ΔΙΑΛΟΓΟΣ

& ΟΧΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 

 

 mpaza NEW

 

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Την αποφασιστικότητα του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους κατοίκους της πόλης τόνισε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός

Απαντώντας σε ερώτηση στο Συμβούλιο  σχετικά με την απομάκρυνση των μπαζών από τους δημόσιους χώρους της πόλης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι την Δευτέρα 23/9 έγινε βίαιη παρεμπόδιση της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής από την δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με κύριο πρωταγωνιστή τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο. Στόχος της απαράδεκτης και αντιδημοκρατικής αυτής ενέργειας ήταν να μην λάβει απόφαση για το θέμα η Επιτροπή και να μην δοθεί λύση στο πρόβλημα. Δεν υπήρξε καμιά διάθεση από τον πρώην Δήμαρχο για διάλογο επειδή, όπως ο ίδιος ο Μιχάλης Σελέκος είπε στο ΔΣ, μετά τον διάλογο μπορεί να λαμβανόταν απόφαση.

Η γνώμη της Διοίκησης του Δήμου είναι ότι το ζητούμενο στον Δήμο είναι ο διάλογος και η κατάθεση προτάσεων για την αναζήτηση της καλύτερης λύσης, όχι η επιβολή μιας άρνησης της μειοψηφίας απέναντι στην πλειοψηφία. Η απειλή χρήσης βίας όπως έγινε το πρωί της Δευτέρας 23/9 δεν έχει θέση στη λειτουργία του Δήμου και των οργάνων του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός ανέφερε ότι σύμφωνα με την εκτίμηση της υπηρεσίας καθαριότητας σακούλες με μπάζα βρίσκονται σε περισσότερα από 200 σημεία της πόλης, γιατί το πρόβλημα δεν είχε αντιμετωπισθεί έγκαιρα από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και είχε αφεθεί να  οξύνεται όλο και περισσότερο. Καθώς μάλιστα μαζί με τα μπάζα συσσωρεύονται και άλλα απορρίμματα ή κομμένα κλαδιά δέντρων υπάρχει ακόμη και κίνδυνος πυρκαγιάς, γι αυτό η απομάκρυνση των σωρών από μπάζα έχει επείγοντα χαρακτήρα. 

Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση της ανάγκης  αντιμετώπισης του άμεσου αυτού προβλήματος με «ιδιωτικοποίηση» λειτουργιών του Δήμου και δεν τίθεται καμιά τέτοια περίπτωση. Στόχος της Διοίκησης είναι η αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας  και η καλύτερη καθαριότητα στην πόλη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν κάποιοι θεωρούν ότι η καθαριότητα στο Χαϊδάρι βρίσκεται σήμερα στο επιθυμητό επίπεδο, ο ίδιος έχει τελείως διαφορετική γνώμη. Υπενθύμισε την δέσμευση της νέας Διοίκησης πριν τις εκλογές για μια πραγματικά καθαρή πόλη και τόνισε ότι η δέσμευση αυτή με τη συνεργασία των εργαζομένων του Δήμου θα υλοποιηθεί με ταχείς ρυθμούς.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

 

Δήλωση Κώστα Ασπρογέρακα

«Πανηγυρική» πρώτη απόπειρα συνεδρίασης

της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου.

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου, μεταξύ των άλλων, τέθηκε και το θέμα της «απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη (εργολάβο) της αποκομιδής μπαζών και ογκωδών αντικειμένων, δαπάνης 24.000 ευρώ».

Ύστερα από παρέμβαση των εργαζομένων στον Δήμο, σοβαρότατες αντεγκλήσεις μεταξύ του νυν Δημάρχου Β. Ντηνιακού, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου, και συμβούλων του, αναβλήθηκε η συνεδρίαση, δίχως να ληφθεί απόφαση.

Νόμος της παρούσης Κυβέρνησης, ύστερα από τις εκλογές που έγιναν με το σύστημα της απλή αναλογικής, ουσιαστικά απαγόρευσε την συμμετοχή στην πιο πάνω επιτροπή και στην «επιτροπή ποιότητας ζωής» στις παρατάξεις που δεν συγκέντρωσαν ποσοστό 6% των ψήφων, αφήνοντας μας μόνον το «δικαίωμα λόγου» σε αυτές, και σε καμιά περίπτωση ψήφου.

Η πρώτη προσπάθεια της παρούσας Δημοτικής Αρχής, δείχνει τις προθέσεις της και ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» στην «ιδιωτικοποίηση του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες από τον Δήμο».

Σ΄ αυτήν την φιλοσοφία της και τις πρακτικές που, είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει στην συνέχεια, που είναι υποταγμένες στις λογικές του «ιδιωτικού συμφέροντος» και στην ανεξέλεγκτη οικονομία της αγοράς, θα μας βρει απέναντί της με όσα και όποια μέσα και δυνάμεις διαθέτουμε.

Τα κοινωνικά αγαθά και οι υπηρεσίες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθούν στα χέρια των οποιωνδήποτε δίνουν «όρκους πίστης» και υπηρετούν το δικό τους και μόνον ιδιωτικό συμφέρον, και το συμφέρον της όποιας αγοράς .

Σας καλούμε να συσπειρωθείτε και να συνταχθείτε με τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης μας, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, που όπως όλα δείχνουν, έχουν δρομολογηθεί και μεθοδεύεται η σταδιακή υλοποίησή τους.

 

Κώστας Ασπρογέρακας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαϊδαρίου

             Επικεφαλής Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης