ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ

 

 

 

 

LA SYS

 

 

Συναδέλφισσες-οι

Η πείρα από τον μαζικό απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στους δήμους είναι σημαντική. Αναδείχθηκαν σε σημαντικό βαθμό:

1ον ) Το κοινό αγωνιστικό μέτωπο μόνιμων-συμβασιούχων

2ον ) Η συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα σε πολλούς δήμους, καθώς και η συγκρότηση Παναττικής και Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα.

3ον ) Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη άλλων κλάδων και ταξικών σωματείων του ιδιωτικού τομέα σ’ όλη την Ελλάδα. Αλλά και η στήριξη και αλληλεγγύη λαϊκών οικογενειών, παρά την βρώμικη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, των δημάρχων τους, των ΜΜΕ και καναλιών της τηλεόρασης που παρουσίαζαν από το πρωί έως το βράδυ περαστικούς αλλά και ξένους τουρίστες να ″δυσανασχετούν″ για την ″εικόνα της πόλης″. Παρά τις ελεεινές προσπάθειες όλων αυτών να χρεώσουν στους εργαζόμενους και τον αγώνα τους τον κίνδυνο για την ″υγεία των κατοίκων″. Όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουν ότι προηγούμενη και σημερινή κυβέρνηση έχουν την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη για την διάλυση των νοσοκομείων μας, των ΙΚΑ και έχουν βάλει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και των παιδιών του.

Αυτά τα ζούμε. Δεν μπορούν να μας κάνουν τη μέρα νύχτα.

Μια ματιά στο ξεχαρβαλωμένο ″Λοιμωδών″, στο υποβαθμισμένο ″Αττικόν″, στο αποψιλωμένο από γιατρούς ΙΚΑ Αιγάλεω, πρόσφατα στο ″Παίδων Πεντέλης″ αλλά και στις καταγγελίες για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας αρκεί.

4ον ) Αυτό που εξόργισε όλο αυτό το ″μαύρο μέτωπο″ ήταν αυτό που αναδείχθηκε από τον απεργιακό αγώνα. Το αίτημα δηλαδή για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Γιατί ξέρουν πολύ καλά όλοι αυτοί ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα που διαχειρίζονται και υπηρετούν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εξασφαλίσει σταθερή και μόνιμη δουλειά στο λαό και τα παιδιά του. Γιατί θέλουν δουλειά με δόσεις και ζωή με δόσεις για την μεγάλη κονόμα της πλουτοκρατίας που ζει μέσα στη χλιδή από την άγρια εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, από την ζούγκλα των ελαστικών και ληξιπρόθεσμων μορφών εργασίας. Γι’ αυτό και υπηρετούν συνειδητά όλες τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. που από τη δεκαετία του ’90 έχει ξεκινήσει την επιχείρηση αντικατάστασης της σταθερής και μόνιμης δουλειάς με τις άθλιες ελαστικές μορφές απασχόλησης για να υπηρετούνται οι ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Γι’ αυτό έβαλαν ″λυτούς και δεμένους″ για να σπάσουν την απεργία. Πρώτος και καλύτερος ο Δήμαρχος Αιγάλεω και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπίρμπας, μαζί με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Νικητάκη και τους συμβιβασμένους κυβερνητικούς συνδικαλιστές και μάλιστα δίχως καμία απόφαση του Σωματείου. Όλοι αυτοί με μοιρασμένους ρόλους οργίασαν με τα ″σούρτα φέρτα″ τους, επαναλαμβάνοντας σ’ όλους τους τόνους στους απεργούς ότι ″τελειώσαμε με τις καταλήψεις και την απεργία, η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε, γυρίστε στη δουλειά″. Όλα αυτά τη στιγμή που η απεργία με απόφαση του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου συνεχιζόταν.

Δήμαρχος-Διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-και συμβιβασμένοι συνδικαλιστές αποδείχθηκαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, η πέμπτη φάλαγγα που έδρασε ″εφιαλτικά″ μέσα στους απεργούς προκειμένου να ″σπάσει″ ο αγώνας. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ!

Οι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι-παρατασιούχοι-μόνιμοι και αορίστου μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Άλλωστε και στο δημοτικό συμβούλιο που ακολούθησε Δήμαρχος και Διοίκηση ″ξεγυμνώθηκαν″ κυριολεκτικά, όταν προσπάθησαν να απαντήσουν για την ″βρώμικη″ πολιτικά δουλειά που έκαναν, με τα ίδια και απαράλλακτα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε ανάλογες κινητοποιήσεις (ναυτεργατών-αγροτών κλπ). Μάλιστα ο Δήμαρχος έφθασε στο σημείο να λέει ότι το αίτημα για σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι ″μαξιμαλιστικό″! Καταλάβατε; Δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι δεν πρέπει να ζητάνε σταθερή και μόνιμη δουλειά αλλά δουλειά με δόσεις, δίμηνα-τρίμηνα-8μηνα και μετά ξανά στην ανεργία, να ζούν από τα κοινωνικά μπακάλικα του Μπίρμπα, την ελεημοσύνη της εκκλησίας και τα συσσίτια των δήμων. ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Τόσο ″αριστεροί και προοδευτικοί″ οι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συναδέλφισσες-οι. Οι αγώνες είναι μπροστά μας, Δεν τελειώνουν σήμερα. Οργανώνουμε την πάλη μας όλοι ΜΑΖΙ-εργάτες-δημόσιοι-ιδιωτικοί-μόνιμοι-συμβασιούχοι-απλήρωτοι-απολυμένοι-νέες και νέοι εργαζόμενοι σε συνθήκες σκλαβιάς, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για ΟΛΟΥΣ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για μισθούς στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας με πλήρη δικαιώματα.

Σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του, τις κυβερνήσεις του, την Ε.Ε.. Για να ’ρθει ο πλούτος που παράγουμε στα δικά μας χέρια. Για την δική μας λαϊκή ανάπτυξη, τη δική μας οικονομία και εξουσία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΑ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω