Επίσκεψη της Μαριάνθης Δημοπούλου στον ΠΕΣΥΔΑΠ

 

episkepsi dhmoparxikh

 

 

Στον ΠΕΣΥΔΑΠ η Μαριάνθη Δημοπούλου, η νέα Ειδική Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς.
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) πραγματοποίησε η νέα Ειδική Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μαριάνθη Δημοπούλου, ύστερα από σχετική πρόσκληση που της απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.
Ως γνωστόν η Μ. Δημοπούλου ανέλαβε εδώ και λίγο καιρό την Ειδική Γραμματεία που συστάθηκε, ώστε να παρακολουθείται και να συντονίζεται καλύτερα εκ μέρους του υπουργείου η εφαρμογή του νέουΑ νόμου 4830/2021 για τα ζώα συντροφιάς.
Την Ειδική Γραμματέα υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, πλαισιωμένος από τον αντιπρόεδρο Δ.Τσατσαμπά, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Μ. Ευθυμιαδη και Γ. Γκόγκο, τον γενικό γραμματέα Γ.Κατσαντώνη, την αντιδήμαρχο Περάματος Φ. Γκλεζάκου και εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων των δήμων – μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ.
Ο Γρ. Γουρδομιχάλης έκανε εκτενή αναφορά στους στόχους αλλά και τα προβλήματα που καθημερινά καλούνται να διαχειριστούν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι, ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων και τόνισε ότι μέχρι τώρα το ΔΙΚΕΠΑΖ έχει περιθάλψει 46.000 αδέσποτα ζώα από τους 22 δήμους – μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ
Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ αναγκάστηκε να διακόψει την εφαρμογή του 2ου πιλοτικού προγράμματος για τη στείρωση, αντιλυσσικό εμβολιασμό και ηλεκτρονική σήμανση επιπλέον 2.350 αδέσποτων γατών, αφού δεν υπήρξε η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση για το 2021 ενώ μέχρι τώρα Ιούλιος 2022, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών.
 
επίσκεψη dhmop1
Ακόμα ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ ζητά τη παραχώρηση συγκεκριμένου δημόσιου χώρου 5 στρεμμάτων, όμορου με το ΔΙΚΕΠΑΖ, προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον εγκαταστάσεις για φροντίδα και φιλοξενία αδέσποτων ζώων.
Η Μαριάνθη Δημοπούλου περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του ΔΙΚΕΠΑΖ, επισκέφθηκε τους χώρους προσωρινής διαμονής των ζώων και τις κτηνιατρικές εγκαταστάσεις, μίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό, και υποσχέθηκε να βοηθήσει όπως μπορεί από τη θέση της, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που της εκτέθηκαν.
Πάνω από όλα, όμως, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και να ενημερωθεί, από πρώτο χέρι για το μοναδικό έργο της μεγαλύτερης δημόσιας δομής φροντίδας και νοσηλείας αδέσποτων ζώων στη χώρα μας
 
επίσκεψη dhmop2
 
ice-cream-banner  72dpi