1ο ΓΕΛ Αιγάλεω-Διαγωνισμός:

"Καν’ το ν’ ακουστεί 2024"

 

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Αιγάλεω στον εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘΑ Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2024» με τίτλο: «Η δύναμη της Φίλιας-The Power of Friendship» που διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία European School Radio.

Δύο ομάδες παιδιών, της Β΄ και Γ΄ Λυκείου του σχολείου δημιούργησαν από ένα ραδιοφωνικό μήνυμα. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού, Δεσποτίδου Σοφίας, έγραψαν εμπνευσμένα , πρωτότυπα κείμενα για να εκφράσουν την αξία της φιλίας, ηχογράφησαν στο χώρο του σχολείου τα μηνύματά τους, διάλεξαν την μουσική επένδυση και οπτικοποίησαν τα έργα τους.

Αποτέλεσμα της όμορφης , δημιουργικής , συλλογικής προσπάθειας είναι η ομάδα της Β΄ Λυκείου να βραβευτεί, με βάση την ψήφο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού και των άλλων συμμετεχόντων σχολείων, κατακτώντας μία από τις τρεις πρώτες θέσεις ( η τελική κατάταξη θα ανακοινωθεί στην τελετή βράβευσης που θα λάβει χώρα στις 27/4/2024 στη Λευκωσία).
 
Η ομάδα της Γ΄Λυκείου κατέλαβε την 4η θέση σε σύνολο 59 συμμετοχών στη συγκεκριμένη βαθμίδα (Λύκεια). Δύο σημαντικές διακρίσεις για το ίδιο σχολείο, που κάνουν περήφανη την σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Αιγάλεω.

Η αξιοσημείωτη αυτή επίτευξη τιμά τη σχολική μας κοινότητα και αποδεικνύει πόσο δημιουργικό, ελκυστικό και συγκινητικό μπορεί να γίνει ένα σχολείο, όταν η φιλία αναδύεται μέσα από τη μουσική.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια!