολύ ψωμί έχει και βγάζει και Δήμαρχο.

 

Το όνομα του Άρη Πανόπουλου ήρθε και αυτό να… ανακατέψει (…ή, να ενώσει) την… γαλάζια παρτίδα!

 

Άραγε θα είναι αυτό το πρόσωπο, που θα ενώσει, τον επί πολλά χρόνια «διασπασμένο» - στα αυτοδιοικητικά – κεντροδεξιό χώρο της πόλης μας;

 

 

* (Η ΝΔ είχε ως Δήμαρχο της επιρροής της στην πόλη μας από το 2006 έως το 2014 τον κ. Δημήτρη Μαραβέλια, ο οποίος εδώ και λίγο χρονικό διάστημα είναι Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ / Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).


 

LUBOUSMAKET