ΕΣΑΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ…

AGMNIM

 

 

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος, όταν τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019, ο Γιάννης Αγιουτάντης ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για την αιωνιότητα!

Συνήθως όταν γράφουμε αυτές τις λέξεις, νομίζουμε ότι είναι ψέμα…

Ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους, που γνωρίσαμε όλοι εμείς, αρχικά, στον χώρο του ποδοσφαίρου, μία υπέροχη ψυχή, ο Γιάννης Αγιουτάντης, εκείνο το πρωινό (επικοινώνησε μαζί μας για να μας πει το μαντάτο, ο επιστήθιος φίλος του, Μπάμπης Πανταζόπουλος) αποχαιρέτησε τα εγκόσμια, έχοντας, όμως, αφήσει ανεξίτηλο το ίχνος της γήϊνης παρουσίας του.

Πάλεψε με αξιοπρέπεια την επάρατη νόσο για τρία (3) ολόκληρα χρόνια, και «διάλεξε» να φύγει πολύ νωρίς. Μόλις στα 52 του χρόνια!

Ένα φωτεινό παράδειγμα ήθους, που όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί, δεν έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, πάρα πολλούς, από αυτή την πάστα ανθρώπων, όπως ήταν ο Αγιουτάντης!

Και στα δύσκολα ήταν ήρεμος, και στην χαρά διακριτικός, και, και, και, και…

Με ρίζες από την Κύθνο και παρότι σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από τον πατέρα του, ο Γιάννης Αγιουτάντης μπήκε στην βιοπάλη, πρόκοψε επιχειρηματικά, έκανε μία ευτυχισμένη οικογένεια, και δώρισε φως σε όλους όσοι τον συναναστράφηκαν.

Για την αθλητική ιστορία, ξεχώρισε για το πέρασμα του από την Προεδρία του ΑΟ Κορυδαλλός, όχι μόνο για τα αποτελέσματα, τους αριθμούς και τις… νίκες, αλλά για την διαφορετική αντίληψη, αισθητική και ηθική του σε αυτό που εμείς λέμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Μεγάλες του αγάπες, ο Ιωνικός Νικαίας, η ΑΕΚ, τα ρεμπέτικα του αείμνηστου φίλου του Στέλιου Βαμβακάρη… και οι παρτίδες τάβλι στην ταβέρνα του Πανταζόπουλου στον Κορυδαλλό (πίσω από τις φυλακές) με αντιπάλους τον Μπάμπη και τον Γιατρό…!!!

Και επειδή, ο χρόνος είναι αυτός που μας βοηθά να… κάνουμε τον πόνο και την θλίψη, ευχάριστη ανάμνηση, στις παρουσίες, της εξαίσιας συζύγου του, Μαρίας, των ευγενέστατων τέκνων του, Ράνιας, Μιχάλη και Δημήτρη, θα καθρεπτίζεται πάντα ο αξέχαστος Γιάννης Αγιουτάντης. Εσαεί Αθάνατος!

 

Θ.Γ.

 

AGFA