ΑΥΤΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΙΓΑΛΕΩ & ΧΑΪΔΑΡΙ

Μετά συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στις περιοχές του Ιλίου και του Ζεφυρίου, για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (ΡΟΜΑ) και μία αλλοδαπή γυναίκα, ηλικίας 36, 37 και 29 ετών αντίστοιχα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωσης και απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια τα προσέγγιζαν συντεινόμενοι ως λογιστές, ασφαλιστές, υπάλληλοι εταιρειών, υπάλληλοι διεκπεραίωσης επιστροφών χρημάτων από την Εφορία και παριστάνοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στις περιπτώσεις που οι ηλικιωμένοι δεν πείθονταν, τηλεφωνούσαν σε μέλη της σπείρας, που προσποιούντο συγγενικά τους πρόσωπα και επιβεβαίωναν την οφειλή ή τα λεγόμενά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μετέφεραν τους ηλικιωμένους με τα αυτοκίνητά τους στην οικία τους, σε Τράπεζα ή σε ενεχυροδανειστήριο προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με τη μέθοδο αυτή έχουν εξαπατήσει 11 και έχουν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλους 33 ηλικιωμένους, μεταξύ άλλων, στο Αιγάλεω, στο, Χαϊδάρι, στο Περιστέρι κ.α., αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 42.000 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 19.260 ευρώ.

  • Πλήθος κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και προσωπικών εγγράφων.

  • 3 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

  • Τα ονόματα αυτών...

  •  

    Α) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αντώνιος του Ευθυμίου Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.

  • Β) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ιωάννα του Σπυρίδωνα και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα.

  • Γ) SERBAN Andreea-Iulia του Romeo και της Kristina, υπήκοο Ρουμανίας, που γεννήθηκε το 1985.

  • Δ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Νικόλαος του Ευθυμίου Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, ο οποίος αναζητείται.

  • Ε) ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Μαρία του Ευστρατίου Δημόπουλου και της Πασχαλίνας Ευαγγέλου, που γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, η οποία αναζητείται.

  •  

    Παρακαλούνται οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα και τους αναγνωρίζουν, να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319301, 210-5319302 και 210-5319306 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.