ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΛΙΟΥΜΗ

 

Laiki1

 

 

Μετά το διαβιβαστικό έγγραφο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω και το ανάλογο έγγραφο Τμήμα Τροχαίας Αιγάλεω με το οποίο συνηγορεί στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς Λιούμη Αιγάλεω διότι -σύμφωνα με έγγραφα που του απέστειλε ο ΟΑΣΑ- δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο εισηγήθηκε την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Λιούμη Αιγάλεω (κάθε Παρασκευή), ως εξής...:

 

1) οδός Δελφών, από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Μαΐου κάθε έτους
2) οδός Κυπαρισσίας, από 1 Ιουνίου μέχρι 30 Νοεμβρίου κάθε έτους.

 

Εν τω μεταξύ, ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών, γνώρισε ότι στην Περιφέρεια, ότι αναφορικά με την οδό Κυπαρισσίας, η επάρκεια του χώρου είναι ικανοποιητική όσο αφορά το μήκος (9 οικοδομικά τετράγωνα) από την έναρξη του χώρου της λαϊκής αγοράς οδός Αβέρωφ έως το τέλος στην οδό Δραγατσανίου. Το πλάτος της οδού Κυπαρισσίας είναι αρκετό με μέσο όρο τα τρία και μισό μέτρα (3.5m) περίπου από κράσπεδο σε Κράσπεδο των πεζοδρομίων μεγαλύτερο κατά περίπου ένα μέτρο από την οδό Σαλαμίνος που ήδη λειτουργεί η λαϊκή αγορά.
Η κλίση του δρόμου από την οδό Αβέρωφ προς την οδό Δραγατσανίου είναι σχεδόν μηδαμινή, περίπου 5% με 10%, χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στη μετακίνηση του καταναλωτικού κοινού.
Επιπλέον, δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα με το υπάρχον αποχετευτικό σύστημα, ούτε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα που να οφείλεται σε φυσικά εμπόδια, τόσο από την κατασκευαστική ποιότητα του οδοστρώματος όσο και των πεζοδρομίων.
Η οδός Κυπαρισσίας είναι ιδανική λόγω πλάτους για την συγκεκριμένη αγορά, επειδή υπάρχει πληθώρα ενεργών πωλητών τόσο παραγωγών όσο και επαγγελματιών.
Η προσβασιμότητα του καταναλωτικού κοινού είναι εύκολη για όλους τους κατοίκους κάθε ηλικίας, το σημαντικότερο όλων είναι η προσβασιμότητα και από άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ, που μετακινούνται με ειδικά διαμορφωμένα μηχανοκίνητα αμαξίδια), λόγω της ιδιαιτερότητας της οδού Κυπαρισσίας.
Αναφορικά με την οδό Δελφών, η επάρκεια του χώρου είναι ικανοποιητική όσο αφορά το μήκος (10 οικοδομικά τετράγωνα)
από την έναρξη του χώρου της λαϊκής αγοράς από Ιερά οδό έως το
τέλος στην οδό Πίνδου. Το πλάτος της οδού Δελφών είναι σχετικά αρκετό με μέσο όρο τα τρία μέτρα (3.0m) περίπου από κράσπεδο σε κράσπεδο των πεζοδρομίων.
Η κλίση του δρόμου από την Ιερά οδό προς την οδό Πίνδου είναι σχεδόν ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται κανένα πρόβλημα στη μετακίνηση του καταναλωτικού κοινού.
Δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα με το υπάρχον αποχετευτικό σύστημα, ούτε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα που να οφείλεται σε
φυσικά εμπόδια, τόσο από την κατασκευαστική ποιότητα του οδοστρώματος όσο και των πεζοδρομίων. Να σημειωθεί, τέλος, ότι και το Σωματείο Επαγγελματιών Πωλητών της Β' Πειραιά, συμφώνησε με την πρόταση του Δήμου Αιγάλεω για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς Λιούμη.