astinomia 

 

Αναθερμάνθηκε το σενάριο της συγχώνευσης σε Τμήματα της Αστυνομίας και το επόμενο διάστημα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει εφαρμογή του "κουρέματος" σε Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, με στόχο να εξοικονομηθούν χρήματα από μισθώματα κτιρίων κλπ.

Υπάρχουν περιοχές που θα υποστούν μείωση στα τμήματα τάξης και ασφάλειας, που θα φθάνει το 50%, ενώ ειδικότερα σε ότι αφορά το Δήμο Αιγάλεω, υπάρχει πρόταση να συγχωνευθούν τα δύο υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα.

Όπως είναι λογικό, στο άκουσμα μιας τέτοιας προοπτικής, υπήρξε αντίδραση από αστυνομικούς κύκλους της πόλης μας, που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας κίνησης σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει υπερσυγκέντρωση Αστυνομικών σε ένα κτίριο, ενώ η λειτουργία ενός μόνο Α.Τ στο Δήμο μας, θα δυσχεράνει πολύ την εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν μακριά από το σημείο κατοικίας τους.

Εκτός αυτού, το μόνιμο πρόβλημα των Α.Τ.,  ήταν η υποστελέχωσή τους... καθότι ενέκαθεν από το διαθέσιμο μάχιμο αστυνομικό δυναμικό, με άνωθεν εντολή, ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών απασχολούνται καθημερινά με την φύλαξη υψηλών προσώπων (βλ. υπουργούς, βουλευτές κ.α.), με συνέπεια να είναι σχεδόν πάντα πλημμελής η φύλαξη της πόλης και η προστασία των πολιτών.

Πάντως, το «στοίχημα» της υλοποίησης του εν λόγω σχεδίου αναδιάρθρωσης με την κατάργηση και τη σύμπτυξη αστυνομικών υπηρεσιών, είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση εντός των πόλεων.... Θα επιτευχθεί ;;; Ίδωμεν...