ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ...
Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

 

kynigi-FRONT

 

 

Με μεγάλη επιτυχία έγινε για πρώτη φορά στο Δήμο μας, το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω και το 2ο Σύστημα Προσκόπων, την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Δημοτικό Άλσος Αιγάλεω. Σκοπός των διοργανωτών ήταν μέσα από το παιχνίδι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να μάθουν την ιστορία του Δήμου μας αγωνιζόμενοι παράλληλα για να βρουν το θησαυρό. Στο παιχνίδι έλαβαν μέρος 10 ομάδες ενώ οι σταθμοί που έπρεπε να επισκεφτούν και να λύσουν το γρίφο ήταν 20!!!

Οι Σταθμοί του παιχνιδιού που έβαλαν οι διοργανωτές είναι :

- Σύλλογος φίλοι του Πυριτιδοποιείου,
- Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.),
- Παρεκκλήσι Αγίου Φανουρίου,
- Μνημείο Γενοκτονίας Ασσυρίων,
- Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού,
- Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος,
- Μνημείο Ολοκαυτώματος,
- Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου,
- 2ο Σύστημα Προσκόπων,
- Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω,
- Δημοτικό Γήπεδο Στ. Μαυροθαλασσίτης,
- Βυζαντινή εκκλησία Αγίου Ιωάννου,
- Μνημείο Γενοκτονίας Ποντίων,
- Πλατεία "Λέλας Καραγιάννη"
- Νοσοκομείο Λοιμωδών,
- 9ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω,
- Δημαρχείο Αιγάλεω,
- Πλατεία Κατεχομένων Δήμου Κυθρέας Κύπρου,
- Πλατεία Ζαμπέτα,
- Φουγάρο στο Μπαρουτάδικο.


Για την ιστορία νικητής του παιχνιδιού ήταν η ομάδα των "ΚΡΙΑΡΙΩΝ " που συγκέντρωσαν 2900 πόντους και ανακάλυψαν, λύνοντας και τον τελευταίο γρίφο, το θησαυρό, 2η ήταν η ομάδα των " ΠΙΓΚΟΥΙΝΩΝ" και 3η η ομάδα "ΧΕΛΩΝΕΣ" .
Όλες οι ομάδες στο τέλος του παιχνιδιού πήραν από το Δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα υπογεγραμμένο από τον ίδιο το βιβλίο της Μαρίας Βαμβακόπουλου "Αιγάλεω 1944 - 1984 Τα χρόνια της αθωότητας".

Το 1ο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγάλεω ενώ το στήριξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασσυρίων, ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω "Νέες Κυδωνίες", η Εστία Ποντίων & Φίλων Αιγάλεω "Ο Καύκασος΄", ο Σύλλογος Ποντίων "Αξέχαστες Πατρίδες", ο Σύλλογος "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου", Ο Σύλλογος Αγίας Τριάδας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω. Η εκδήλωση κρίνεται επιτυχημένη και οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για το επόμενο κυνήγι του θησαυρού έχοντας στόχο την θεσμοποίηση του.

 

 

kynigi-01.1

 

 

kynigi-02.1

 

kynigi-03.1

 

kynigi-04.1

 

kynigi-05.1

 

kynigi-07.1